Mahmoud Dahoud Resmen Dortmund'da! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mahmoud Dahoud Resmen Dortmund'da!


694


Mönchengladbach, 21 yaşındaki orta sahanın bu yaz takımdan ayrılarak Borussia Dortmund’a transfer olacağını resmen duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada Dahoud’un bonservis bedeli hakkında herhangi bir bilgi belirtilmedi. Metro, 21 yaşındaki oyuncu için Dortmund’un 8.5 milyon pound ödeyeceğini iddia ederken İngiltere basını, Jürgen Klopp’un menajerliğini yaptığı Liverpool’un da ilgili olduğunu ancak Dahoud’un Liverpool’u reddederek Dortmund’u seçtiğini yazdı.

Mönchengladbach’a 2010 yılında Fortuna Düsseldorf’un altyapısından transfer olan Dahoud, 2013-14 sezonundan bu yana takımın önemli parçalarından oldu. Bugüne kadar Bundesliga’da 52 maçta forma giyen Dahoud, 6 gol atarken 16 Avrupa kupası maçında da boy göstermişti.

Andre Schubert’in 4-4-2 tertibinde Granit Xhaka ile birlikte yıldızlaşan genç oyuncuyu ön plana çıkaran en önemli nokta, bitmek bilmeyen enerjisi ve cesareti. Şok presle topu kapabilmesi, dikine dripling becerisi ve iyi bir pasör olması, onu özellikle top rakip yarı alandayken çok değerli bir oyuncu haline getiriyor.

Dortmund’un genç futbolcuları dikkat çekiyor. Sarı-siyahlılar, son iki yılda Ousmane Dembele, Raphael Guerreiro, Emre Mor, Alexander Isak, Mikel Merino, Julian Weigl’i transfer etmiş ve altyapıdan Christian Pulisic, Felix Passlack ve Dzenis Burnic’i A takıma çıkarmıştı.

fourfourtwo
 
Seneye sozlesmesi bitiyor yenilemek istemiyordu herhalde o yuzden bu kadar ucuza almislar . Enayi yonetimimiz Bruma ile sozlesme yenilemesin daha :) . Dahoud fevkalede bir oyuncu buarada ozellikle gecen sene bir harikaydi .
 
son 6 transferin yaş ortalaması 19.3.. Michael Zorc gibi bir sportif direktör ile çalışıyorlar. bir de Tuchel var hoca olarak.
 
Üst Alt