Mersin Yeni Stadyum | 25.534 - Sayfa 8 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mersin Yeni Stadyum | 25.534


BeBdnFjCcAEZHjB.jpg
 
18,000 kisi gitmis maca























bu stadda da alaturkalik cok fazla.



tartan pistin yesil degilde turuncu renkte olmasi inanilmaz goze batiyor cok cirkin.

ta stad yapilirken belirttigim igrenc bi goruntu tamamen anti-estetik bi 2. kat. ikinci katin yarisini birisi yemis gibi sanki cok cirkin. 2 katta esit seviyede olsaydi, ya da biri ufak biri buyuk olacakti madem, ASY'nin maratonu gibi ufak olan assagi katta, uzun olan katta 2. katta olsaydi cok daha estetik bi stad olurdu. ama su turuncu yeri mutlaka yesil yapmak lazim, igrenc gorunuyo
 
1050409_620x410.jpg


1050409_29227c870eb05ec0025dee732cbbfda2.jpg


1050409_47ab185af98e366352b0d47096d3c5d6.jpg



Kentte 2013 yılında gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorunu uzman çim firmaları tarafından "arena" tipi stadyumların standartlarına kavuşturuldu. Stadyumun güneş almayan noktalarındaki çimler de güneş panelleri aracılığıyla büyütüldü.


Bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı, ek olarak havalandırma sistemlerinin eklendiği stadyum, maçlara ev sahipliği yapacağı günü bekliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, stadyumun zemin sorununun çözülmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.


Tarakçı, her bir tribünde 45 bin metreküp havayı sirküle edebilecek şekilde sistemin kurulduğunu ve yapay güneş sistemiyle çimlerin büyütüldüğünü ifade ederek, "Bunların devreye girmesiyle inanılmaz bir ivme kaydettik. Şu anda sıkıntılı olarak gördüğümüz güney kesimde kök seviyemiz 12-13 santimetre. Yani müsabaka oynanabilir hale geldi" diye konuştu.
Çim bakımının stadyumlar için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Tarakçı, bu konuda uzmanlarla çalışarak 8 Şubattan itibaren zeminin hazır hale getirildiğini kaydetti.

"BEŞİKTAŞ'A SAHAMIZI VEREBİLİRİZ"
Tarakçı, stadyumda maçların yeniden yapılacağı günü beklediklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Mersin Stadyumu'nun zeminini hem Mersin İdman Yurdu'nun hem de başka takımların maç yapabileceği hale getirdik. Aynı şekilde milli maçlarımızın oynanabileceği şekilde stadyumumuz hazırdır. A Milli maçlar olsun, alt kademe maçlar olsun burada çok rahat oynanabilir. Bu maçları alabileceğimizi ifade ediyorum. Beşiktaş'a da çağrıda bulunuyorum. Beşiktaş, çok rahat bir şekilde gelip stadyumumuzda oynayabilir. Bunu arzu ederlerse rahatlıkla sahamızı verebiliriz."

Tarakçı, Mersin'de çok sayıda sporsever olduğunu ve bu nedenle Beşiktaş'ın taraftar sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.


"MERSİN İDMAN YURDU'NU BEKLİYORUZ"
Mersin İdman Yurdu'na da sahanın hazır olduğunu 8 Şubat'tan itibaren bildirdiklerini belirten Tarakçı, şunları kaydetti: "Mersin İdman Yurdu haklı olarak, takımın iyi gitmesi ve Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın da zeminin güzel olması nedeniyle orada oynayacaklarını söylediler, fikirlerine saygı duyduk. Yaptığımız son görüşmede Trabzonspor karşılaşmasını da Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynayacaklarını söylediler. Ligde içeride oynanacak Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını Mersin Stadyumu'nda oynamak istediklerini bize beyan ettiler."


Görüştükleri taraftarların da takımın Mersin Stadyumu'nda oynamasını istediğini aktaran Tarakçı, "Biz, Mersin İdman Yurdu'na sahamızın hazır olduğunu ve ne zaman oynamak isterlerse geçebileceklerini söyledik. Kamuoyundan da böyle bir talep olduğunu belirttik. Bizim temennimiz Trabzonspor'un ardından içeride oynanacak ilk müsabakadan itibaren Mersin Stadyumu'nda oynamaları. Biz 8 Şubat'tan itibaren hazırız ve Mersin İdmanyurdu'nu bekliyoruz" diye konuştu.
(AA)
 
bu stad daha yeni yapılmıştı ama Miy düşünce yok oldu gitti. Yazık günah giden paralara..

Sonra biz bu stadlar sadece rant için yapılıyor diyince kızıyorlar. Sahil kenarındaki eski stada çöktüler. Dağın başına bu stadı yapıp bıraktılar.
 
Üst Alt