Linnes: "Florya'da futbolcuya dayalı sisteme inanmıyorum" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Linnes: "Florya'da futbolcuya dayalı sisteme inanmıyorum"


zzc.jpg

Galatasaray’ın yıllardır kanayan yarası konumundaki, gelenin ve gidenin haddi hesabı olmayan sağ bek için transfer edilmişti Martin Linnes.. ‘Soğukkanlı’ tavırlarıyla ülkemizin ‘sıcak’ futbol ikliminde alışılmışın dışında bir profil sergiledi; sadece işine konsantre oldu. Öyle ki sezonun ilk maçında hocası Riekerink’in sahada kendisini ittirmesine de iyi olduğu dönemde yedek kalmasına da gerçek yeri sağ bek yerine sol bekte oynamasına da ses etmedi.


Florya’daki randevumuza tam zamanında gelen Norveçli futbolcuya önce biten sezonu, kazanılamayan derbileri sorarak başlıyoruz röportajımıza.. “Takım olarak bu sezonki performansımızdan tabii ki mutlu değiliz” diyor Linnes ve ekliyor: “Puan durumunda olduğumuz yerden tatmin olmadık. Galatasaray her zaman şampiyon olmalı. Artık önümüzdeki sezona konsantre olduk. Taraftarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon şampiyon olmak için mücadele edeceğiz. Büyük maçları kaybettik, derbileri kazanamadık. Ama önümüzdeki sezon umarım bunu değiştireceğiz ve hep birlikte şampiyonluğa gitme yolunda bu tip maçları kazanarak bir avantaj elde edeceğiz.”

‘Sol bekte iyi olmam garip’


- Gerçek mevkiniz sağ bek ama sol bekteki performansınız neden daha iyi?

Bilmiyorum, biraz garip bir durum. Hayatım boyunca sağ bekte oynadım. Çok fazla açıklanabilir bir durum da değil. Size katılıyorum. Sağ bekte bu sezon 2-3 iyi maçım oldu ama genel olarak sol bekte daha iyiydim, performansımı sol bekte daha iyi sergilediğime ben de inanıyorum. Ama sonuçta takıma katkı sağladığım, bir şeyler verebildiğim için mutluyum.

‘Hata sadece defansta değil’

- Galatasaray savunması duran toptan ve hatalı yenen goller nedeniyle eleştiriliyor. Sizce hata nerede?

Defansif olarak bazı problemlerimiz var. Ama biz bu oyunu takım olarak oynuyoruz, 11 kişiyiz. Sadece defansif oyuncular üzerine olan bir şey değil. Biz savunma oyuncusu olarak orta sahaya, orta saha forvete yardım etmeli; bunlar hep birlikte kompakt olmalı. Defansif olarak iyi olmadığımıza katılıyorum. Çok fazla gol yedik. Ama bu takım oyunudur. Kornerlerden, frikiklerden, ortalardan gol yedik. Ama son birkaç maçta daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun da üzerine koyarak devam etmemiz gerekiyor.

‘Hocamızı ve başkanı dinlemek zorundayız’


- Florya’da ‘futbolcuya dayalı sistem’ var mı?

Ben böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Oyuncu olarak her zaman hocanızı veya başkanı dinlemek zorundasınız, çünkü onlar karar verir her şeye.. Burada oyuncu olarak ben sadece kendime konsantre oluyorum. Her gün en iyi şekilde antrenmanımı yapmaya çalışıyorum. Buna odaklanmış durumdayım. Herhangi bir şekilde de “hocayı değiştirin” gibi bir şey olduğuna inanmıyorum.

‘Tudor’un idmanları sertti, alıştık’


- Başkan Özbek, takımın Tudor’un ağır idmanlarından şikâyetçi olduğunu söylemişti...

İlk geldiğinde evet biraz zordu. Yeni bir hocaydı ve yeni bir idman temposuydu. Hoca değişikliğinin ardından bazı sakatlıklar da yaşandı gördüğünüz gibi.. Geldiğinde sertti ama daha sonra takım da hocaya alıştı, hoca da takımla birlikte çalışmaya alıştı ve bir orta yol bulundu. Daha sonra herkes buna iyi bir cevap verdi antrenmanlarda. Herkes iyi çalıştı. Ama gelecek sezon onun da getirdiği tempoyla daha da iyi olacağımıza inanıyorum.

‘Riekerink veya Tudor, hoca patrondur’

- Geldiğiniz günden beri 3. teknik direktörle çalışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Antrenörler ve teknik direktörler benim patronumdur. Hollanda’dan Riekerink veya Hırvatistan’dan Tudor olması çok önemli değil. Kim olursa olsun hocayı dinlemeniz gerekir. Daha iyi bir oyuncu haline gelmeniz için dinlemeniz gerekir. Tabii ki 2 değişiklik oldu. Bir hoca ve uzun süre onunla devam etmek her zaman daha iyidir. Çünkü daha uzun vadeli planlarınızı onunla paylaşırsınız, mentalitesini size daha iyi yansıtır. Umarım kulüp de bundan sonra bu şekilde devam eder ve uzun vadeli hocasını bularak planlarını daha net bir şekilde gerçekleştirebilir.

‘Yeni bek benim için iyi değil’

- Galatasaray sağ ve sol beke transfer yapacak. Bu, sizi nasıl etkiler?

Bunu düşünemem, ben kendi işimi yapıyorum. Eğer başkan ve teknik kadro yeteri kadar iyi olduğumu söylerlerse kalırım ve oynarım. Başka bir futbolcu bakıyorlarsa tabii ki bu benim için iyi değil. Ama son maçlarda bu takım için iyi olduğumu kanıtladığımı düşünüyorum.

- Sahada ve dışarıda soğukkanlı olmayı nasıl başarıyorsunuz?

Ben Norveçliyim (gülerek). Bu aslında Norveç’te çok normal, daha sakin bir ülkedir, insanlarla çok fazla agresif şekilde konuşmazsınız. Ama Türkiye’de bunun farklı olduğunu gördüm. Türkiye’de insanlar daha heyecanlı, daha konuşkan. Son 6 ayda kendimin de değiştiğini görüyorum. Daha fazla konuşmalıyım, iletişim kurmalıyım.

- Mutsuz olduğunuz, ayrılmak istediğiniz konuşuluyor. Galatasaray’dan ayrılacak mısınız?

Buna hoca ve yönetim karar verir. Ama son aylarda iyi performans sergilediğime inanıyorum. İstanbul’u ve Galatasaray’ı çok seviyorum, takıma iyi yardım ettiğimi düşünüyorum. Burada kalarak önümüzdeki yıllarda da takımın başarısına katkıda bulunmak istiyorum. Tabii ki başkan ve hocanın da ne dediğini bilmek lazım.

Cumhuriyet - Cumhur Önder Arslan
 
Şerefsiz olmadığın,gruplaşma yapmadığın,temiz bir kuzey avrupa insanı olduğun en önemlisi Türk gibi düşünmediğin için ezilirsin bu ülkede Linnes.
 
Takimda en yakin oldugu adam kim bilmiyorum. Bir bu bir de Carole sanki dislaniyorlar gibi.

Denayer gittikten sonra Carole da yalniz kaldi gibi. Garibimin gruplasmalardan haberi yok tabi gruplarin disinda kaldigi icin :D
 
Son düzenleme:
Ulan valla git takımdaki gruplardan birisine gir direk 11'deki yerini garantile

Bu takımda Yasin-Tolga-Selçuk-Semih-Sarbi-Hakan-Carole yıllardır 11 oynuyor senin neyin eksik
 
Üst Alt