Köpek alacağım yardım! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Köpek alacağım yardım!


Köpek almayı düşünüyorum.Apartmanda besleyeceğim, bahçemiz yok.İlk deneyimim olacak.Chow chow veya Presa Canario cinslerinden birini alacağım.Bunlar kafamda ki cinsler bana apartman sakinlerinin rahatsız olmayacağı, gürültüsüz,bakımı kolay (süs köpeği olmasın :D) bir köpek önerin.
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



Valla chow chow için birşey diyememde Presa Canario da hiç evde beslenecek,sakin bir köpek tipi yokmuş.

Not:Herhangi bir bilgim yok.Köpeklerin görünüşünden dolayı diyorum. :D
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



Alma bence.Bizim evde de kedi var,annemler onun yüzünden ne adam gibi tatil yapabiliyor ne de aşı vs masrafları bitiyor.Tamam hayvanları seviyor olabilirsin ama ileride ona çok bağlanacaksın ve kendi işlerini yapamayacaksın.Ölünce de üzüntüsü cabası.
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



Köpek dedinmi Kangal`in üstüne tanimam.

Onun da keyfini Apartmanda yerine getiremezsin ne yazik ki. :)
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



Köpek almadan önce, kısaca hayvan beslemeden önce kendine sorman gereken bir kaç soru var.



-Ölene kadar bakıp-bakamayacağın,



-Bir süre sonra canının sıkılıp, başkasına verme, satma vs... gibi işlemlere girip girmeyeceğin,



-İyi bakıp bakamayacağın, hastalandığında veterinere götürüp götürmeyeceğin



ve bunun gibi bir çok soru. Bunların hepsini üstlenirim, yapabilirim kendime eminim diyorsan al. Yoksa ne hayvanı, ne de kendini rezil etme boşuna. Gerçekten hassas bir konu, en önemli püf noktası bu.
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



Sibirya Kurdu evde besleyemezsin ama inanılmaz ilgi çekersin :) Bende var 1 yaşında Messi :)
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



Presa canario hakkinda herhangi bir bilgiye sahip misin? Yoksa sadece gorunusune bakip mi begendin? Yakinda kolun kopabilirde o yuzden soruyorum..
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



anlaşılan daha önce köpek beslememişsin, Presa Canario bir mastiff cinsi olmasına rağmen, pitbull-dogo arjantin-bull terrier gibi ırkların bazı özelliklerini taşır, o yüzden daha önce köpek beslemediyseniz agrasif huylu köpeklerden uzak durmanızı tavsiye ederim, şimdi bana ne anlarsın ulan köpekten demeden önce şunu söyliyeyim daha önce rottweiller besledim şimdi de, pitbull'um var, yani köpek beslemek dışardan kolay gözüksede, özelliklede agrasiff huylu köpekler sorun çıkarabilir ve presa canario yasaklı ırklar içindedir. en ufak bir problemde sorun yaşayabilirsin, sen köpek beslemesini bilsende baş edebilsende önemli olan ailenin agrasif huylu köpekleri kontrol altında tutabilmesidir. umarım tavsiyelerime kulak asarsın. mesela ilk besleyenler için köpek tavsiyem , doberman,german shepherd dog, boxer ideal olabilir



dipnot; yok illa besliyecem presa canario vs diyorsan nasıl davranman gerektiğini ailenin nasıl davranması gerektiğini anlatırım, uygulama başarısı sana ve ailene kalır..
 
Cevap: Köpek alıcam yardım!



presa canario, cane corso , bandogge mastiff, bull mastiff vs bunlar resimde göründükleri gibi köpekler değil, besleyen arkadaşlarım var, heleki cane corso'u besleyen arkadaşım polis "çevik kuvvetten" köpek gayette uysal resimler aldatıcıdır.
Yetiştirmeyi bilirsen sorun olmaz tabi ama arkadaş ilk defa köpek alacak sanırım,hiçbir deneyim,ön bilgi olmadan agresif yapılı köpek almasıyla yetişkin bengal kaplanı ya da küvete büyük beyaz almasıyla bir farkı olmaz :eek:
 
Üst Alt