Koronavirüs Haberleri | Arşiv #3 - Sayfa 189 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kank sen 1 ay önce de bu kdr gevşektin. 1 ay geçti hala böyle rahat takılıyorsun yaw. sana göre hiç risk yok, açalım salonları sende rahat et. hacim mi kaybediyorsun acaba yaw :asd:

Yok kanka bende ailem için endişeliyim tabi ama buyur bakalım haksızsam söyle. Şimdi bence efsaneleri bırakırsak virüsün gerçek gücünü değerlendirebileceğimiz yerler ufak yerleşim yerleri çünkü yüz milyonluk ülkelerde bunu belirlemek mümkün değil. Diamond Princess, Karadağ ve İzlanda gibi küçük değerlendirmeler mesela bana göre ölçü alma açısından ideal.

İzlanda 1803 vaka 10 ölüm
Karadağ 324 vaka 9 ölüm

Pesimistlik yapıp bu ülkelerde insanlar çok sağlıklı bilmem ne vs. diyelim. Diamond Princess'de yolcuların büyük kısmını yaşlıların oluşturmasına rağmen yüzde 1.5 gibi bi oranı var ve çoğu asemptomatikti. Ben bunu polyannacılık yapmak için söylemiyorum gayet realist veriler herşey ortada.

Bulaş olarak Mehmet Ceyhan'da aynı şeyi söylüyor zaten hatta çoğu bu konuda uzman kişi aynı şeyi diyor ben demiyorum, mesafe ve maske kuralı uygulanırsa bulaşması mümkün değil pek diyor. Yok 8 metreden zıplıyor yok 3 saat havada kalıyor falan bunlar bana inandırıcı gelmiyor. Cafe ve spor salonu konusuna gelirsek de sosyal mesafenin en uygulanmadığı ve herkesin üst üste olduğu üstelik kapalı bir alan olan marketlerde bile bulaş olduğu saptanamazken masalar arası birkaç metre olacak cafeden nasıl bir bulaş olabilir veya 10 metrekare başına 1 kişi alınacak bir spor salonunda nasıl bulaş olabilir onu soruyorum? Ben felaket tellallığı yapmadan olaya mantıklı baktığımda bunu görüyorum yani yanlışsa buyur sen söyle.
 
Coronavirus surecinin bana ogrettigi sey insanlarin uretim kelimesini sadece maddi karsiligi olan urunler icin kullanmasi ve tembelligin de sadece maddi karsiligi olan islerle ugrasilmamasi icin kullanildigi oldu

Her sey para icin
 
Düne göre entübe de 13, yoğun bakımda 25 düşüş var. 38 kişi yani. ve ölü sayısı bugün 32. muhtemelen entübe ve y.b'dan ölenler olmuş. böyle 1 düşüşe sıfırlamak dememek lzm. kaybediyoruz insanları
Tabii sen daha iyi bilirsin Hocam, ben temennimi yada anladığım kadarı ile düşüncemi ifade ettim. Umarım bir an önce atlatırız.
 
Ne hikmetse vaka artınca iyileşme de artıyor son 15 gündür

Sayılarda oynama olmadığını iddia eden kendime karşı şüpheleniyorum artık

Mi Note 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt