Kulüpler Birliğinden Galatasaray Açıklaması ! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kulüpler Birliğinden Galatasaray Açıklaması !


KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kamuoyunun bilgisine,

Kulüpler Birliği Vakfı olarak öncelikle amacımız Türk futbolunun marka değerini daha da yukarı çekerek dünyanın önde gelen ligleri arasına taşımaktır. Bu doğrultuda yapılan tüm çalışmaların temelinde sadece sportif başarıya odaklanmayan, uzun vadeli plan ve programlarla ilerleyen kulüp yönetimleri büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede de yakın zamanda hayata geçirmeyi arzuladığımız TFF ve TBB ile yapılan çalışmayı tüm futbol kulüplerimiz için bir milat niteliğinde görmekteyiz.

Kulüpler Birliği’nin amacı hiçbir zaman ayrıştırıcı olmak değil aksine tüm paydaşları birleştirici bir rolle Türk Futbolu’na ve marka değerine hizmet etmektir.

Bu vesileyle dün Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz bir araya geldiler. Yapılan görüşmede Kulüpler Birliği’nin açıklamasının Galatasaray Kulübü’nü hedef almadığı ve bu süreçte iletişim aksaklığı yaşandığı ifade edildi.

Ligimizde pek çok karşılaşmada üst üste gerçekleşen ve çok sayıda kulübümüzü mağdur eden hakem hatalarına dikkat çekmek ve hatalı VAR uygulamalarında sistemin daha adil ve eşit işlemesi adına Kulüpler Birliği bünyesinde ortak hareket edilmesi yönünde fikir birliğine varıldı. Futbolumuzda uzun süreden beri arzu edilen sevgi, saygı, hoşgörü ve karşılıklı anlayışın sağlıklı bir şekilde tesis edilmesi ve hiçbir kulübe ayrıcalık tanınmaması ayrıca görüşülen ve üzerinde anlaşılan diğer hususlar oldu. Kamuoyunda oluşan yanlış algıların giderilmesi ve tüm paydaşların ortak menfaatinin göz önünde bulundurulduğu bir anlayışın hakim kılınmasının önemi vurgulandı.

Ayrıca yapılan görüşmede Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan Kulüp Lisans yönetmeliği ve diğer projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkanların yapıcı ve birleştirici tavrıyla gerçekleşen bu görüşmenin tüm taraflar için temiz bir sayfa açacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla,

Kulüpler Birliği Vakfı
 
TFF Başkanlığı'nı gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Sistemin aynı şekilde işleyeceği konusunda herkes hemfikir. Bu yüzden kim olduğu hiç önemli değil.

Karakter ve takındığı tavır itibariyle Rıdvan Dilmen dışında kim olursa olsun şahsen umurumda değil. Yıldırım Demirören'den daha itici bir karakterdir Rıdvan Dilmen!
 
Keşke yabancı hakemler gelse. Belçika liginin kötü hakemleri burada ders verir yönetimiyle.

Ama asla böyle bir şeye izin vermezler. Yabancı sınırı düşünen bir zihniyet yabancı hakemi asla kabul etmez malesef.

Yabancı hakem de bence bizdeki sorunu çözmez.

Bizde herşeyden çnce kimi zaman haklı ama çoğu zaman haksız sürekli mağduriyet psikolojisi var.

VAR da başlangıçte umutla karşılandı ama sonra daha kötü oldu.

Yabancı hakem geldiğini düşünelim. Mesela bizim Benfica maçındaki hakem.

UEFA organizasyonlarında da görev alan birisi değil mi?

Bir de atıyorum Collina ayarında bir hakem olsun.

O hafta X takımın maçını Benfica maçının hakemi, Y takımın maçını da Collina yönetse ve X takımı aleyhine önemli hata yapılsa hangi tartışma büyür ülkede?

Bize bilerek kötü hakemi getirdiler onlara daha iyi hakem getirildi tartışması başlamaz mı?

Ülkenin piskolojisi bozuk önce bunu tespit edelim.

Hakemler iyi mi tabiki değil o da ayrı mesele.

Ama bu ülke biz de başkaları da taç kararı yanlış verildiği için maçı kazanamadık iddiasında bulunmadık mı?

Yani buradan yabancı hakemle çıkılmaz.

O taç kararını ya da Aykut Kocaman'ın tabiriyle 'taç hırsızlığını' yabancı hakem yapsa 1-2 hafta önemsenmez ama sorna problem olmaya yine başlar.
 
Yav bizim hakemler fazla iyi degilde, ama Bundeliga, Premier League yada La Liga taraftarlarida kendi hakemlerini hic begenmiyorlar. Yani onlar gelirse bence cözüm falan olmaz. Almanyada ayni pozisyona 1-2 hafta icinde 2 hakem vara gidip degisik karar verdigi olmustur.

Gecen hafta sonu Real Madride hakem resmen penalti hediye etmis ve VARla bile kararini degistirmiyor. Ingilizler kendin hakemlerinden zaten bildigimden belli hic memnun degiller.
 
Üst Alt