Mehmet Demirkol'dan Ertuğrul Taşkıran Transferine Sneijder Örneği | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mehmet Demirkol'dan Ertuğrul Taşkıran Transferine Sneijder Örneği


Fenerbahçe ve Boluspor arasındaki Ertuğrul Taşkıran transferi tartışmaları da beraberinde getirirken yorumcu Mehmet Demirkol'dan konuyla ilgili Wesley Sneijder örneği geldi

13:29
23 Temmuz 2017

Yazar ve yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe’nin kaleci Ertuğrul Taşkıran’ı 1 milyon euro’ya Boluspor’a satmasının ardından yaşanan tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Fenerbahçe’nin Finansal Fair Play’den ceza almamak için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen Demirkol, “Herkesin etik anlayışı farklıdır” ifadelerini kullandı.


Demirkol, Galatasaray’ın bir dönem UEFA’verilen raporda göstermek için Sneijder’e göstermelik ceza verildiğini hatırlattı.


İşte Demirkol’un o sözleri;


“Finansal Fair Play niye var? Senin kulübün sürdürülebilir bir büyüme yakalasın diye kurallar koyuldu. İşte tünelde 70 km'yi geçme. Otoyolda 120 km'yi geçme. Devrilme diye. Sen 180 km ile gidiyorsun! Arkadan dolanmak istersen çok yol var. Bizim işimiz bu. Finansal Fair Play'e uyup sürdürülebilir büyüme mi sağlayacağız yoksa arkadan mı dolanmaya çalışacağız? Bütün kulüplerimiz yapıyor arkadan dolanmayı.”


“Fenerbahçe, Ertuğrul'u 1 milyon Euro'ya sattı. O kadar eder mi? Etmez tabii. Bir yolunu buluyor kulüpler FFP yüzünden. Küresel muhabesebe kurallarına uyuyor musunuz bunlara bakacaksınız. Etik diye soruyorsanız herkesin etik anlayışı farklıdır. Para aklanmıyor sonuçta. O kısmını bilmem. Benim bildiğim niye yapıldığı.”


‘PARA AKLAMA KISMINI BİLEMEM’


“Fenerbahçe'nin 1 milyon euro bonservis kazanması lazım. Bunu da futbolcu satışından kazandığını gösteriyor. Para aklama kısmını bilmem. Ancak bu işin muhasebesine, denetlenmesine hiç bakılmadığı için oluyor yani, yapılıyor.”


“Tuttuğun takım üzerinden bu tartışmayı yaptığın zaman bir şey olmuyor. Kurallar üzerinden tartışman lazım. TFF ne yapıyor? Hiçbir şey yapmıyor. Yapmıyorsa sorun yok. UEFA hangi kuralı uyguluyorsa TFF de içeride birebir aynısını uygulamalı.


“SNEIJDER’E VERİLEN CEZA NE OLDU?”


“Sahte transfer yok. Fenerbahçe Finansal Fair Play’e uyuyor. Mesela ben söyleyeyim. G.Saray'ın Sneijder'a verdiği 2.5 milyon Euro'luk ceza ne oldu? O ceza da sırf UEFA'ya verilen rapor için verilmişti.”
 
5111736.jpg
 
bu cezalarin zamaninda göstermelik, gercekten ffp den dolayi verildiyse, yönetimden beklenmeyecek kapasitede zeki bir is olmus.

Ancak kara para aklamak ile ayni kategoriye sokmak, su forumumuzda pek sevilen kanarya yürekli demirkol icin sasirtici olmadi.
 
Bi ara sadece futbolu yorumluyordu ve fena da değildi. Medyada güçlendikçe kuş beynini devreye sokmaya sıkıca yapmaya başladı maalesef. Sevmiyorum bende.
 
Bu işe bizi bulaştırmazlarsa Fener'i aklayamazlar çünkü. Kardeşim Fener yaptı bunu Sow'da yaptı şimdi Ertuğrul'da yaptı. Beşiktaş zaten bunu ilk yapan kulüp Ersan ve Atınç gibi iki kazmayı dünya paraya gönderdiler, Ba'yı aynı şekilde.

İşin komik tarafı bu 4 oyuncu da 1 sezon sonra kulüplerine geri geldiler bu kadar yüzsüzler yani.

Bizim böyle bir olayımız olmadı. Poldi gibi adamı bile zararına sattık. Hala gelip bizi bu işle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bruma örneği deniyor o ayrı muhabbet yabancı sınırı içindi etikliği tartışılır ama bununla ilişkilendirilip Galatasaray'da yaptı diyen şerefsiz medyaa
 
Üst Alt