Haber - Mehmet Helvacı: "Çok büyük bir maddi kazanç kaynağı olacak bu anlaşma" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Haber Mehmet Helvacı: "Çok büyük bir maddi kazanç kaynağı olacak bu anlaşma"


helvaci_derbiyi_gsaray_kazanacak13930196390_h1130489.jpg

AJANSSPOR - Galatasaray eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'da Özgür Sancar'la Spor Kazanı programına açıklamalarda bulundu.


Riva değerlendirmesi

"Çok sevindim. Beklediğimizin çok üzerinde oldu. Çok büyük bir maddi kazanç kaynağı olacak bu anlaşma. 1 milyar TL önceki ihalede orta çıkan rakamdı. Bu ihalede ise rakam 3.1 Milyar TL. Yanlış bir algıya sebebiyet vermeyelim. Galatasaray’a ayrılacak olan miktar 980 Milyon TL gelir gelecek. Bu para azımsanacak bir miktar değil. Önemli olan Galatasaray’ın eline ne geçtiği. Kredi borçlarının ödenmesinde kullanılacağını varsayıyoruz. Bu miktar kredi borçlarının tamamının kapatılmasına denk geliyor. Bu konuları farklı değerlendirenler olacaktır ama ben bu sonucun iyi olduğunu düşünüyorum. Galatasaray ve Emlak Konut'a düşen miktar yaklaşık 1 milyar 200 milyon. Buradan Galatasaray’ın hissesine %80 gibi bir miktar düşeceğine göre bu rakam 980 Milyon TL’ye tekabül ediyor. Son derece iyi bir rakam. Bu rakamda ufak çaplı artışlarda olacaktır. Galatasaray’ın kasasına girecek olan miktar son derece önemli bir meblağ.Günlük harcamalar için bir miktar kullanılacaktır ama önemli bir miktarı %80 %90 oranında borçların kapanmasında kullanılacağını düşünüyorum."

"Bruma'nın takımdan ayrılması"

"Uzun vadede daha çok yararlanılabilirdi. Takımın kurgusunu yapacak olanların bakış açısı demek ki gönderilmesi şeklindeymiş. Bu bedele de çok fazla itiraz etmemek lazım. Eğer Bruma daha fazla geliştirilebilseydi daha farklı olabilirdi. Bruma bireysel bir oyuncuydu. Takım disiplini ve takım oyunu formatında bir oyuncu değildi. Eğer bu şekilde olsaydı daha sağlıklı olacaktı."

"Arda Turan konusunda..."

"Arda Turan konusunda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Milli takımda yer almak istemediğini bize söylüyorsa çok fazla zorlamamak gerekiyor. Ondan verim almak geri dönmesini beklemek çok doğru olmaz. Arda belki kendince haklı olduğunu düşünüyor ama benim açımdan kendisini haklı ilan etmek zor bir durum. Hatayı kabul etmek bir erdemdir. Yaptığının hata olduğunun kendisinin kabul etmesi gerekir. Hiçbir gerekçe yaptığını aklamaz."
 
Üst Alt