Laptopa Harici Monitör Bağlama | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Laptopa Harici Monitör Bağlama


benim laptop ekranı bozuldu ekranın sanki mürekkebi akmış gibi.evde kullanılmayan bir monitör var onu laptopa bağladım ama görüntü alamıyorum sadece pc açılırken acer yazısı çıkıyor sonra xp yükleniyor yazısı çıkıyor ama pc açıldığında görüntü kayboluyor tekrar.fn+f6 yaptım yine de olmuyor napcam ben yardım lütfen
 
Cevap: Laptopa Harici Monitör Bağlama



İdareten bir internet kafede fln başka bir monitörle denemende fayda var. Aynı sorun devam ediyorsa, ya ekran kartın, ya da anakart kuzey köprüsü çipinde bir sorun oluşmuş olabilir.
 
Cevap: Laptopa Harici Monitör Bağlama



Ne alakası var gençler dışarı görüntü veren VGA soketi ekran kartından bağımsız mı çalışıyor sanki?



Ekran kartın bozulduysa VGA çıkışından da görüntü alamazsın arkadaşım yani bağlayamazsın monitör geçmiş olsun.
 
Cevap: Laptopa Harici Monitör Bağlama



Sorun zaten VGA kablosundan değil. Görüntü hiç gelmezdi. Çözünürlük olabilir. Bazen çöznürlük desteklemez.. Masaüstünü göstermez. Laptopun ekran ayarlarlaı çözünürlüğü düşüp yapıp deneyebilirse iyi olur.
 
Cevap: Laptopa Harici Monitör Bağlama



VGA kablosu mu diyorum olm laptopun VGA çıkışı diyorum,en baş gelen görüntüler metin bazlı olduğu için grafik işlemcisinin yorumlamasına gerek yoktur.Ama o açılış ekranından sonra DirectX kütüphaneleri ile üretilmiş grafikler devreye giriyor ki burada ekran kartının gücü lazım.Bu yüzden başta görüntü alıp sonra alamıyor arkadaş.Uğraşmasına,oraya buraya taşımasına gerek yok.Eğer VGA kablosunda bir bozulma olsaydı muhtemelen görüntüyü alırdı ama sarı,mor renkli olurdu ekran.
 
Cevap: Laptopa Harici Monitör Bağlama



Olm bilgisayar mühendisiyiz donanım işinin kitabını okuduk,bişey iddaa ediyosam bu konuda salladığımdan değildir :)
 
Üst Alt