Küçükçekmece Kürek Tesisleri | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Küçükçekmece Kürek Tesisleri


1656844639870.png

Küçükçekmece'de 1999 yılının mayıs ayında açılan, teknolojinin son gelişmeleriyle donatılmış kürek tesisi, 200 kürekçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Tesisler,Küçükçekmece Gölü kıyısında olması nedeniyle kürekçilik sporunu sevenlere çok büyük fırsatlar ve kolaylıklar sunmaktadır.

Küçükçekmece Kanarya Mevkii'nde bulunan 41,000 m2sahalı göl üzerindeki dolgu alan, kulübümüze 29 yıllık irtifak hakkı yapılmak üzere 1997'de ön izinle tahsis edilmiştir.

Ancak mevcut alan İSKİ'nin planlarına göre içme suyu havzası içinde kaldığından yapılaşmaya izin verilmemektedir. Bu meyanda inşa edilmiş kürek tesisimiz faal haldedir.

Ana yapıyı teşkil eden 120 teknelik kayıkhane, futaların birbiri üstüne istif edilebilmesini sağlayacak şekilde yüksek tutulmuştur, Aynı hacimdeki asma katta futa tamirleri yapılmakta ve zemin katın kayıkhane dışında kalan bölümünde idare, toplantı salonu, lokal mutfak, kafeterya, sporcu kamp alanını teşkil eden odalar ve en önemlisi çeşitli ekipmanlarla donatılmış büyük bir kondisyon merkezi bulunmaktadır. Soyunma odaları ve tuvaletler bu bölümün hemen yanında planlanmıştır.

Kürek takımımız son yıllarda yurt içi ve yurt dışında şampiyonluklar kazanmış ve kulübümüzü mükemmel şekilde temsil etmiştir.

Kulübümüz ile Federasyon arasında yapılan işbirliği sonucu Kürek Milli Takımımız da tesislerimizde zaman zaman kamp yapmaktadır.

Ulaşım Bilgileri:
Küçükçekmece Kürek Tesisleri
Kanarya Mevkii, Tren İstasyonu Yanı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt