Maça Doğru | Galatasaray - Fenerbahçe | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Maça Doğru | Galatasaray - Fenerbahçe


j8RkLn.jpg

Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nda 23 Nisan'da oynanacak karşılaşmayla birlikte 385. kez karşı karşıya gelecek. Saat 19:00'da başlayacak olan mücadele beIN SPORTS'tan canlı yayınlanacak.


Derbiyi Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıkları Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakem ise Arda Kardeşler... Fırat Aydınus, şimdiye kadar 40 kez Galatasaray’ın resmi ve özel maçlarında düdük çaldı. Bu karşılaşmaların 20'sinde takımımız galip gelirken, Aydınus yönetimindeki 9 maçımız berabere bitti. Fırat Aydınus; biri Türkiye Kupası olmak üzere 8 kez Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde düdük çaldı. Bu maçlarda Galatasaray 2, Fenerbahçe 3 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 3 karşılaşma berabere sonuçlandı. Aydınus'un son yönettiği Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 25 Ekim 2015'te Kadıköy'de oynanmış ve karşılaşma 1-1 tamamlanmıştı.

Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 108 yıllık rekabette, sarı-lacivertliler, geride kalan 384 maçtan 145'ini kazandı. Galatasaray ise bu maçlarda 123 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı 531 gole, Galatasaray 482 golle karşılık verdi.

İki takım lig tarihinde ise 119 kez karşılaştı. Fenerbahçe, galibiyet sayısında 49-33 üstünlük kurarken 37 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Süper Lig'de son 5 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı. Ligin ilk yarısında oynanan derbi, Robin van Persie'nin golleriyle 2-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom Arena’daki derbi golsüz sonuçlanmıştı.

Turgay Şeren Sezonu’ndaki son maçında Başakşehir'e deplasmanda 4-0 mağlup olan takımımız 49 puanla dördüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe ise 50 puanla üçüncü durumda bulunuyor. Teknik direktörümüz Igor Tudor ilk kez Fenerbahçe derbisinde Galatasaray’ın başında sahaya çıkarken görev alması durumunda Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues de ilk kez sarı-lacivertli takıma karşı derbi heyecanı yaşayacak.

Takımımızda Selçuk İnan, Nigel de Jong, Eren Derdiyok ve Josue Fenerbahçe karşısında sarı kart görmeleri durumunda 29. haftadaki Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

galatasaray.org


PORTAL HABERİ
 
Üst Alt