Libya'ya Havadan Saldırı ! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Libya'ya Havadan Saldırı !


Fransa, İtalya ve Kanada uçaklarının Libya semaları üzerinde keşif uçuşu yapmasının ardından Fransız savaş uçağı Libya askeri aracını vurdu ve ilk hedefi yok etti. Fransız uçakları bu ateşin ardından 4 tankı daha imha etti. Fransa lideri Nicolas Sarkozy, "Sivil nüfusu korumayı amaçlıyoruz. Arap halkına müdahalemiz sözkonusu değil" dedi. ABD Başkanı Barack Obama da, "Kararlılığımız net. Libya halkı korunmalı" diye konuştu.



Kaddafi güçlerine karşı ilk ateş TSİ 18.45'te başladı ve Fransız uçağı Libya askeri aracını vurdu.



Fransız savaş uçakları ilk ateşin ardından Kaddafi güçlerine ait 4 tankı daha vurarak tahrip etti.



Operasyon, muhalif güçlerin merkezi olan ve Kaddafi güçlerinin hedeflediği, 670 bin nüfuslu Bingazi kentinin çevresindeki 100-150 kilometrelik bir bölgede yoğunlaşıyor.



Fransa'nın Charles De Gaulle uçak gemisinin de Libya'ya doğru yarın yola çıkacağı kaydedildi.



15 savaş uçağı, üç fırkateyn ve bir taarruz denizaltısı taşıyan gemi yarın Libya kıyılarına konuşlanacak.



Akdeniz ve çevresinde konuşlu Amerikan savaş uçakları ve savaş gemilerinin, Fransa hava kuvvetlerinin Libya'da başlattıkları operasyona ilk aşamada katılmadıkları ancak ilerleyen saatlerde füze saldırılarıyla destek verecekleri ileri sürüldü.



Keşif uçuşları



Fransız askeri kaynakları, biri izleme dördü saldırı uçağı olan uçakların Fransa'nın doğusundaki Saint-Dizier üssünden kalktığını belirtti.



Kaynaklar, bu "keşif görevinin" bugün akşam üzeri boyunca devam etmesinin beklendiğini, uçakların Libya üzerindeki birkaç saatlik uçuş esnasında hiçbir zorlukla karşılaşmadığını kaydetti.



Fransız yetkililer, uçakların Libya tanklarını hedef alabileceklerini belirtti.



Öte yandan İtalyan savaş uçaklarının da Libya semalarında gözlem görevine başladıkları kaydedildi.



Öte yandan Kanada uçakları da Libya toprakları üzerinde keşif uçuşu yaptı.







Sarkozy: "Sivil nüfusu korumayı amaçlıyoruz"



Paris'te düzenlenen Libya zirvesinin arkasından konuşan Sarkozy, "Uçaklarımız Kaddafi'nin kendi nüfusuna şiddet kullanılmasını önlemek için uçuyor. Uçaklarımız tanklara müdahale için bekliyor" diye konuştu.



"BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararı hor gördüğünü ve dinlemediğini" kaydeden Sarkozy, "Halk özgürlüğü seçti. Cani deliyi durdurmak için Arap halkının bizim desteğimize ihtiyacı var. Bunu tedarik etmek bizim görevimiz. Arap halkları kendini özgürleştirmeyi seçti. Libya'nın geleceği Libya halkına ait. Onlar adına karar vermeyi düşünmüyoruz. Sadece evrensel bir bilinç ve bu tür suçları tolere edemeyiz. Bizim Arap halkına müdahalemiz sözkonusu değil" ifadelerini kullandı.



Fransa lideri ayrıca, "Sivil nüfusu korumayı amaçlıyoruz. Arap halkları haklarından yoksun kalmamalı. Şiddet ve saldırılar durursa diplomasi kanalları tekrar açılacak" dedi.



Obama: "Kararlıyız"



ABD Başkanı Barack Obama da, "Kararlılığımız net. Libya halkı korunmalı. Sivillere şiddet son bulmazsa uluslararası komisyon harekete geçecek" diye konuştu.



ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise, "Müdahale ertelenirse daha çok sivil ölür" dedi.



Clinton, ABD'nin özgün güçlerinin, "Kanada ve Avrupalı müttefiklerin güçlerine katkı yapacağını" belirtti ancak kara kuvvetleri gönderme planlarının bulunmadığını ifade etti.



İngiltere Başbakanı David Cameron, "Libya'da Kaddafi'yi durdurmak için harekat vaktidir" derken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, aynı fikirde olmalarına rağmen askeri harekatta yer almayacaklarını söyledi.



İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ise, "Napoli'deki NATO üssü komuta merkezi olsun" dedi.



Kanada Başbakanı Stephen Harper de, ülkesinin Libya'ya hava operasyonunda yer alacağını belirtti ve deniz yoluyla ablukayı da uygulamak amacıyla Libya çevresinde donanma operasyonlarının başlatılacağını kaydetti.



Ortak bildiri



Zirve sonrasında yayımlanan ortak bildiride de, BM Güvenlik Konseyi'nin kararı anımsatılarak, "Albay Kaddafi'nin uluslararası toplumun isteklerini reddetmeyi, kendi halkını küçümsemeyi sürdürmesine izin vermeyeceğiz. Libyalılara, ülkelerini yeniden inşa etmelerinde, bu ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğünü tamamıyla saygı çerçevesinde yardım etmeyi sürdüreceğiz" denildi.



Toplantıya kimler katıldı?



Libya'nın akıbetini belirlemek için Paris'te yapılan zirveye BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir El Tani, Irak, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarının aralarında bulunduğu 22 lider katıldı.



