Kulübeye Yabancı Takviyesi Hususu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kulübeye Yabancı Takviyesi Hususu


58d8070fae784932a42263d3.jpg


Demirören federasyonunun kurallarina uymamiz gerekiyor:
14 hakkimiz var toplamda lakin ilk 11'i komple yabanci yaptigimizi hesaba katarsak bölgeleri bir de alternatif oyuncular icin incelememiz gerekir, zira mac kadrosunda sadece 12 yabanciya izin veriliyor. Bunun aslinda düzeltilmesi gerekiyor. Umarim bunun icin bir adim atar Kulüpler Birligi adi verilen güruh.

317418090_tn30_0.jpg


Kale: Mac kadrosuna fazladan yabanciyi yedek kaleciden yana kullanmak cok mantiksiz. Cogu zaman tribünde oturacak. As kaleci mac icerisinde sakatlansa yine yerli girmek zorunda kalacak bu durumda. Hakan Arikan ve Gökhan Degirmenci gibi Eray, Cenk ve Sinan'a göre daha iyi yerli kaleciler var ve 300 bin euro civarina kenarda durabilirler.

kanat-bekleri.jpg


Sag bek: Linnes'in maliyeti ve katkisi düsünülürse Mariano'nun yedegi olabilecek bir isim. Yedek kaldiginda ses cikarmayacak, görev verildiginde elinden gelenin en iyisini yapmak isteyen bir oyuncu sonucta. Yerli olarak bu bölgede oynayabilecek tek oyuncu Ömer Ali Sahiner, eger Mustafa Akcay'in kadro olarak batirdigi Konyaspor küme düserse ucuza alinabilir. Aksi taktirde Linnes dursun derim ama teklif gelirse durum degisir. Besiktas, Andreas Beck'i nasil gönderdiyse bizde teklif gelince beklememeliyiz.

Sol bek: Linnes'in kaldigini hesaba katarsak bir yabanci bek daha alip 4 yabanci bek oyuncusu ile sezona girmek abes olur ancak Linnes hem sagi hem solu yedekler diye 3 bek oyuncusu ile sezona girecek olursak yanariz. Sonuc olarak bir transfer gerekiyor, bu da yerli olmak zorunda. Aziz Behich ve Ömer Bayram gibi ligde iyi islere imza atan iki bek oyuncusu var. Ilaveten Güray Vural ve Atila Turan hatta daha zayif olsa da Sakib Aytac var. Sag bekte bukadar kaliteli bir yerli havuzu yok.

154607-Innenverteidiger_001.jpg


Stoper: Serdar Aziz gibi Süper Lig seviyesine göre iyi bir yerli stoperimiz var. Onu 3.stoper olarak yazarsak Keza Kaan Ayhan gibi bedelsiz bir oyuncuyu da alabiliriz 4.stoper olarak. Hic olmazsa pek begenmem ama Serdar Tasci var, Darmstadt'dan Aytac var vs. Yedek 4.stoperin yabanci olmasi gereksiz, havuz yeterli görünüyor. Ahmet, Koray gibi isimlerden Galatasaray futbolcusu olmaz.

orta-saha-dizilis.jpg


Orta Saha: Kadromuzda Tolga Cigerci gibi kosmaktan pek yorulmayan bir oyuncu var. Bu sezon degisik bir mevkide görev alinca bir cok gol atabildi ama asil yerinin neresi oldugunu biliyoruz. Buraya Selcuk Inan'in da artik kazanilmayacak bir tarafi kalmadigi icin hücum yönü kuvvetli olan ama savunmayi da aksatmayacak bir oyuncu gerekli. Baslica en makul adaylar Emre Belözoglu, Musa Cagiran, Soner Aydogdu, Efecan Karaca ve o bölgeye aslinda cok da uzak olmayan Deniz Türüc var. Bu bölgeyi yine bir yerli oyuncu ile doldurmak mümkün görünüyor ama cok daha kuvvetli bir yabanci isteriz acikcasi, bunu biliyorum.

272px-396px-Boisko_PositionsWMidfield.PNG


Sag Kanat: Elimizde Yasin Öztekin gibi ideal bir yedek oyuncu varken bu bölgeye bir yabanci yedek düsünülmesi sacma olur.

Sol Kanat: Gönlümüzden gecen elbette Garry Rodrigues'in iyisi ancak öyle bir yerli kanat oyuncusu bulmak zor. Caliskanligi ile bu takimda kalmayi hak ediyor. Makul olan 10-12 milyonluk bir teklif ama eger o gelmezse durmali.

