Lucescu: "Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Lucescu: "Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim"


243429.jpg

Lucescu: "Siz takımınızda 11 yabancı oynamasını bir Türk olarak nasıl düşünüyorsunuz ki?"
Lucescu: "Türk takımlarının yaş ortalaması 29-30. Avrupa'da gençlere en az şans veren ülke. Avrupa liglerinde Türkiye'de oynayan yabancı futbolcu kadar yabancı futbolcu oynamıyor."
Lucescu: "Bu şekilde mücadeleci bir Milli Takım kurmayı nasıl başarabilirim? Yabancı-yerli sayısı kağıt üzerinde yüzde 50-50 ama sahada yüzde 85-15 oluyor."
Lucescu: "Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım. Ama milli takımdaki oyunculara daha fazla fırsat verilmesini talep ettim."

Lucescu'dan 'Takımda gençleştirme olacak mı?' sorusuna yanıt: "Değerli Türk futbolcuların hiçbiri için, 'Artık çağırmayacağım' demedim. İyi futbol oynayan oyuncular, 35-36 yaşında da oynayabilir."
 
Bu adamın konuşmalarının forumda konu olmamasını talep ediyorum. Ruh sağlığım bozuluyor.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bir zamanlar...


Lucescu; “Rus futbolcular, sadece pasaportlarında Rusya yazdığı için ilk 11’de oynamaya başladılar, gelişmeye ihtiyaçları kalmadı. Ne yazık ki, sınırlama rekabeti yok etti. Oysa bu sporun özüdür. Açıkçası, bu sınırın kabul görmesi, yerel oyunculara destek amaçlı, ama bu iki ucu keskin bir kılıçtır. Oyuncular, vazgeçilmez olduklarını düşünebilir, rekabeti kaybedersiniz, ve bu çok kötü bir durum...”
“Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olan en güçlü kulüpler, yabancı sınırı olmayan liglerde ve sıkça kendi yetiştirdikleri ile oynuyorlar. Aynı zamanda milli takımları da gayet güçlü.”
“Avrupa’nın önde gelen kulüpleri, Rus takımlarıyla kıyaslandığında, daha fazla seçeneğe sahipler. Bu üretime de uygundur. Bir oyuncu iyi durumdaysa, oynamak ve gelişmek istiyorsa, tabiyetine bakılmaksızın oynayabilir.”
“Rekabet, uyruk gözetmeden, her futbolcu için gelişimin ön koşuludur. Oyuncuları geliştirmek için, 2. Lig, diğer kulüpler var. Gelişime ihtiyaç duyan futbolcularla Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek zordur. Seçiminizi yapın: şu an, burada, iyi sonuçlar mı istiyorsunuz, oyuncu geliştirmek mi?”*
 
Her cumlesi celiski dolu. Kim bunu getirdi milli takimin basina tam belayi bulmus ve getirmis diyebilirim. Bu adamin milli takim basinda olmamasi gerekir, gitsin bir kulup calistirsin.
 
Bunu kullanıp yabancı sınırını dusurecekler.

Trabzon ve Fener zaten dünden razı.
Beşiktaş forumlarında da düşerse bizim işimize gelir en kaliteli Türkler bizde diyor adamlar haklı olarak.
Anadolu takımları zaten yalak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
acikcasi diger taraftar forumlarinda , ki aslinda ilginc de bir sekilde , en azindan sade futbol seyircisinde "aman yabanci limiti dussun de GS basarisiz olsun" dusuncesini hic hissetmiyorum

ne kadar rakibimiz ,hatta bazen dusmanimiz gibi gorsek de dikkatimi ceken artik tum taraftarlarin ic dunyalarinda ,birbirlerimizi sevmesek de bu sacmaliklardan cok baydigi gibi bir gercek var

bir baska deyisle , besiktaslisi fenerlisi de su an anket yapilsa yabanci serbestligi yonunde yuksek oranda fikir belirtecektir

bizim taraftarda 90% cikacaksa fb veya bjk de de bu 70-80% in altina dusmez .. cunku bugun bana yarin sana, herkes artik harcadigi zaman , ruhsal pay ve ayirdigi zaman olcusunde bunun karsiligini istiyor
 
Üst Alt