Maça Doğru | Galatasaray - Fenerbahçe | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
d48717a57d504211b1c4fc47592a9af2.jpeg

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 9. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi konuk edecek. 22 Ekim Pazar günü saat 19:30’da başlayacak olan karşılaşma beIN Sports'tan naklen yayınlanacak. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek olacak.


İki takım Pazar günü Süper Lig tarihinde 121. defa kozlarını paylaşacak. Bugüne kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe 50, Galatasaray 33 defa sahadan galibiyetle ayrılırken ezeli rekabetteki 37 maç berabere tamamlandı. Ancak Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanan ligdeki 60 derbide sarı-kırmızılılar 23, Fenerbahçe ise 15 galibiyet elde etti. 22 maç berabere bitti.

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin birbirlerine rakip olduğu tüm maçlar ele alındığında ise sarı-kırmızlıların 122’ye 145 galibiyet sayılarında geride olduğu görülüyor. 117 maç beraberlikle sonuçlanırken Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanan maçlarda sarı-kırmızlıların 74, Fenerbahçe’nin ise 46 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı, 56 müsabakanın ise beraberlikle sonuçlandığı dikkati çekiyor.

İki takım arasındaki 108 yıllık rekabette, Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Lig’de Ekim ayında 16 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 7'sini sarı-lacivertliler kazandı, 2 kez ise Galatasaray maçlardan galip ayrıldı. Ekim ayındaki mücadelelerin 7’si beraberlikle sonuçlanırken en fazla 1-1’lik sonuç ortaya çıktı. Galatasaray Ekim ayındaki maçlarda rakip kaleye 10, Fenerbahçe ise 18 gol attı.

Galatasaray'da Fenerbahçe karşısında birçok isim Türkiye’deki ilk derbi deneyimlerini yaşayacak. Takım kaptanları Selçuk İnan ile Fernando Muslera, bugüne kadar 17 kez Fenerbahçe karşısında mücadele ederken onları en yakından takip eden isim 4 kez ile Yasin Öztekin... Bu sezon Galatasaray’a katılan Maicon, Mariano, Latovlevici, Belhanda, Ndiaye, Fernando, Feghouli ve Gomis teknik direktör Igor Tudor’un görev vermesi halinde ilk Fenerbahçe derbisi deneyimlerini yaşayacak.

Süper Lig’de bu sezon geride kalan 8 haftayı Galatasaray 7 galibiyet ve 1 beraberlik ile 22 puan toplayarak lider tamamladı. Galatasaray ayrıca ligin en fazla gol atan (20) ve en az gol yiyen (6) takımı oldu. Fenerbahçe ise 8 maç sonunda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Sarı-lacivertliler bu süreçte 17 kez rakip ağları sarsarken kalesinde 12 gol gördü.

Galatasaray’da derbi öncesi Serdar Aziz sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Serdar, Fenerbahçe mücadelesinde sarı kart görmesi halinde 29 Ekim Pazar günü Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak mücadelede forma giyemeyecek.

galatasaray.org

GSCimbom Portal
 
hani o hastaneye taşındığınız günler
hani o ceylan gibi kaçtığınız geceler
hani sarı lacivert formalı ..tverenler
o si çocuğu genç fenerbahçeliler
 
Üst Alt