Manchester'da Soğuk Savaş | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Manchester'da Soğuk Savaş


Manchester'da United ve City kulüpleri arasındaki dominasyon mücadelesi, iyi scoutları ve alt yapıda oynayacak yetenekli genç ve çocukları kapma savaşı, City'nin parayı bulduktan sonra inşa ettiği tesisler ve şehrin önde gelen okullarından birinde burslu eğitim vermesi vs ile yarışta öne geçmesi ile alakalı bir yazı. Yazı ingilizce, çok uzun yazı bu saatte çevirmekle uğraşamayacağım, meraklısına okumak isterse diye bırakıyorum.
 
yok yaw bas parayi al biz taraftariz mali seylere bakmayiz. [yaw hea hea]

İyi de para da yok ki. FFP ile de Avrupa'yla farkın kapanmasının önü kapatıldı bu konuda.

Bizim tarihimizdeki en önemli başarılar altyapıdan gelen Bülent, Okan, Suat, Emre gibi oyuncuların döneminde oldu. Derwall ve sonraki Feldkamp döneminde de genç oyunculara değer verilirdi. Manchester United en büyük başarılarını 92 mezunları dedikleri alt yapıdan gelen jenerasyonla yaşadı. Bayern'le Barcelona da yakın dönemdeki başarılarını alt yapıdan gelen oyunculara borçlular biraz. Alt yapı senin en ucuz ve istediğin gibi oyuncu çıkarabileceğin yer, üstelik kulübe aidiyet duygusuyla oynayıp kendini göstermek isteyen oyuncular çıkar ordan, para için gelen yılda 3-5 milyon isteyen lejyoner değil.
 
Düşünün... Özbek Brothers ve Nazifoğlu bir Manchester Takiminda Yönetim'ler.

Nasıl Transferle yapılırdı acaba...
 
Louis Van Gaal gibi bir adam lazım Galatasaray'a. O adam hakikaten çalıştığı tüm takımlarda önemli genç oyuncuları A takıma çıkardı, kariyerlerini başlattı. Bugün Bayern'deki Müller, Alaba, Barcelona'daki Xavi filan olmayacaktı belki bu adam olmasa.
 
Üst Alt