Mehmet Demirkol: ''96-2000 dönemine dönüş'' | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mehmet Demirkol: ''96-2000 dönemine dönüş''


demirkol6567.jpg


Galatasaray'ın ligde Sivasspor'u 3-0 yendiği maçın ardından değerlendirmelerde bulunan yorumcu Mehmet Demirkol, sarı kırmızılıların futbolu için "Oyun mantalitesi açısından 96-2000 dönemine bir dönüş" ifadelerini kullandı.

Yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray’ın Sivasspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte Demirkol’un Galatasaray’la ilgili yaptığı tespitler;

“Türk usulü ‘Kaos futbolu' kavramını ortaya attığımda ilk itiraz edenlerden biri, bu oyununun yaratıcısı ve bundan büyük başarılar çıkaran Fatih Terim olmuştu. Belki ben ne demek istediğimi tam anlatamadım, belki hoca anlamak istemedi. Belki kaos kelimesinin, çalışmalarının karşılığını vermediğini, bir çeşit ‘tesadüf' çağrışımı yaptığını düşündü.”

“Bu tanımlamada ‘kaos' sonsuz kademeli bir presle sahada rakibe oyun kurma şansı vermeden oynamak ama topu aldığında hızla ve ustalıkla kullanabilen bir oyuncu grubuyla rakibi kedere itmeye karşılık geliyordu. Tudor ligin 3. haftası itibarıyla bu plana bilerek ya da bilmeyerek dönmüş gibi görünüyor. Asıl önemlisi uygulatabiliyor.”

“ÇİN ORDUSU GİBİ”

“Gomis olağanüstü bir pres yapıyor. Linnes ve Mariano rakibin kaptığı topları geniş alana açmak için yaptığı hamleyi hemen tıkıyor. Ndiaye'ye Belhanda destek veriyor, Fernando yönetiyor. Tolga ve Rodrigues ise kanat hücumcusundan ziyade, ekstra pres adamı. Bu, Şenol Güneş'in 2.5 savunmacı, gerisi hücum tezinin antitezi gibi. Savunma göbeği ve Fernando dışında herkes – Can Bartu'nun kulakları çınlasın – Çin Ordusu gibi basıyor”

“1996-2000 DÖNEMİNE BİR DÖNÜŞ”

“Ancak bu kadroda teknik becerisinden en çok şüphe edebileceğiniz oyunculardan Tolga'nın performansının anlatığını da unutmamalı. 2 net gol de kaçırdığı maçta toplamda 4. gole ulaşıyor. Bununla da yetmiyor terse 40 metrelik 6 net pas atıp oyunu açıyor. Bu Gomis'ten başlayarak sonsuz presle oyunu kaosa itip kendi düzenini kurma planı oyun mantalitesi açısından 96-2000 dönemine bir dönüş”

“Ve gariptir ki Östersunds elenişi bu yolda bir şans. Çünkü iyi pas yapan takımlar, bu pres oyunu olgunlaşmadan karşılaşırsanız sizi çok kolay çözer. Öte yandan bu oyunu Türkiye'de çözebilecek sadece iki takım var. Başakşehir ve Beşiktaş. Çünkü dün Sivas ve Samet Aybaba yapılabilecek her şeyi yaptı.”

SKOR
 
Besiktas degil de basaksehir ters gelebilir

Baskidan cikabiliyorlar sevilla macinda bu konuda iyiydi basaksehir
 
Ben plansız bir kaos futbolu oynadığımızı kesinlikle düşünmüyorum. Sadece yeri geldiğinde gereksiz ve gösteriş presi yaptığımız için göze öyle geliyor. Keza goller de şansa ve kaos futbolu çerçeveesinde atılmış goller değil, bir organizasyon ve plan var. Demirkol saçmalamış biraz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ben plansız bir kaos futbolu oynadığımızı kesinlikle düşünmüyorum. Sadece yeri geldiğinde gereksiz ve gösteriş presi yaptığımız için göze öyle geliyor. Keza goller de şansa ve kaos futbolu çerçeveesinde atılmış goller değil, bir organizasyon ve plan var. Demirkol saçmalamış biraz


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

YouTube

Bunda ben bir plansizlik göremiyorum

Yazdigin gibi bi kac defa yaptik belki ama 45 Bin taraftar önünde oynanan macta dogal karsilamak lazim Gaza gelmeleri
 
Ayrıca her pres yapıp rakibi kendi yarı alanına iten takım kaos futbolu oynayacaksa Real Madrid ve City'de kaos futbolu oynuyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
çoook erken daha bunu konuşmak için,ayrıca o zaman ki takımda Okan, Arif, Emre ,Hakan ların ikisi de ,Ümit ... 20 li yaşlarının başında ya da ortasındaydı.en yaşlımız Hagi 32-33 tü bastonla mı oynayacak diye konuşuluyordu.

bu takım o takıma göre çok yaşlı 4-5 senelik dominasyonu sağlaması zor
 
Bu oyunu sadece Basaksehir cozebilir Besiktas bi halt edemez.
Basaksehir hizli oyun, hizli paslar ve dar alanda ust seviyede bir oyunla bize cok zorluk cikarabilir. Tek sikintilari defans diye dusunuyorum.
 
Üst Alt