Koşu Mesafesi Önemsiz Sayın Tudor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Koşu Mesafesi Önemsiz Sayın Tudor


fft226_mf8319998.Jpeg


Ligin en çok koşan takımları küme düşmüş, Bursaspor son anda kurtulmuş. (Bursa ligin en çok koşan takımlarından)

Bu anlamda dibte olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ligin üst sıralarında, hatta Beşiktaş şampiyon olabildi. Koşu mesafelerine takılıp Sneijder gibi oyuncuları kesmek büyük hata olur. Umarım Tudor koşu mesafesinin oyunun sonucuna o kadar etki etmediğini biliyordur arkadaşlar.
Alinan Belhanda fazla koşan oyuncu değil ayrıca.
 
Son düzenleme:
Kalite YOK Koşu VAR > Küme düşer
Kalite VAR - Koşu YOK > 4. veya 6.
Kalite VAR - Koşu VAR > CL seviyesi


Tudor'a bu konuda sallamadan biraz böyle bakmak lazım.
 
Kafası kesik tavuk gibi oraya buraya koşturmak önemsiz tabiki

Ama kaliteli ne yaptığının bilen adamlar ile rakibe alan bırakmadan saniyeler içerisinde topu geri kapan bir takım çok çok önemli günümüz futbolunda Pep gibi Td'ler bile herkes bunu uygulamaya çalışıyor
 
Premier ligde en cok kosan 4 takimdan 3u Liverpool Man City ve Tottenham. Ayrica possession hususunda bu 3 takim zirvede. en cok kosan 10 oyuncu arasinda da Eriksen Sigurdson ve Firmino gibi klas topcular var yani kosmak degil topu kosturmak isi yerine ikisini de yapmak cazip olan. tabi ekibimizdeki ekabir kodaman oyuncular yorulmasin diye tesis edilen duzende kimsenin kosmamasi dogal. sonra nie 2 sezonda 89 gol yeriz diye sormamak gerek
 
Son düzenleme:
tabiki
2. uyeligin IHRAC sebebi oldugunu bildiginden caktirmamasi isine gelen bir durum
msjlari irdelendiginde turkce klavye kullanarak kendine gurbetci degil susu verse de arada kelimeleri hatali yazdigi ortaya cikacaktir

2. Üyeligi hangisi idi ?

Ilginc buldugum nokta ise, orjinal hesabi unblock olmusken, bu cocuk neden girmiyor normal sekilde yeniden foruma yaw ?
 
Kosu mesafesi ile ilgili kisa bir not düseyim...

Oyunu kac metre kare arasinda oynadiginda önemli... Oyunu rakibin yari sahasinda oynarsan, kosu mesafeleri ototmatikmen cok yüksek olmaz, ama futbolcular 100 KM civari da kosuyorsa, bu 100 KM´yi verimli bir sekilde kosarlar, ve rakibi fizik olarak domine ederler... Yani mesele high intense tempo yapmaktir.

Kosu mesafesi tek basina alinacak bir istatistik degil. Ama kontext ile birlikte, takimin nekadar kostugunu belirlemek önemli. Futbolda oyunun 98%´i kosmaktir/harektlenmektir. Bir futbolcu sahada ortalama 1.30 dakika top ile oynuyorsa, 98.5 dakika toptan pasif bir sekilde katki vermek zorundadir... Bu da kosarak mümkündür.
 
Son düzenleme:
Koşu mesafesi olarak adlandırılan detaya kimse "önemsiz" diyemez lakin senin kadron kalite yoksunuysa istersen atletlerden oluşmuş kadro olsun elbette başarısız olursun.
dolayısıyla, kalitesi yerlerde sürülen kadroların koşu mesafelerini kıyas almayı kabul edemeyiz.

sen real madrid, barcelona gibi elit oyuncularla kurulan degilsen bu tarz muazzam kalite kadroları, anca fiziksel üstünlügüne alt edebiliyorsun tabi ki belirli düzeyde kalitenin de var olması kaydıyla. b. dortmund ve atl. madrid rakiplerini sürklase edebilecek kadrolara sahip degillerdi ama cl yarı finalleri finalleri gördüler, görüyorlar. simeone ve klopp bunu nasıl başardı? elbette kuvvet, dayanıklılık, koşu mesafeleri gibi ayrıntılara dikkat ederek. bu yıl uefa finali oynayan axaj mesela, muhtesem kadroları mı var da finale cıkabildiler? bakın bakalım kac km mesafe katediyorlarmıs maclarda. tabi kosu mesafesi dedigimiz olguya bu antrenörler "bakayım x kac km kosmus" diye ele almıyorlar. katedilen mesafenin kacı rakip yarı sahada, kacı kendi sahanda, oyuncu kac kez sprint atmıs, kac kez top calmak icin hamle yapmıs gibi spesifik ayrıntıları inceleyerek kosu mesafesi istatistigini degerlendiriyorlar.

bizim 2013 yılından beri büyüyerek devam eden cok bariz problemlerimiz mevcut. kuvvetli olmayan, mıymıntı, pres yapmayı sevmeyen, atletizmden yoksun, boy ortalaması bariz bir sekilde kısa kalan bir takım yaratıldı. simdi istenen oyunculardan görüyoruz ki teshis dogru konmus; pro-agresif oyuncuları tercih ediyoruz.
 
Son düzenleme:
Futbolda koşu mesafesi olayı hikayedir topu kosturan takım daha az koşar ve daha az yorulurlar karsı takımıda mental ve fiziki acıdan yorarlar 120 km bos kosu yapan o kadar bos takım var ki bu bir kıstas değil yani.
 
eğer orta sıralara oynasak dediğin doğruydu ama şampiyonluğa oynacak bir takımda KOŞAMAYAN AĞIR VASITALAR kabul edilemez.
 
Üst Alt