ABD, AB ve Arap Birliği üyesi ülkeler, Muammer Kaddafi'ye bağlı askerlerin Libya'daki muhalif güçlere yönelik saldırısını durdurmak amacıyla BM'nin verdiği yetki uyarınca, bu ülkeye yapılacak askeri müdahale konusunda görüşmelerde bulundu.



Brüksel'deyse NATO Askeri Konseyi olağanüstü toplandı. Operasyonun teknik detayları müzakere edildi. Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa ise, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'dan Libya'ya uluslararası gözlemci göndermesini istedi.



TEPKİLER



Rusya, "Askeri müdahaleyi üzüntüyle karşıladık" dedi.



BİNGAZİ BOMBALANDI



Bu arada, ateşkes ilanına rağmen Libya'da bugün yine çatışmalar vardı. Kaddafi yandaşı güçleri Bingazi'ye ilerledi, isyancılar karşılık verdi. Ülkenin batısındaki Zintan'dan da bombardıman sesleri geldi.



Bingazi'de sabah saatlerinde bir savaş uçağı düşürüldü. Kaddafi yönetimi karşıtı güçler, savaş uçağının kendilerine ait olduğunu açıkladı.



Bir süre sonra Kaddafi yanlısı güçlerin isyancılara ait bir uçağı düşürdüğü anlaşıldı.



Libya hükümeti, "Ateşkes ilanına sadığız. Libya hava kuvvetleri tamamen yere çekilmiştir" açıklaması yaptı.



Yüzlerce kişinin Bingazi'den kaçtığı belirtiliyor. Bölgedeki AFP muhabiri, kentin kuzeydoğusundan kaçan insanların, Tobruk ve Mısır'a giden yola çıkmadan önce benzin istasyonları ve fırınların önünde kuyruk oluşturduğunu belirtti.



Bir helikopterin de kent üzerinde uçtuğu kaydedildi.



Misrata'da keskin nişancılar



Öte yandan Kaddafi'ye bağlı güçlere mensup keskin nişancıların Misrata kentinde açtıkları ateş sonucu 2 kişi öldü.



Kent sakinlerinden, adının Sadun olduğunu söyleyen bir kişi, Reuter ajansına yaptığı açıklamada, keskin nişancıların bu sahab Misrata kentinde açtığı ateş sonucu 2 kişinin öldüğünü söyledi. Sadun, "Bazı evlerde bulunan keskin nişancılar halka ve gördükleri her şeye ateş açıyor" dedi.
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Türkiye bu olaylardan 1 ay önce duruma el koysaydı şu anda petrolden köşeyi dönüyor olacaktık. Avrupa ve Amerika'ya da susma payını bıraktık mı çatlak sesleri de kesmiş olurduk.
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



sivillere BM'nin bir müdahale edeceğini düşünmüyorum , zaten şu ana kadar da Kaddafi'nin birliklerine saldırılar düzenlendi.
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Başta petrol olmak üzere dogal zenginlikler, ABD de Iraka yerleşince Fransada eski emperyalist ,oldugunu hatırlayınca elini çabuk tuttu.

Oraya girmese bile oradaki isyan edenlerin kuracagı hükümetten yaptıgı masrafları PETROL olarak tahsil edebilir.

Acaba diyorum Libya , anahatar teslimi Irak gibimi olur ?

Kaddafi pek tekin degil, Mubarek gitti ama böyle olmadı ,kendi halkına karşı orduyu kullanmadı ,Kadafi ise HİÇ vicdanı yok , silahsız insanlara bomba yagdırıyor..Bedelinide öder , Avrupaya kaçırdıgı paralarının peşinde uyanık , avrupa al paranı derse o vakit nasılda , tüyer o halka çok yazık ALLAH onlara yardım etsin ,kendi yurdunda kendi ordusu tarafından bombalanıyor.....

Bu bir nevide 21 yüzyılın degişik HAÇLI seferidir bu ....
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Haçlı seferi başlamış!



Güya sivil halkı düşünüyorlarmış, güya masum halkı düşünüyorlarmış!



Ey utanmazlar:



Gazze'de günlerce masum sivil halkın üzerine israil bomba yağdırırken neredeydiniz?



Sahtekarlar!
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Aptal demokrasi savunuculari nedense Arabistan'a hic demokrasi insan haklari falan gøturmuyorlar.

Sanane demokrasiden Fransa. Sen git Cezayir'deki gunahlarini temizle ilk ønce.
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Kaddafi muhaliflere savaş açmadan bir hafta önce Almanya'nın Kaddafi tayfasına silah satışı gerçekleştirdiği dedikodusu var.
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Kaddafi : Halkı silahlandırmak için bütün cephanelikleri açacağım.



Umarım halk ayak uydurmaz da daha fazla kan çıkmaz :(
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Kaddafi muhaliflere savaş açmadan bir hafta önce Almanya'nın Kaddafi tayfasına silah satışı gerçekleştirdiği dedikodusu var.



Kaddafi'ye en cok silah satan devlet Almanya. Simdi demokrasiden bahsedeler utanmadan bir de. O Almanya'nin silahlari ile vuruldu ordaki insanlar yani direk Almanya'da sorumlu ordaki sivil halki øldurmeden falan. Pof pofffffffffffffff demokrasi savunuculari gene gørev basinda.
 
Cevap: Libya'ya Havadan Saldırı.!



Kaddafi'ye en cok silah satan devlet Almanya. Simdi demokrasiden bahsedeler utanmadan bir de. O Almanya'nin silahlari ile vuruldu ordaki insanlar yani direk Almanya'da sorumlu ordaki sivil halki øldurmeden falan. Pof pofffffffffffffff demokrasi savunuculari gene gørev basinda.



Yine dedikodulara göre ABD yapacağı saldırıyı Almanya'dan yönetiyormuş.



Kahraman ABD olacak şimdi.
 
Üst Alt