Maça Doğru | Galatasaray – Atiker Konyaspor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 25. hafta maçında Atiker Konyaspor’u Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda konuk edecek. 11 Mart Pazar günü saat 19:00’da başlayacak olan mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler’n yardımcılıkların Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Serkan Tokat görev alacak. Galatasaray-Atiker Konyaspor mücadelesi beIN SPORTS 1’den canlı olarak ekrana gelecek.

b0be4dd9dd8c4eee9d1b8574d75116de.jpeg


Bu mücadeleye kadar Galatasaray ile Atiker Konyaspor, Süper Lig tarihinde 33 lig maçında karşı karşıya geldi. Bu maçların 26’sını Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Takımımızın 68 golüne, yeşil-beyazlılar 18 golle yanıt verdi.

İki takım bu sezon üç mücadelede karşılaştı. Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Konya'da oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-0 kazandı. Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde rakibiyle Konya’da oynadığı mücadele 2-2 tamamlanırken takımımız Türk Telekom Stadyumu’nda 4-1 kazanarak turu geçen taraf olmuştu.
Galatasaray ile Konyaspor İstanbul’da geride kalan sezonlarda 16 lig maçı oynadı. Sarı-kırmızılılar bu maçların 14’ünü kazanırken 2 maç ise berabere sonuçlandı. Konyaspor’un İstanbul’da galibiyeti bulunmazken yeşil-beyazlıların Galatasaray’a karşı son galibiyeti Konya’da 13 Eylül 2003'te 1-0'lık sonuçla geldi. İstanbul'da oynanan maçlarda Galatasaray 43, Konyaspor ise 12 gol attı.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 24 haftada 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyeti olan lider Galatasaray, 50 puana sahip. 5 galibiyet, 6 beraberliği ve 13 yenilgisi bulunan Atiker Konyaspor ise haftaya 21 puanla 16. sırada girdi.

Bu maç öncesi Galatasaray'da Mariano Filho, Sofiane Feghouli ve Fernando Reges, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üç futbolcu da Atiker Konyaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 26. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde görev alamayacak.
 
Üst Alt