Liverpool FC Takip Başlığı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Liverpool

Liverpool FC (İngilizce telaffuz: [ˈlɪvərpuːl]); Merseyside, Liverpool'da kurulmuş İngiltere'nin en köklü futbol kulüplerinden birisidir. Kurulduğu yıl olan 1892'den beri, 6 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 UEFA kupası şampiyonluğu, 18 Premier League şampiyonluğu ve 7 FA Cup şampiyonluğu elde etmiştir. İngiliz kulüpleri arasında en fazla lig şampiyonluğu olan iki takımdan biri ve toplamda en fazla sayıda kupası bulunan kulüptür. Kulübün stadyumu 53,394 kapasiteli Anfield Road stadyumudur. Lakabı ambleminde de olduğu gibi Kırmızı Anka Kuşları'dır ancak Kırmızılar olarak bilinir. Kulübün sloganı "You'll Never Walk Alone" (asla yalnız yürümeyeceksin), en ateşli olarak bilinen taraftar grubu ise The Kop'tur.

25 Mayıs 2005 tarihi UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda İtalyan ekibi AC Milan ile karşılaşan İngiliz ekibi ilk yarısı 3-0 AC Milan'ın üstünlüğüyle sona eren maçta ikinci yarı bulduğu gollerle maçı 3-3'lük eşitliğe getirmiştir. Uzatmalardan sonra penaltılarda Milan'ı 3-2 mağlup eden Liverpool UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştür. O maçta muhteşem bir geri dönüş yapan İngiliz temsilcisinin bu başarısının en büyük payı kaptan Steven Gerrard'ın olmuştur ve maçın adamı ilan edilmiştir. Bu maç kulüp ve UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin efsane maçlarından birisi olmuştur.

1985 yılında kulüp tarihinin en büyük trajedisini yaşamış ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Juventus'la oynanan maçta çıkan ve tarihe Heysel Faciası olarak geçen olaylarda kulüp ve taraftarları sorumlu tutulmuştur. Bu olay sonrası UEFA tüm İngiliz kulüplerini Avrupa kupalarından beş yıl süreyle men etmiştir. Liverpool'a ise önce on yıl ceza verilmiş daha sonra yapılan itirazlarla bu ceza altı yıla indirilmiştir.
 
Cevap: FC Liverpool / You will never walk alone!!!



3 Ocak cumartesi FA Cup Preston - Liverpool 19.25 CANLI NTVSPOR





BAŞARILAR BENİTEZ
 
Cevap: FC Liverpool / You will never walk alone!!!



Yeni mabed yolda!!!!



İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, Anfield Road Stadı yerine, 60 bin kişilik yeni stat iznini aldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, planlama komitesinin, 115 yıllık Anfield Road Stadı yerine yeni bir stat yapılmasına oy birliğiyle karar verdiği belirtilirken, ''Aslında biz, 71 bin kişilik bir stat düşünüyorduk'' denildi.





liverpoolstadium3pa468xjg3.jpg




edit0707stadiumin1tg3.jpg
 
Cevap: FC Liverpool / You will never walk alone!!!



Rafa şampiyonluk bekliyor!!!



İspanyol teknik adam şampiyonluk yolundaki rakiplerini uyarırken, ligin zirvesini bırakmaya niyetli olmadıklarını söyledi.





Liverpool 2008’i ligi zirvesinde ve üç puan farkla kapatırken, Rafa Benitez zirvede kalmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi. Benitez aynı zamanda Gerrard hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu ve kaptanın iyi bir insan olduğunu belirtti. The Guardian’a konuşan Benitez şu anda ilk düşündükleri konunun haftasonu yapacakları FA Cup maçı olduğunu söyledi.



“Bu duruma gelebilmek için çok çalıştık. Hepimiz yeni yıla umutla giriyoruz ve burada kalabilmek için oldukça kararlıyız. Steven bizim kaptanımız ve bizim için kilit bir oyuncu. Ancak bundan ötesi onu iyi bir insan olarak tanıyorum. Birkaç gün aramızda olamadıktan sonra bu sabah diğer oyuncularla birlikte antrenmana çıktı ve şu anda sadece futbola odaklanmış durumda. Önümüzdeki haftalarda Steven’ı desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ancak şu anda hafta sonu oynayacağımız Preston maçına konsantre olmuş durumdayız."
 
Cevap: FC Liverpool / You will never walk alone!!!



You will never walk alone!!! beni de heyecanlandırıyor ama Arsenal'a ihanet edemem:)
 
Cevap: FC Liverpool / You will never walk alone!!!



Aynen hocam.Zaten futbolcular ondan bahsederken "antremanlarda bir teknik direktör değil, komutan gibi davranıyor" diyorlar.Her şey beklenir.
 
Cevap: FC Liverpool / You will never walk alone!!!



Benitez: "Reina hepsinden daha iyi"



Liverpool’un İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez oyuncusu Jose Reina’nın Iker Casillas ve Petr Cech’den çok daha iyi bir kaleci olduğunu ifade etti. Benitez ayrıca son zamanlarda zor günler geçiren Steven Gerrard'ı yarınki kupa karşılaşmasında oynatacağını açıkladı.





2005 yılında Liverpool’a Villarreal’den transfer olan İspanyol file bekçisi, İngiltere’ye geldiğinden beri çok iyi bir performans sergiliyor.



Reina’nın Casillas ve Cech’den daha iyi olduğunu kanıtladığına inandığını belirten Benitez, “Onu kadromuz kattığımız ilk yıldan itibaren harika bir performans sergiliyor. Birçok maçtan gol yemeden ayrılmamızda onun payı çok büyük. Her geçen sene daha iyiye gidiyor “ dedi.



Diego Cavalieri’nin de çok iyi bir kaleci olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, “Diego’da çok başarılı bir kaleci ama Reina’nın kendisine olan güveni çok daha fazla. Uzun süredir burada olmasının da bunda etkisi büyük. Reina hem Premier Lig’in hem de İspanya’nın en iyi kalecisi “ diye konuştu.



Öte yandan Rafael Benitez, son günlerde zor zamanlar yaşayan Steven Gerrard'ı yarın Preston'la oynayacakları kupa karşılaşmasında oynatacağını açıkladı.
 
Üst Alt