maradona kilisesi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

maradona kilisesi


ad10slepidogh4.jpg


Arjantin’de efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona’ya tapan bir grup, Rosario şehrinde ilk “Maradona Kilisesi”ni hayata geçirdi. Kendilerine “Diegorian” adını veren bu insanlar, miladı Maradona’nın doğum günü olarak kabul ediyorlar. Ayinlerini “Tanrı’nın eli” adını verdikleri tapınaklarında gerçekleştiren bu Maradona hayranlarının kutsal kitabı ise Maradona’nın hayatını anlattığı “Ben Diego” isimli otobiyografidir.
109348827b.jpeg


Diegorianlar, Maradona’nın futbol kariyerinde ona destek olan çalıştırıcılarını da dinin havarileri olarak görüyor. Zikir yapıp ilahiler söylerken kullandıkları tesbihlerinde, Maradona’nın milli takımdaki gol sayısına ithafen 34 adet boncuk bulunuyor. Maradona’nın İngiltere’ye elinin yardımıyla attığı golün tarihi 22 Haziran’ı kutsal gün ilan eden kilisenin, şu anda dünya çapında yaklaşık 120 bin üyesi bulunuyor.

ChurchAFP_450x300.jpg

church_of-maradona_1018185c.jpg


kişi kültü'nde diego armando maradona'nın mertebesine ulaşılamaz. ona iman edenler, üç sene önce, arjantin'in rosario şehrinde 'maradona tanrının eli kilisesi'ni kurdular! 400 kişiyle kurulan kilisenin üye sayısı 20 bini geçti. doğduğu 1960'ı sıfır yılı sayıyor, 1960 öncesi yılları d.ö. (diego'dan önce), sonrası yılları d.s. diye kodluyorlar. kutsal günleri: 30 ekim, maradona'nın doğum günü ve 22 haziran, maradona'nın 1986 dünya kupası'nda ingiltere'ye o golleri attığı gün. kilisenin ilmihâlinde, ilâhın ingiltere'ye elle attığı ilk gol, futbolun ölümünü temsil ediyor.

ama onun bağlıları, bunun aslında, maradona'nın insanları uyanmaya ve kurtuluşa çağırmak, halkını mutlu etmek için verdiği bir kurban olduğu tefsirini getiriyorlar!
maradona kilisesi'nde imanın şartları şöyle: futbolu her şeyden fazla sevmek, diego'ya koşulsuz sevgisini beyan etmek, onu asla sadece bir takıma mahsus saymamak, arjantin milli formasına hürmet, maradona'nın mucizelerini tüm dünyaya yaymak, vaazını verdiği kutsal yerleri (oynadığı stadları) ziyaret etmek, ikinci isim olarak diego'yu almak ve erkek çocuğuna o nun adını vermek. amin.

ayinlerinde, ilâhlarının videolarını izliyor, onun otobiyografisini okuyor, 'diegomuz' duasını zikrediyor, bu arada da biraz incil bakıyorlar. zındıklık ithamlarına, katıksız katolikler olduklarını söyleyerek karşı çıkıyorlar. 'olayımız dini değil folklorik' diyorlar ama 'aklımızın tanrısı isa, kalbimizin tanrısı maradona' diye eklemeden de edemiyorlar!
 
Üst Alt