Manchester City, FFP İhlali Nedeniyle UEFA'ya Sevk Edildi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
45842
Manchester City'nin, Finalsal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa Kupaları'ndan men edilebileceği öne sürüldü.

2018-19 Premier Lig şampiyonu Manchester City'nin, Şampiyonlar Ligi'nden 1 yıl men edileceği iddia edildi. The New York Times'ta yer alan habere göre UEFA yetkililerinin, Manchester City ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı 1 hafta içinde sonuçlandıması ve City'nin Avrupa'dan en az 1 yıl men edilmesine karar vermesi bekleniyor.

UEFA Kontrol Kurulu Başkanı ve aynı zamanda eski Belçika Başbakanı Yves Leterme'nin,geçtiğimiz günlerde İsviçre'de yaptığı toplantıda Football Leaks'in ortaya çıkardığı yolsuzluk belgelerini ve delillerini incelediği belirtildi.

UEFA Finansal Fair Play Kurulu Başkanı Yves Laterme, Alman Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, "En ağır ceza verilebilir. Yazılanlar doğruysa bu ciddi bir problem." ifadelerini kullandı.

Manchester City'nin sahibi olan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dhabi United Group isimli şirketin, kulübe sponsorluk adı altında usulsüz bir şekilde 60 milyon sterlin nakit akışı sağladığı iddiaları vardı. İngiliz kulübünün bu para ile Riyad Mahrez'i transfer ettiği ifade ediliyor.

Football Leaks'in yayınladığı belgelerde, Manchester City'nin sahibi Sheikh Mansour'un kulübe 60 milyon sterlin aktardığı ancak bunu sponsorluk olarak gösterdiği ortaya çıkmıştı.

Manchester City yönetimi, iddiaların tamamını yalanlamış ve herhangi bir ceza gelmesi durumunda yasal haklarını kullanacaklarını açıklamıştı.

Manchester City, finansal fair play ihlali nedeniyle UEFA Mali Kontrol Kurumu'na sevk edildi.

Manchester City: "Kulübümüz, UEFA'nın soruşturması karşısında hayal kırıklığına uğradı ancak bu duruma şaşırmadı. Karar, tatmin edici olmayan, kısıtlayıcı ve düşmanca bir süreç içinde bulunulduğunun göstergesi."
 
para cityi çok bozdu,


City_of_Manchester_Stadium_2002.jpg


800px-Eastlands_East_Stand.jpg




neydin ne oldun be city, açlıktan ağzın kokuyodu ptt 1. lig takımıydın daha dün
 
Üst Alt