Metin Kurt - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Metin Kurt


Türk Futbolu'nun ''Don Kişot''u... ''Yel Değirmenleri''ni öyle bir ürkütmüştür ki; 3 sene üst üste şampiyonluk yaşadığı Galatasaray'dan bile uzaklaştırılmıştır. Bu camianın efsanelerinden birisidir. Asla unutulmayacak. Vecdi Çıraoğlu'nun yazdığı Metin Kurt'un hayatını anlatan''Gladyatör'' adlı kitabı her Galatasaraylı ve sporsever okumalıdır.


Vecdi Çıraoğlu' Alıntı:
“Azmin ve mücadelenin adı kadar yalnızlığın ve burukluğun da adıydı Metin Kurt. Hayatı lise çağlarından bu yana hep mücadeleyle geçti.

Egemenlere göre aykırı spor yaşantısıyla futbolu kitlelerin afyonu olmasına engel olmak için elinden gelen tüm çabayı gösterirken spor emekçilerinin haklarını da hiç unutmadı. Bütün bu çabaların paydasında eşitlik ilkesi ve Sosyalizm vardı. Politik görüşlerini yansıtırken başına gelmedik kalmadı, zorlu bir hayat yaşadı ama o, mücadelesine yılmadan devam etti.

Egemenlerin politikasında bir kahraman gibi savaştı. Yenildiği sanılsa da yenilmedi. Onun başarısı spor emekçilerine yönelik yaptığı çalışmalarla uyandırmağa çalıştığı milyonlardır.

Mücadelesinde en haysiyetli yolu seçti: Sosyalizm…

Değerli arkadaşım, dostum ve kardeşimi kaybettiğim için çok üzgünüm.

Güle güle gladyatör…”

Metin Kurt' Alıntı:
Bir gün İtalya maçına gidiyoruz. Havaalanına geldik, uçağa bindik, kemerleri bağladık; İtalya’ya uçacağız. İki tane adam geldi, “Metin Kurt sen misin?” dediler; alıp beni götürdüler. Evraklara bakıyorlar, karıştırıyorlar; uçak da beni bekliyor. 15 dakika oyaladılar beni. Sonra “Binebilirsin” dediler. “Peki” dedim, “Beni neden getirdiniz buraya?”; “Biniş kartını doldurmamışsın” dediler… “Yahu” dedim, “Bütün sporcuların biniş kartlarını ben doldurdum, kendi kartımı mı doldurmayacağım?” Bir tanesi geldi, “Ya, bir ihbar geldi de… ‘Anarşik futbolcu yurt dışına kaçıyor’ dediler” dedi… (Gülüşmeler)

Bu da ''Kesmeşeker''in ''Çizgi Metin'' için yaptığı ve onun anısına ithaf edilen muazzam şarkısı.

https://www.youtube.com/watch?v=0zJfzUiHyww
 
Son düzenleme:
Ha bir de soyle bir sey var ki, kimin siyasi gorusu ne olursa olsun, Metin Kurt ta o zamandan bugun rahatsiz oldugumuz seyleri dile getirmeye baslamistir. Futbola asil gonul verme sebebimizin guzel bir oyun oldugunu, isin icine giren para ve cikar iliskileriyle bunun kaybedilme riskini o zamandan anlamistir.

Bugun biz futbolda bazen o ruha hasretsek; taraftar icinde coskuyla kaybolmaya, oyuncularla ic ice olmaya hasretsek; Galatasaray kulturunun geleneginin yuceligine yakismaz cikar dongulerinden biktiysak, bunlar Metin Kurt'un zamanindan beri birike birike olusmus dertlerdir.
 
Saygıyla Anıyoruz.

Cqk5YikWgAAGKRm.jpg
 
Üst Alt