Mevki-ul Kaleci | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mevki-ul Kaleci


Sayin dostlar,



Kaleci mevkisi icin fikirleriniz nedir? Kalecimiz yerli mi, yahut yabanci mi olmali? Kaleci transferi icin onerileriniz nedir? Ismi gecen oyuncular hakkindaki fikirleriniz nedir?



Bu konu keyif verirse Mevki-ul serileri devam eder... :happynew:
 
Cevap: Mevki-ul Kaleci



Parayı basalım Onur Kıvrakı alalım.Zaten TS yönetimi Tolga mı ne onu as düşünebilirler.Onur un arkası sağlam olduğundan satarlar diye düşünüyorum.7-8 e alalım birkaç futbolcu verelim gelsin(barış,sarpinho).yabancı kontenjanınıda harcamaz.
 
Cevap: Mevki-ul Kaleci



Rafael Cabral Barbosa çok iyi kaleci.Bu sene büyük ihtimal altın 11'de girer.



rafaelgoleiro.jpg
 
Cevap: Mevki-ul Kaleci



Her zaman kaleci için Türk olmasını tercih ederim.Kalecilik öyle diğer mevkiler gibi ilk oynadığında performans verebileceğin değil,oynadıkça tecrübeleneceğin bir mevkii.Elbette bu her mevki için bir gerçek ama kalecilik için olmazsa olmaz.Bir kaleciyi oyunun son 10dk'sında oyuna alıp tecrübe de kazandıramazsın çünkü.



Ufuk Ceylan'ın bu saatten sonra elbette çok iyi bir kaleci olması mümkün değil.Ama GS'ye geldiği gün oynatılmaya başlasaydı,bugün daha iyi olacağı bir gerçekti.Volkan Demirel saç baş yolduran hatalar yapıp Fenerbahçe'yi yakerken bu sezonun kahramanları arasında yer alıyor kendisi,ne olursa olsun sabretmeyi bildiler sonunda.



Kaleci futbolda tabi ki önemli mevkiidir ancak ben her zaman yetenekli bir kaleci bulup onun oynatılması taraftarıyım.Volkan Demirel,David De Gea,Casillas'da bir zamanlar 18 yaşında ve büyük hatalar yapıyorlardı.
 
Cevap: Mevki-ul Kaleci



Stoperlerin çok sağlam olmadıktan sonra kaleci ne yapsın.. İş stoperde de bitmiyor uzun mesafeli şutlara boş alan bırakan bir ortasaha olduktan sonra yine kaleciye pek iş düşmüyor... Bu yüzden önce bu bölgeleri sağlamlaştırıp daha sonra bu bölgelerin yapısına en uygun kaleciyi seçmek doğru olan..



Takım olarak yan toplarda çok iyi olursak cepheden şutlar konusunda uzman bir kaleci.. Şutları kesebilecek enerjik çevik bir takım kurmuşsak da yan topları önceden sezebilen bir kaleci ile oynamak çok daha önemli bana kalırsa. Çünkü futbol bir takım oyunu ve her oyuncu diğer arkadaşlarının eksiğini kapatmakla yükümlü...



Bizim alabileceğimiz tipte bir kalecininde herşeyi dört dörtlük yapamayacağını düşünürsek seçimi buna göre yapmak en iyisi. Anladığım kadarıyla Muslera cepheden gelen şutlarda çok iyi eğer takımı uzun sert ve kafa toplarında asla hata yapmayacak adamladan oluşturursak bu kaleci gerçekten çok iş yapar ve ligin en az gol yiyen kalecisi olur..
 
Cevap: Mevki-ul Kaleci



Getiriyorlarsa en iyisini getirsinler. O'da Buffon yoksa eldeki mevcutlar alıncak diger kaleciler arasında cok bir fark yok. Ufuk, Aykut ile idare edebilirz eger Buffon gelmezse ama !
 
Üst Alt