Metin Çekiçler | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Metin Çekiçler


metincekicler9oi2.jpg



Metin Çekiçler

Orta saha

Galatasaray



30 Ocak 1961 İstanbul 'da doğdu.

1979 yılında Teknik Direktör Coşkun Özarı-Turgay Şeren-Tamer Kaptan döneminde Galatasaray altyapı'dan adaşı Metin Yıldız ile birlikte A takım kadrosuna alındı. Oynadığı müthiş futbolu ve attığı kritik gollerle kısa sürede Galatasarayımızın yıldız futbolcularından birisi oldu. Dönemin spor otoritelerince de geleceğin yıldızı olarak gösteriliyordu. Zeki, teknik, süratli biryapıya sahipti. Teknik Direktör Brain Birch ile bazı sorunlar yaşadı. Mersin İdmanyurdu kulübüne yarım sezonluğuna gönerildi. Birch ile sorunları giderildikten sonra geri geldi. Beklendiği üzere takımın banko ve yıldız oyuncusu oldu.

19 Aralık 1981 tarihinde oynanan Galatasaray-Zonguldak spor maçında Zonguldakspor 'lu Rahmetli Muzafferin sert darbesi sonucu " diz kapağı " parçalandı. 4 yıl süreli bir dizi ameliyatlar ve oldukça çok zor günler geçirdi ve bir türlü düzelemedi. 1985 yılında yeşil sahalara döndü ama eski sağlığı yoktu. İhmal ve bilgisizlik bir yıldızımızı tam parlarken söndürmüştü. Kahraman Maraş ve Galatasaray 3. Lig takımlarında bir müddet daha oynamaya çalıştı. Ve korkulan gerçekleşti Sevgili Metin Çekiçler yeşil sahalara doyamadan futbol hayatı sona erdi.

1979-1981 yılları arasında Kariyerine devam eden Metin Çekiçler daha sonra Günay kayalar ve Özkan Sümer Hocalar ile de çalışma şansı bulmuştur.

Halen U-16 Milli Takım Antrenörü olarak Türk futboluna bilgi ve becerilerini aktararak yeni "Metin" ler yetiştirmeye devam etmektedir. Gerçekten de sevgili renkdaşlar Metin Çekiçler ve Alper Tezcan'a çok ama çok üzülmüşümdür.. Eminim ki o günleri takip eden tüm renkdaşlarımız aynı duyguları yaşamıştır.

Sevgili Metin Çekiç 'ler asla "Unutulmadınız".....

Bu vesile ile Metin Çekiçler ve Alper Tezcanlı 'yı sevgiyle yad ediyoruz.
 
Cevap: Metin Çekiçler



Futbolu Sevdirenler : Metin Çekiçler (Küçük Metin)



80 li yılların başlarında muhteşem bir PAf takım vardı. Maçlardan önce oynarlardı Ali Sami Yen'de. Bazen AF maçını seyredip maçtan çıkmışlığımız bile olurdu. O muhteşem takımın forvetinde iki Metin vardı. Maçlardan önce el ele tribünlere çağrılırdı. Aralarındaki paslaşmalara doyum olmazdı. An meselesiydi A takıma geçmeleri. Nitekim kısa zamanda geçtiler de.Birini yazdık, herkes tanır, Büyük olan Metin Yıldız'ı. Küçük olanını hemen hemen kimse hatırlamaz. Arda kıvraklığında, tekniğindeydi Küçük, 1 metrede iki kişiye çalım atardı. Bana göre Büyük'ten daha büyük futbolcu olacaktı.





18 lig maçına çıkabildi çocuk. Sonuncusu Zonguldakspor maçıydı. Kasabın biri diz kapağını parçaladı. Teller, platinler, yamalar dikiş tutturamadılar Küçüğün dizine. Kayboldu gitti, bir daha oynayamadı.





Ama olsundu, takımın gençlerinin herkesi yendiği fakat büyüklerin yenemediği, şampiyon olamadığı senelerde Galatasaray'la bağlarımızı daha da perçinleyen futbolculardan biriydi. Onlar olmasa belki o zamanlar, o kadar kötü takımın maçlarına kimseler gitmeyecek, o zamanki çocukların çocukları başka takımlara sevdalanacaklardı.





Küçük Metin çok kısa oynadın, oynadığın maçlar, attığın çalımlar gözümün önüne geldikçe, Galatasaray'ı daha fazla sevdim. İyi ki o zamanlar maçlara gitmişim. Çok yaşayın.



Kaynak :

Nazmi Hasdemir. Mahalle Takımı
 
Cevap: Metin Çekiçler



Futbolu Sevdirenler : Metin Çekiçler (Küçük Metin)[/B]



Zonguldakspor maçıydı. Kasabın biri diz kapağını parçaladı. Teller, platinler, yamalar dikiş tutturamadılar Küçüğün dizine. Kayboldu gitti, bir daha oynayamadı.

Kaynak :

Nazmi Hasdemir. Mahalle Takımı[/QUOTE]





Sevgili Renkdaşlar Nazmi Hasdemir Beyin tahmin ediyorum dikkatinden kaçmış veya unutmuş olacak ki "kasabın biri" diye tabir kullandığı Zonguldakspor'lu daha sonra Samsunspor'lu futbolcu Muzaffer Badalıoğlu 'dur. Samsunspor kafilesinin geçirmiş olduğu kazada rahmetli olmuştu... Bu telafuzdan ötürü Nazmi Bey'in adına ben özür dilerim..

Sevgili Muzaffer Badalıoğlu, kazada vefat eden Galatasarayın eski futbolcusu Nuri Asan (Samsunspor Teknik Sorumlusu), Futbolcu Mete Adanır, Zoran Tomiç ve Şoför Asım Özkan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz...



muzaffervemetese6.jpg


Not :

Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza İlçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada futbolculardan kaptan Emin Kar, felç geçirerek futbolu bırakmak zorunda kalmış, milli kaleci Fatih'in ise kaburgaları kırılmıştı. Teknik Direktör Nuri Asan'ın ve şoför Asım Özkan'ın kabirleri Samsun, Tomiç'in kabri Bosna Hersek, Muzaffer Badalıoğlu'nun kabri Zonguldak, Mete Adanır'ın kabri ise KKTC'de bulunuyor.
 
Cevap: Metin Çekiçler



"Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza İlçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada futbolculardan kaptan Emin Kar, felç geçirerek futbolu bırakmak zorunda kalmış, milli kaleci Fatih'in ise kaburgaları kırılmıştı. Teknik Direktör Nuri Asan'ın ve şoför Asım Özkan'ın kabirleri Samsun, Tomiç'in kabri Bosna Hersek, Muzaffer Badalıoğlu'nun kabri Zonguldak, Mete Adanır'ın kabri ise KKTC'de bulunuyor. "



Bu kaza haberi her aklıma geldikçe kahroluyorum.



Kazada hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle bir kez daha anıyorum.
 
Cevap: Metin Çekiçler



metincekicleer.jpg




Galatasarayımız'ın, U-16 Takımının halen "Teknik Sorumluluğu" görevini yürütmektedir. Metin Çekiçler Hocamıza bu görevinde üstün başarılar diliyorum.

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt