Mensah vs. Mert Hakan Yandaş | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mensah vs. Mert Hakan Yandaş


Gündemimizde olan Mensah ve ilginç bir sekilde Mensah hakkinda yazilan olumsuz yorumlar sonrasinda böyle bir karsilastirma yapmak istedim:

29B08323-B6E2-431E-B79B-16074407241D.jpeg
Gözüme batan ilk istatistik ‚apps‘ yani ligde oynadigi maç sayisi. Mensah ligde tam olarak 5i kart cezasi olmak üzere 9 maç kaçirmis. Kronik sakat bir futbolcu olmamasi sevindirici olsa da disiplin konusunda daha dikkatli olursa istatistiklerini daha da yukari çekebilir.

Yani biz Bu karsilastirmayi yapiyoruz yanliz maç sayisini da dikkate aliyoruz. 25 maçta 5 gol ve 8 asist yapan Mensah Bu konuda özellikle maç sayisina bakarsak Mert Hakandan üstün bir performans göstermis. Unutmamak lazim bir oyuncu takimiyla küme düserken digeri bütün sezon boyunca takimiyla sampiyonluk kovalamis.

Gözüme çarpan bir diger istatistik ise basarili pas yüzdesi. 89,4% ile Bu konuda ligin önde gelen futbolcularindan birtanesi Mensah. Yani 89,9% ile Serinin hemen arkasinda bir oyuncu. Ki Bu pas yüzdesini pozisyonu geregi Rakip yari sahasinda yakalamis Bu yüzden bize çok Uygun oldugunu düsünüyorum.

Gelelim maç basi sut ortalamalara. Mhy Bu konuda Mensahin bir tik önünde. Mevcut Orta sahamizin çok fazla önünde bir istatistik sergilemis.

Sofascore sayfasina göre 25 maçta 4 kez Maçin adami seçilen Mensah Bu konuda da Mert Hakanin önünde.

DE33B926-2594-487A-AAFB-44A161B2F612.jpeg
Peki Bu iki oyuncu defansin anlamda takimlarina nasil yardimci olmus? Ikili mücadele, top kapma ve uzaklastirma konusunda Mert Hakanin fazlasiyla önünde bulunan Mensah maç basi 1.2 ortalama ile çalim yemis. Yani defansif anlamda da Mert Hakan Yandasa fark atmis bir oyuncu.

Peki neden Mert Hakan?

Yerli+Beles olmasi Mert Hakanin degerini yükseltmesi dogal ama özellikle son maçlarda mental bir kirilma gösteren Mert Hakan Bu baskiyi kaldirabilir mi? Bence zor.

Mensah büyük takimda ne yapar?

Bence bunu belirleyecek olan nokta Mensahin arkasinda oynayacak olan futbolcu. Seri ile olacagini sanmiyorum ki arkasinda süpüren bir DOS oldugunuda performansinin daha da artacagini düsünüyorum.

Mensah alinmali mi?

Uygun sartlarda alabilirsek 1-2 Sene sonra bize bir ikinci Ndiaye piyangosu yasatabilir. Bence bu tür futbolculardan fazla zarar gelmez.
 
mensah'ı ben naby keita'ya benzitiyorum. Leipzig'de ona uygun bir düzen vardı ve inanılmaz işler yaptı, ortadan top sürme yeteneğiyle fark yarattı. Liverpool'da ise ona uygun yapı olmayınca belki de liverpool'un son yıllarda yaptığı tek hayal kırıklığı transfer oldu.

seri ile bence de olmaz. Biri pas oyunu isteyen ve topun kendi merkezinde olmasını isteyen biri, diğeri de topu isteyen ve bireysel dripling ve şutlarıyla etkili isteyen isim.

İki cambaz aynı ipte oynamaz. Terim istiyorsa bu ikisinin doğru yerde topla oynamasını sağlamalı, yoksa ligin ilk yarısı gibi karmaşıklık olur.
 
Mert hakan şut ozelligi ve türk olmasi disinda ustunlugu yok. Mensah cok iyi hizli sekilde top sürüyor en onemli ozellik. O yuzden arkasinda iyi bir 6 ile gayet oynar
 
Her türlü mensah ama disiplin konusu sıkıntı adamda diagne havası var mhy zaten yarım sezon adam gibi top oynadı kariyerinde en fazla alper potuk katkısı felan verir fenere tek artısı yabancı sınırı degiştigi için yerli olması
 
Üst Alt