Messi kaç para eder? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Messi kaç para eder?


94 milyon avro'ya Real Madrid'e transfer olan Cristiano Ronaldo, tüm Avrupa kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı.



AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi, transfer ücretlerine yeni bir düzenleme getirilmesi konusunda bir an önce konuyla alakalı komitelerin kurulmasını isterken, UEFA Başkanı Michael Platini gelecek sezon transferler ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidilebileciğinin sinyallerini verdi.



Futbol dünyası Real Madrid'in Kaka, Ronaldo ve Benzema'ya ödediği 210 milyon avro'yu tartışırken, ilginç bir açıklama da Chelsea Başkanı Roman Abromovic'ten geldi. Şu ana Chelsea'ye 500 milyon avro'ya yakın para akıtan Rus milyarderi, transfer pazarında ödenen rakamları yüksek bulduğunu ifade ederek, "Futbol gerçekten de ekonomik kazancı yüksek olan bir sektör ancak yapılan yatırımlardan zaman zaman karşılığını alamıyorsunuz. Transfer harcamaları bu şekilde devam ederse, kulüpler içerisinde çıkılamaz bir borç batağına sürüklenecek" dedi.



Transfer piyasasında tsunami etkisi yaratan Real Madrid'e tepkilerin arkası kesilmiyor. Son olarak Michael Platini de Ronaldo'nun 94 milyon avro'luk bonservis bedeline atıfta bulunarak "Kulüpler, ekonomik olarak kendilerine çekidüzen vermeleri gerekir. Bir kulübün iyi para kazanması demek, transfer piyasasındaki rakamları yükseltmesi anlamına gelmez. Önümüzdeki yıl, transfer dönemleriyle ilgili yeni düzenlemelere gitmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.



Dünyanın önde gelen futbol adamlarının Ronaldo transferiyle ilgili yorumlarının yanı sıra, futbol tüketicilerinin bakış açısı olayı çok daha farklı yerlere sürüklüyor. Futbolseverlerin büyük bölümü, Ronaldo'nun 94 milyon avro'luk bonservis bedelini abartı olarak yorumlarken, bazı kesimde Ronaldo tranferini şu soruyla yorumluyor; "Ronaldo 94 milyon avro ise Messi kaç para?"



HABER YORUM

Fatih ŞAMLIOĞLU:



Real Madrid Ronaldo'yu Kaka'dan önce transfer etseydi, Brezilya'nın bonservisi için Milan'a ödenecek rakam şüphesiz 65 milyon avro olmayacaktı. Hem Milan çok daha fazla isteyecekti hem de Real Madrid, çok daha fazla bir rakamla İtalyan kulübünün kapısını çalmak zorunda kalacaktı. Gelişen olayları tesadüf olarak yorumlamak yerine Real Madrid'in bu konuda ortaya koyduğu stratejik hamlelere alkış tutmak lazım. Zira, Perez'in bu sezon Ronaldo'yu da Kaka'yı da Benzema'yı da transfer edeceği gün gibi aşikardı. Ancak hepsinin bir sırası vardı... Real Madrid'in satınalma stratejisinden biraz sıyrılıp konumuza dönelin...



"Ronaldo 94 milyon avro eder mi?" Bu konuyu sadece rakam bazında tartışmak şüphesiz ekonomik futbola ihanet olur. Portekizli futbolcunun imza törenini 1 milyara yakın insan izledi. Kimileri TV'den kimileri internetten... Real Madrid TV'nin imza töreni sırasında aldığı sanal reklam uygulamalarının ucu yok! Aynı şekilde Real Madrid'in internet sitesi de imza töreni sırasında bir an olsun kitlenmedi, sağda solda sallanan bannerler, minik rekmlamlar milyonlarca insana uzandı.



Statta yapılan SMS kampanyasını anlatmıyor, Santiaga Barnebau'da tüketilen içecek ve gıda mamullerinin hesabını yapmıyorum bile... Ronaldo'nun imzasından sonra sadece İspanya'da iki saatte satılan forma sayısı iki bin... Formaların bir tanesi 85 avro civarında. Şu anda forma sayısında ulaşılan rakam 14 bin civarında. Gerisini diz düşünün artık. Ronaldo için ödenen 94 milyon avro, fazla. Yetenekleri sınırsız, biraz sorunlu, biraz bencil Ronaldo'nun ödenen 94 milyon avro'yu yeniden Real Madrid kasasına koyacağı şüphesiz.



11.07.2009



Kaynak : Sporx.com dış haberler



Evet,yorumlarınızı alalım,Ronaldo 94 milyon euro ederse Messi kaç milyon euro eder?:)
 
Cevap: Messi kaç para eder?



Ben eskiden olduğu gibi yine yeniliyorum Messi'nin fiyatı bir Barça maçını izlerken iki bira ve keyifden ibarettir.Gelin siz şimdi bir fiyat verin.Olduğu yerde kalması dileği ile.
 
Cevap: Messi kaç para eder?



30-33 yas arasai bonsverisi olmazsa ve bizde halen 007 varsa bize gelebilir hic para vermeden :D
 
Cevap: Messi kaç para eder?



arkadaşlar Messi bir uzaylı degil abartmayın 50 milyon eder CR7de 45 falan ederde malum Perez:p Messi birde asla bir Maradona olamaz Maradona gibisi gelmez
 
Cevap: Messi kaç para eder?



Messi neden gitsin.



Bizim futbolcuların dediği gibi Avrupa'da oynamak istediği için mi? Büyük bir kulüpte oynamak istediği için mi? Daha fazla para kazanmak için mi? Şampiyonlar Ligi kupasını almak için mi?



Gitmek için bir sebebi yoksa, Barcelona'nın da göndermek gibi bir niyeti yoksa; para ile alınamaz bir oyuncudur.

Belki 8-10 sene sonra, Maradona'nın yaptığı gibi gelir Napoli ayarında bir takıma ve yeni heyecanlar yaşar. Belki de onun Napoli'si biz oluruz. Kim bilir.
 
Üst Alt