4-2-3-1-serbest.jpg


Forvet Arkasi: Kadromuzda bu mevkide bir alternatif oyuncu bulunmamakta. Emre Akbaba gibi sözlesmesi yakin zamanda bitecek olan klas bir oyuncu varken yabanci almak cok mantiksiz. Ne yapip edip almamiz gerekiyor. Alternatifi ancak üstte belirttigim Deniz Türüc olabilir. Hakan Calhanoglu ve Yunus Malli gibi adamlarin gelme ihtimali yok denecek kadar az.

mittelstuermer.jpg


Forvet: Yerli adaylari inceledigimizde en kral yerli forvet Everton'a gitti, digeri Trabzon'da oynuyor. Bir digeri ise henüz cok genc ve oradan oraya gidip duruyor, evet Enes Ünal. Lakin Enes Ünal'i kiralasak bile uzun vadede isimizi görmez. Bize direkt olarak katki saglayacak bir oyuncu gerekiyor. Eren Derdiyok lüzumsuzunu forvetten saymamak lazim. Yabanci hakkinin biri %100 forvete kullanilmali, pas kalitesi, top tutmasi, kanatlara servis yapabilmesi ve iyi bir son vurusu olmasi önemli. Agir bir pivot santrfora ihtiyacimiz yok.

3-Nagaland-results.jpg


Sonuc: Linnes ve Rodrigues'e makul teklifler gelirse göndermeliyiz.
Bu durumda yerli kanat oyunculari listemiz su sekilde olmali: Cengiz Ünder, Emre Mor, Serdar Gürler ve Kerim Frei.
Bu durumda yerli bek oyunculari listemiz tek oyuncudan olusmali: Ömer Ali Sahiner

Yabanci sinirini asagidaki sekilde kullanmamizi öneriyorum;

1 Muslera
2 Mariano
3 Maicon
4 Ilk 11'e stoper
5 Asamoah

6 Fernando
7 Ndiaye
8 Feghouli
9 Ilk 11'e sol kanat
10 Belhanda
11 Gomis
12 Linnes
13 Rodrigues
14 Yedek forvet

Kulüpler Birligi'nin "14 yabanci futbolcunun hepsini mac kadrosuna alabilmeliyiz" demesinden sonra TFF buna karsi gelemeyecektir diye düsünüyorum lakin yine de Linnes ve Rodrigues'in iyi paralara gönderilip yerlerine yerli oyuncular alinarak yeni sezona sadece 12 yabanci ile girmek kulaga cok hos geliyor. Sonuc olarak sakat ve ceza durumuna göre 2 yabanciyi tribüne cikarmamiz gerekiyor ve bu cogu zaman gereksiz yere para ödememiz anlamina geliyor. Bana kalirsa zorda kalmadikca yedek yabanci oyuncu alinmamali. En makul haliyle bile kontenjan dolu görünürken Cavanda, Latovlevici, Carrasso, Donk, Denayer ve Carole'ün gönderilmesi gerektigini aslinda zikretmeye bile gerek yok. Süper Lig'den abidik gubidik alternatif yabancilar alinmasina zaten daha fazla karsiyim.
 
Serdar olacak ikinci stoper. Seneye o gider yerine sol ayaklı biri alınır. Ama Serdar bu saatten sonra neden 3. stoper olsun ki.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Serdar olacak ikinci stoper. Seneye o gider yerine sol ayaklı biri alınır. Ama Serdar bu saatten sonra neden 3. stoper olsun ki.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Avrupa maclarinda böyle tecrübesiz hep siritiyor olumsuz anlamda. Iyi düsünülmeli, stoper olmazsa olmaz. Denayer'le zaten yetersiz birini aldik yabanci diye, o hakkimizi ilk 11 oyuncusundan yana kullanmamiz mantikli olur.
 
Avrupa maclarinda böyle tecrübesiz hep siritiyor olumsuz anlamda. Iyi düsünülmeli, stoper olmazsa olmaz. Denayer'le zaten yetersiz birini aldik yabanci diye, o hakkimizi ilk 11 oyuncusundan yana kullanmamiz mantikli olur.

Tamam haklısın ama Serdar yedek oturacak bir oyuncu değil bence. İyi fiyata satılabilir böyle oynamaya devam ederse.


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Ömer Ali mi :D Maç izlemediğin çok belli kardeş. Konya taraftarı bile ıslıklıyor.

Kendisini tanırım ayrıca iyi Galatasaraylıdır herhangi bir ilgide kesin gelir ama asla gerek yok. Sabriye bile rahmet okursunuz
 
Ömer Ali mi :D Maç izlemediğin çok belli kardeş. Konya taraftarı bile ıslıklıyor.

Kendisini tanırım ayrıca iyi Galatasaraylıdır herhangi bir ilgide kesin gelir ama asla gerek yok. Sabriye bile rahmet okursunuz
Ligde sag bek oynayabilecek tüm yerli oyuncular arasinda en iyisi oldugu gercegini degistirmiyor. Eldeki malzeme bu iste yerli olarak. Her türlü ihtimali düsünüp liste hazirlamamiz lazim. Linnes'e teklif gelmez ise Ömer Ali filan hikaye olacak zaten. Sol tarafa bir yerli oyuncu gerekir bu durumda.
 
Üst Alt