Maça Doğru | Medipol Başakşehir - Galatasaray | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Maça Doğru | Medipol Başakşehir - Galatasaray


88165415b4d3448896f70fbb62dd37c6.jpeg

Galatasaray Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 12. hafta mücadelesinde 18 Kasım Cumartesi günü Medipol Başakşehir’e konuk olacak. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 19:30’da başlayacak ve beIN SPORTS 1’den yayınlanacak olan mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Suat Arslanboğa olacak.

ARALARINDAKİ MAÇLAR
Bugüne kadar biri Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere toplamda 19 kez karşı karşıya gelen iki takım arasındaki mücadelelerde Galatasaray 9, Medipol Başakşehir ise 6 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda Galatasaray 32 kez rakip ağları sarsarken kalesinde 28 gol gördü.

Medipol Başakşehir’in ev sahipliğinde oynanan maçlara bakıldığında ise Galatasaray oynanan 10 karşılaşmada 5 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar 5 kez yenilirken hiçbir karşılaşmanın berabere bitmemiş olması dikkati çekti. Medipol Başakşehir’in ev sahipliğindeki maçlarda iki takım da 12’şer kez rakip ağları havalandırdı.

EN FARKLI GALİBİYETLER
Galatasaray, Medipol Başakşehir’e karşı en farklı galibiyetini 3 Ocak 2012’de elde etti. Bu tarihte oynanan mücadeleyi takımımız 4-1’lik skorla galip tamamladı. Medipol Başakşehir ise Galatasaray’a karşı 26 Ekim 2014 ve 10 Nisan 2017’de 4-0’lık galibiyetler elde etti. 10 Nisan 2017’deki mücadele aynı zamanda iki takım arasındaki son karşılaşmaydı.

LİGDEKİ SON DURUM
Galatasaray Süper Lig’de geride kalan 11 haftada oynadığı 8 karşılaşmadan galip ayrıldı. 2 mücadeleyi berabere tamamlayan sarı-kırmızılılar, 1 maçta ise mağlup oldu. İlk 11 hafta sonunda 26 puanla lider olan takımımızı ise Medipol Başakşehir takip etti. Ev sahibi ekip oynadığı 11 mücadelede 7 kez galip gelirken, 2 maçta berabere kaldı, 2 maçta da mağlup olarak 23 puan topladı.

Galatasaray’da sarı kart cezalısı olan Serdar Aziz ile kırmızı kart cezası bulunan Sofiane Feghouli bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Takımımızda ayrıca Maicon, Fernando ve Badou Ndiaye sarı kart sınırında bulunuyor. Bu üç oyuncu mücadelede sarı kart görmeleri halinde 25 Kasım 2017 Cumartesi günü Aytemiz Alanyaspor ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak mücadele forma giyemeyecek. Medipol Başakşehir’de ise Caiçara cezalı olduğu için Galatasaray karşısında oynamayacak.

OPTA FACTS | Medipol Başakşehir - Galatasaray

0186df421a1740bfbc65271fd86c8a4b.jpeg

Galatasaray, 18 Kasım Cumartesi günü 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Medipol Başakşehir’e konuk olacak.

Saat 19:30’da başlayacak mücadele öncesi Opta tarafından derlenen maç önü notları (Opta Facts) şöyle:

* Medipol Başakşehir ve Galatasaray, Süper Lig'de 18 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray bu maçların yarısından galip ayrıldı. 4 maç berabere biterken, 5 mücadele ise Medipol Başakşehir’in üstünlüğü ile tamamlandı.

* İki takımın Başakşehir ev sahipliğinde oynadığı hiçbir maç berabere sonuçlanmazken (Galatasaray 5, Başakşehir 4 galibiyet), son 5 maçta taraflar sırayla sahadan galibiyetle ayrıldı.

* Bu sezon ligde deplasmanda en fazla puan toplayan 4 takımdan biri olan Galatasaray (10 puan - Alanyaspor, Beşiktaş ve Başakşehir), aynı zamanda ligde deplasmanda en az gol yiyen takım (5).

* Igor Tudor Galatasaray'ın başına geldiğinden bu yana, Galatasaray ve Başakşehir Süper Lig'de en fazla maç kazanan (16, Beşiktaş ile birlikte) 3 takımdan 2’si.

* Galatasaray, Igor Tudor göreve geldiğinden bu yana ligin en golcü üç takımından biri (52, Beşiktaş ve Akhisarspor ile birlikte).

* Başakşehir ve Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de en fazla maçta öne geçen iki takım (9). Galatasaray bu maçların 8’ini kazanırken (1 beraberlik), Başakşehir 7’sinden galip ayrıldı (1 beraberlik, 1 mağlubiyet).

* Galatasaray bu sezon Süper Lig'de topa en fazla sahip olan (%59.8), en fazla isabetli şut çeken (61, Alanyaspor ile birlikte) ve rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (282, maç başına 25.6 kez) takım.

* Galatasaray bu sezon ligin en az gol yiyen takımı (9). Başakşehir ise bu alanda Beşiktaş'ın ardından (12) ligin en iyi 3. takımı (13, Kayserispor ile birlikte).

* Bu maçta bu sezon ceza sahası içinden en az gol yiyen 3 takımın 2’si karşılaşacak (7 - Beşiktaş ile birlikte).

* Galatasaray ligde ceza sahalarından en fazla gol atan takım (20).

* Galatasaray'ın Başakşehir'e ligde attığı son 3 gol duran toplardan geldi.

* Galatasaray bu sezon ligde savunma oyuncularından en fazla gol katkısı alan takım (9). Bunların 7’si Maicon (4 gol) ve Mariano'dan geldi (1 gol, 2 asist).

* Bu sezon Galatasaray'ın deplasmanda attığı 9 golün 4’ü asist ile geldi. Bu asistlerin tamamı Mariano ve Garry Rodrigues'den geldi (2’şer).

Galatasaray.org
 
Üst Alt