Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı


"Liseli-lisesiz ayrımı yok" diyen Mehmet Helvacı, "Seçimi kazanacağımı iyi bildikleri için benimle uğraşıyorlar. Galatasaray'da yalan, dolan, talan olmayacak" mesajını gönderdi

Galatasaray'da 5 yılı ikinci başkan olarak, 7 yıllık yönetim kurulu üyeliği sonrası başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı, dün SABAH Spor Servisi'ni ziyaretinde projelerini anlattı: "Aramıza yöneticilik yapacak isimleri almaya özen gösterdik. Kim Galatasaray'ı daha yukarıya taşıyacaksa seçimi o kazansın" diyen Helvacı, "Ben kazansam da, kaybetsem de mahkemeye gitmem. Kazanacağımı çok iyi bildikleri için 'Ne yaparız da, Helvacı'yı seçtirmeyiz' diye uğraşıyorlar. Galatasaray'da yalan, dolan, talan olmayacak. Bunları yapacak olanlar, bunları yapabileceklerini düşünenler tabii ki bizi istemez; biz de onları istemeyiz" ifadesini kullandı.



LİSELİ-LİSESİZ AYRIMI YOK

Helvacı, "Benim bakış açımda liseli-lisesiz ayrımı yok. Kimlerle çalışabiliriz diye bakıp içlerinden seçtik. Dengeli bir yapı ortaya çıktı. Galatasaray ne mekteplidir, ne de alaylı. 'Biz bir aileyiz' diyoruz. İnsan, ailesini öz-üvey diye ayırır mı?" diye konuştu.. Ünal Aysal'a göndermede bulunan Mehmet Helvacı, "Aysal 'Adnan Polat'ın dönemini tamamlamasını istiyordum' diye açıklama yapıyor. Ama bunu çıkıp Mali Genel Kurul'da söylemeliydi. İnan Kıraç, seni göstermiş, başkanlığa işaret etmiş ve aynı Kıraç Adnan Polat'ın ibra olmaması için çalışıyor. Çıkıp İnan Kıraç'ın da önünde bunu söylersen, işte o zaman Galatasaray'a başkan olursun" yorumunu yaptı.



POLAT'A "SEÇİME GİT" DEDİK

Helvacı, "İbrada işin miladı 15 Ocak. Stat açılışı sonrası özür dileme ve acz içinde olma profili... Galatasaray Başkanı, bu profili çizmez. 15 Ocak'tan sonraki süreçte Galatasaray Başkanı'na düşen seçim kararı almaktı. O yapamazsa ben yaparım çünkü ben ikinci başkanım. Gemide isyan gibi. Ama bunu makama saygımdan yaptım. Sen saygın değilsen, makamın saygınlığına zarar verirsin. O makamı kirletmeye başlarsın. Sadece o makamdasın diye Galatasaray Başkanı'na gösterilmesi gereken saygıyı bekleyemezsin. Bunu hak etmen gerekir. Makama zarar verdiğini gördüğün anda gideceksin. Çıktı, 'Onurluysa, istifa etsin!' dedi. O sözle de köprüler atıldı zaten. Onursuz bir adamsam, beni oraya getirmemen lazım. 'Seçime git!' dedik diye mi onursuz olduk?" diye konuştu. Rakiplerine de seslenen Helvacı, "Seçim sloganlarındaki 'kurumsallaşma' ifadesi anlamsız. Galatasaray zaten bir kurum. 106 yıllık kulüp burası" mesajını gönderdi.

Aslantepe için kira yok

TT Arena hakkında bilgi veren Mehmet Helvacı, "Stada ilişkin bütün anlaşmalar 2007 yılında yapıldı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, GSG Müdürü Mehmet Atalay ve Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın imzalı bir sözleşme bu. Stadın ne şekilde, nasıl, kim tarafından kullanılacağı burada yazıyor. Işın Çelebi, aylardır 'GSGM ile protokol yapalım. 1.5 milyon Dolar kira verelim' diyor. 'Yapamazsınız' diyorum. Sözleşmede 'Bilabedel 49 yıllığına' diye yazıyor. 3-4 ay böyle sürüncemede kaldı. GSGM'de böyle bir beklenti oluştu" ifadesini kullandı. Helvacı, "Ali Sami Yen'in devrinde benim dediğim şekilde protokol imzalamışlar. Yeni Ali Sami Yen'de ise farklı bir protokol yapılmış. Biz yönetimden ayrıldıktan sonra neler imzalandı bilmiyorum. Ama 2007 sözleşmesinde kira yok. Bununla ilgili protokolde Sayın Başbakan'ın da imzası var" dedi.



Yeni hocamız ile haftaya imzalarız

Teknik direktör kökenli bir sportif direktör ile anlaşacaklarını belirten Mehmet Helvacı, "Onun altında bir teknik ekip oluşacak. Kariyeri tartışılmayacak bir isim... Ön anlaşma yapıldı bile. Haftaya sözleşme yaparız. Seçim belirsiz. Duruşma sürecini biliyorsunuz. Bu yüzden ismi açıklamıyoruz" diye konuştu. "Futbolu ben yöneteceğim" diye bir söyleminin bulunmadığının altını çizen Helvacı, "Hocamız genel sezon planlamasını ve maç bazında düşündüklerini gelip bana anlatacak. Maça çıkarken ne yapmak istediğini bilecek, analizimi buna göre yapacağım. Dediğini uygularsa, bir planın-programın göstergesidir. Skordan bağımsız olarak, sahada dedikleri dışında bir tablo görüyorsak durumunu değerlendiririz" dedi.

Aysal'a hodri meydan

Mehmet Helvacı, seçimdeki rakibi Ünal Aysal'ı eleştirirken, "Aysal kürek şubesine her yıl 200 bin Dolar bağışlıyor. Ama bu, Galatasaray'dan 8.5 milyon Dolar kazanmasının gerekçesi olamaz. Bu paranın yıllık banka faiziyle küreğe bağışını karşılarsın" dedi. Helvacı şöyle konuştu:



KİM İMZASIZ 250 BİN $ VERİR?

"Ünal Aysal bu konular hakkında bir şey bilmiyor. Tarihler, miktarlar hep yanlış. Bana 250 bin Dolar verdiğini iddia ediyor. İmza atmadan kim kime 250 bin Dolar verir? Çalışanıysam kanıtlaması gerekir. Ben Galatasaray yönetimine 2004'te girdim. sözleşme 2004 Şubat ayında yapıldı. Bir gün kardeşim aradı, işi anlattı ama tarafların adını vermedi. İki gün süre vardı. 200 bin Dolar istedim. Çok fazla bulunca, 'Sana mı yapıyorum işi? Niye pazarlık yapıyorsun? İki günde sözleşme hazırlamamı, 23.5 milyon Dolar'ı garanti altına almamı istiyorsun' dedim. Galatasaray hiç konuşulmadı. Kapattıktan 20 dakika sonra Sedat Doğan aradı. 'Ağabey, bu işi sen yap ama ücreti indir. Bu, Galatasaray'ın işi' dedi. 'Galatasaray'ın işiyse yaparım. Para istemem. Ama kulübün 23.5 milyon Dolar verecek hali yok. Dolayısıyla karşı tarafı garanti altına alacak bir anlaşma. Bu yüzden yapmam' yanıtını verdim. Özhan Ağabey'in istediğini söyledi. 'Galatasaray'a karşı iş yapmam. Başkasını bulun' diyerek kapattım. Sonra Sedat Doğan yanıma geldi. Beni, Belçika'daki Ünal Aysal ile telefonla görüştürdü."



CANAYDIN'A YARDIM ETTİM

Helvacı, "Aysal, 'Seni Özhan ile pazartesi konuştururum. 9 milyonluk tazminat var. Hafta sonu hazırla; Özhan'la konuşursun, kabul ederse verirsin' dedi. Sözleşmeyi hazırladım. Pazartesi, Özhan Ağabey 'Ünal söz verdi. Sözleşmeyi kullanmayacak' dedi. İki yıl sonra para ödenmezse Ünal Bey'in hisseleri satma hakkı olduğunu anlattım. İşin 15 günlük bürokrasisinde de Özhan Ağabey'e yardım ettim. O süreçte beni yönetime almak istediğini söyledi. Girmeyeceğimi çünkü kendisini çeşitli ortamlarda çok eleştirdiğimi söyleyince de, 'Özhan Canaydın'a hizmet et demiyorum. Galatasaray'a hizmet et diyorum' diyerek beni ikna etti" ifadesini kullandı. Ünal Aysal'a 'hodri meydan' diyen Helvacı, "Ünal Bey, bu parayı kime verdiyse ona sorsun. Belgelerini getirir, parayı kime vermişse onu da çağırır. Ben hazırım. Hem de medyanın önünde" diye ekledi.



'C' HİSSESİ DE DOĞRU DEĞİL

Helvacı, "Aysal'ın 'C' hissesi ile ilgili anlattıkları da doğru değil. Sözleşmede açıkça yazıyor; bir kez satılınca altın hisse kimliğini yitiriyor zaten. Bu sözleşmeyi de göstereceğim basına. Bakalım 'C' hissesi bulacak mısınız içinde!" açıklamasını yaptı.



EN FAZLA 13 Ü KALIR

Bu sezon dibe vuran futbol takımını değerlendiren Mehmet Helvacı, "Takımdan 11-13 kişi gelecek sezon için kalır. Gerisi mutlaka değişmeli. 'Aç futbolcu' deniyor. Galatasaray'da oynayacak futbolcu önce yeterli seviyede olacak. Bu düzeyde değilse, aç olması önemli değil. Gelecek sezon için Türkiye Ligi'nde şampiyon olacak bir takım kuracağız. Transferler buna göre yapılacak" bilgisini verdi. Florya'nın çok zor çözülecek bir sorun olmadığını kaydeden Helvacı, "Bali'ye tatile gittiğimiz için değil, diğer işlerle uğraştığımız için sportif işlerle ilgilenmedik. Ankara'ya sabah gidip, öğlen döndüğümüz oldu. Başkana güvenip ilgilenmedim. İşbölümüydü bu. Hiyerarşi hissettirilince disiplin gelir. Baba olacak, dertleriyle ilgilenecek, ama laubali de olmayacak. Saygınlığı önceden kabul edilmiş adamlar dışında kimse olmamalı Galatasaray Kulübü'nde. Futbolcuyu işçi gibi düşünürsen, ustabaşı ondan iyi olacak. Fabrika müdürü daha iyi olacak. Genel Müdür daha da iyi olacak" diye konuştu



ARDA'NIN KALMASINI İSTERİM

Arda Turan'ın geleceğine de değinen Helvacı, "Arda hem altyapıdan hem de yetenekli. Bu iki açıdan kıymeti büyük. Başkanı olacağım takımda olmasını isterim. O fiyata dışarıdan aynı kalitede adam alabilecek olsam da isterim, çünkü benim altyapımdan. Çünkü altyapıdaki çocuk Galatasaray'ın kendi çocuğunu kucaklamasını bekler. Ama Arda 'Ben gideceğim' derse de yolunu açmak lazım" değerlendirmesini yaptı. Helvacı bir de öneri sundu: "Başkan adayları GSTV'de açık oturum yapalım. Levent de (Tüzemen) moderatör olsun."



SABAH gazetesi röportajı
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Bozuk saat bile arada dogruyu gösterir.. Söylediklerinin bazıları her ne kadar doğru da olsa bozuk saat bozuktur iste.. Günde 2 kere doğru gostercek diye harcancak vakti yok GS'nin..
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Ben bu adamı destekliyorum diyeceğim ama neyse demeyeyim... Ünal Aysal ve ekibinin dediklerinden daha güzel şeyler söylüyor. 3 mayıstan sonra zaten mahkeme başka bir seçim tarihi verirse Ünal Aysal zaten bırakır bu işin peşini. Meydan Turgay Kıran ile Helvacıya kalır. Bakalım bekleyip görelim...
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Kimd derdiki helvacıda bir gün destek alacak hey gidi hey...
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Helvacı lise camiasında destek buluyor yanlız,ciddi miktarda oy alabilir.
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Ünal Aysal yanlışlar üstüne kurduğu müddetçe bu başkanlık işini Helvacıya destek bile normal Adaş.

Bülent Tulun = Adnan sezgin *3
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Bu karaktersiz olacağına Albayrak başkan olsun daha iyi,

Bu adama Alp Yalman bile tavır aldı bu ancak 250 oy maximum alır Aysal kesin başkan olucak bu da anca koskaya başkan olur.

Ne çirkef bir adam ya tam dansöz.İşallah sonsuza kadar bu adama yol verirler.
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Takımdan 11-13 kişi gelecek sezon için kalır. Gerisi mutlaka değişmeli. 'Aç futbolcu' deniyor. Galatasaray'da oynayacak futbolcu önce yeterli seviyede olacak. Bu düzeyde değilse, aç olması önemli değil.

Olay budur benim başkan adayım Helvacı.
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



O koltuğa saygı duymayan adam o koltuğa adaymı olucak



110209-polathelvac%C4%B1.jpg
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Takımdan 11-13 kişi gelecek sezon için kalır. Gerisi mutlaka değişmeli. 'Aç futbolcu' deniyor. Galatasaray'da oynayacak futbolcu önce yeterli seviyede olacak. Bu düzeyde değilse, aç olması önemli değil.

Olay budur benim başkan adayım Helvacı.



Helvacının bunu yapacak gücü yok.Bu adamın dediklerini ben de derim ama yapamayacağı ortada
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Bu adami sevmiyoruz ama gercekten cok istekli. Ben en azindan 1-2 yil iyi isler cikarabilecegini düsünüyorum.

bkz: aç başkan
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



Röportajı doğru,Bütün gazeteleri dolaşıyormuş..Yakında tvlerede katılacakmış.
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



unal aysal dansa bu adamin baskan olmasini tercih ederim. benim klubumu kendi parasiyla ipotek altina sokup aile sirketi yapabilecek bir adama ihtiyacim yok. Herseyi cok net anlatmis helvaci tebrik ederim. Bu klube faruk suren de baskan olduysa helvaci da gayet olabilir. kaybedilcek hicbirsey yok su durumda .
 
Cevap: Mehmet Helvacı - Sabah Gazetesi Röportajı



unal aysal dansa bu adamin baskan olmasini tercih ederim. benim klubumu kendi parasiyla ipotek altina sokup aile sirketi yapabilecek bir adama ihtiyacim yok. Herseyi cok net anlatmis helvaci tebrik ederim. Bu klube faruk suren de baskan olduysa helvaci da gayet olabilir. kaybedilcek hicbirsey yok su durumda .



Söylediklerini yapacak gücü yok.Galatasarayın bi çok gelirine ipotek konulmuş durumda.Kendi öz kaynaklarıyla toparlanması mümkün değil.En azından 1-2 seneliğine nakit akışını kurup takımın mali tablosunu düzeltecek bi başkana ihtiyacımız var.
 
Üst Alt