Lionel Messi Başlığı - Sayfa 73 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
D9HpoQSXkAAEyAY.jpg

Bende boyle birsey yaptim 2 3 ay once
Karadenizlo mutahitlere dönmustum
 
Bu herif ne topcu be ebesinin horekesi vay anasini hem de one club man Gs altyapisindan soyle bir bucur ciksa 20 sene soyle isler yapsa ne hissederdim acaba
 
Alexander Hleb: ‘Ronaldinho ve Deco zaman zaman antrenmanlara alkollü gelirlerdi. Yönetim de Messi’yi etkilemesinden korktukları için Deco ve Ronaldinho'yu sattı"
 
2018 dünya kupası başlamadan önce bu Milli takım-Kupa ilişkisi ile ilgili entry'm vardı ama bulamadım.. O yüzden yeniden yazacağım.. Belki de en uzun yazım olacak.

Senede 60 maç oynayan ve hepsinde inanılmaz markajla baş eden biri, tatil yapmadan Milli takıma geliyor ve Arjantin'e kupa kazandırması bekleniyor..

Bu tip turnuvalar tamamen günlük forma,şansa ve mentaliteye bağlı.. En basitinden 2018'de Hırvatistan'ın final oynayacağını kim düşünürdü en başta? Hemen hemen hiç kimse.

Ancak öyle bir şey gelişti ki.. Gruptan lider çıktılar ve bir anda kendilerinin final yolunda kendilerinden yüksek seviyede takım yoktu. Finale gelene kadar 2'si penaltılarla 3 uzatmalı maç oynayıp final yaptılar.

Şimdi Copa America'da Peru grubunda Venezuela'nın bile gerisinde 3.oldu ve en iyi 3.olarak gruptan çıktı. Uruguay gibi favori takıma karşı oynadı. Maçın tamamında oyunun tek hakimi Uruguay'dı. 3 golleri milim ofsaytla geçersiz sayıldı. 2 tane yüzde binlik gol kaçırdılar vs.. Bir şekilde penaltılara gitti ve Peru kazandı. Sonra Şili'yi de kontra golleriyle 3-0 yendiler.

Sadece sonuca bakınca Uruguay hayal kırıklığı, Peru büyük başarı kazanmış gözüküyor. Ancak oyunu izleyen bunu düşünmez. İşte bu tip turnuvaların sorunu bu. Bazen bir hakem hatası, bir oyuncunun sakatlanması, bir kart her şeyi değiştiriyor.

Bu noktadan bakınca milli takımda başarısız gözüken Messi, Higuain'in 3 finalde acayip goller kaçırması yüzünden başarısız gözüküyor. Onları atsa heralde herkes rahat rahat tarihin en iyisi Messi derdi.

Ancak adamın elinde olmayan sebeple tarihin en iyisi olamıyor (!) çok saçma değil mi?

Ronaldo, Portekiz ile kazandı diyorlar mesela. Evet kazandı da nasıl? Macaristan,İzlanda,Avusturya grubunda tek galibiyet alamadan en iyi 3.olarak çıktılar. 16 takımlı turnuva olsa belki de gruplarda eleneceklerdi.

Son 16'da Hırvatistan maçın tek hakimiyken, 117.dakika kontradan Hırvatların büyük savunma hatasıyla golü bulup elediler. Çeyrek finalde rakip Polonya. Dengede bir 120 dakika geçti. Penaltılarla Portekiz geçti.. 90 dakika içinde galibiyet alamadan yarı final yaptılar. Üstelik hiç biri Portekiz'den iyi takım değil. Yarı finalde gelebilecek en iyi takım geliyor; Galler. Büyük sürpriz yaptılar ama takımın Bale ile beraber en kilit ismi Ramsey kart cezalısı. Galler oldukça kötü oynuyor ve ikinci yarıda Ronaldo iki gol atıp finale taşıyor takımını.

Finalde ise Ronaldo daha 30.dakikada sakatlanıp çıkıyor. Ancak 20.dakika zaten sakatlandığı için 20 dakika oynadı diyebiliriz. Kalan dakikalarda Portekiz sadece savunup kontra kovalıyor. Fransa'nın direkten dönen, kalecinin çıkardığı pozisyonlar oluyor.. Bir şekilde uzatmaya kalıyor. Uzatmada Eder adlı vasat bir oyuncu Kosçielny'i sırtına alıp 25-30 metreden güdümlü füze golünü atıyor ve takıma kupayı kazandırıyor..

Sonuca bakınca şampiyonluk ama bana göre hiç adil değil. 2008 ve 2012'de İspanya'nın şampiyonluklarına bak, birde buna. 2004'te Yunanistan bile şampiyon oldu..

Özetle; bu yüzden beni ülkesiyle kupa alması ilgilendirmez. Sadece "Futbol kendisine borcunu öder."
 
Tek şanssızlığı ibrahim uzulmezlerle dolu bi milli takim jenerasyonu. Futbolun gelmis geçmiş görebileceği en iyi futbolcu daha iyisinin olmasının ihtimali bile yok o derece, allah katında

—————————
Yasama, Yürütme, BELHANDA!
 
Lionel Messi: "Madalyamı almaya gitmedim çünkü bu düzenin parçası olmak istemedim. Bu turnuva, Brezilya'nın kazanması için düzenlenmiş. Umarım finalde hakemler çok müdahale etmez ve Peru'nun bir şansı olur"

D-0x80hXkAEnNQm.jpg
 
Üst Alt