Konyaspor Başkan Yardımcısı: "Galatasaray hakemle kazandı" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Konyaspor Başkan Yardımcısı: "Galatasaray hakemle kazandı"


ahmet-baydar.png



Konyaspor başkan yardımcısı Ahmet Baydar Süper Lig’de geçtiğimiz haftasonu oynanan Galatasaray maçıyla ilgili açıklama yaptı

“Karşılaşma öncesinde yaptığımız açıklamada maçın hakemlerinin sonucu direkt etkileyecek kararlara imza atmamasını temenni etmiştik. Ancak sonuç itibariyle ortada ofsayttan atılan bir gol ve çok tartışılan bir penaltı pozisyonu var.


Atiker Konyaspor’umuzun rakibine neredeyse pozisyon vermediği bir maçta yapılan kritik hatalar futbolcularımızın alın terini heba etmektedir. Sezon başından beri maçların sonuçlarını bizzat etkileyen hakem hataları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşamaktayız. Hakemler elbette hata yapacak, tıpkı, yöneticiler, teknik ekip, futbolcuların yaptığı hatalar gibi. Ama hiçbir hakem maçın sonucu değiştirecek hata yapma lüksüne sahip değildir. Herkes işini en iyi şekilde icra etmekle yükümlüdür. Ofsayttan atılan gole kadar Atiker Konyaspor’umuz oyunu tutan kontrol eden bir performans ortaya koyuyordu. Ancak skor olarak geride maça devam etmenin getirdiği sıkıntılara bir de çok tartışılan penaltı pozisyonu eklenince müsabaka tamamıyla kontrolümüzden çıkmış oldu.
Şimdi soruyoruz; hakemlerimiz daha dikkatli olsaydı ve ofsayt pozisyonunu görüp çalabilselerdi, o dakikaya kadar sadece ceza sahası dışından yapılan bir vuruş dışında pozisyonu olmayan bir rakip bizi mağlup edebilir miydi?

Elbette bizim de kendimizi geliştirmemiz ve çok daha fazla çalışmamız gereken yanlarımız var. Ama bütün takımların olduğu gibi biz de skoru tayin eden hakem hatalarına isyan ediyoruz. Gece yatağımıza uzandığımızda vicdanen rahat olabilmemiz için hepimiz işimizi doğru ve dürüst yapmamız gerekiyor. Çaldığımız ve çalmadığımız her düdükten sorumluyuz. Bunu asla unutmamalıyız” şeklinde konuştu.
 
Bizim verilmeyen penaltıdan bahset. Hakem gayet iyi maç yönetti. Siz önce kendi oyununuza bakın. Türkiye'de iyi oynamayan takımın her zaman 1 numaralı bahanesi hakem.
 
Üst Alt