Meyhaneciler Buraya - Sayfa 281 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Meyhaneciler Buraya


Raki kulturunden kastin icilis sekliyse, evet sonuna kadar katiliyorum. Ben de arkadaslarimla raki icmeyi hicbir seye degismem mesela.

Yine de mevzu ictigimiz seyin lezzeti, aldigimiz haz, bu tadi yemekle eslestirmek, cesitlilik vs. ise sarap ondedir net sekilde.

Hamza bizde oyle, ozel sarap secim uzum cesidi ne bakim, kac senede sisede olmus bitmis, olayi pek olmuyor. Biz genelde sarap icersek 13% / 14% derece bir kirmizi sarap aliriz, yanina findik fistik, peynir oyle gider.

Ama Raki ictigim zaman, A dan Z ye masa full olmali. Et, Meze, Meyve, ustune tatli onun ustune likor ve cay.
 
Sarap bir kultur, bir gelenektir. Insan kadar eskidir.

Uzulerek belirtmeliyim ki raki aslen ucuz bir alternatiften baska bir sey degildir. Aslinda tat olarak oyle gurmeligi yapilacak, yaninda ne yenmesi gerektigine kafa patlatilacak bir sey hic degildir. Yine de onun da kulturu bir baska tabii.

Aksini söylemişim gibi neden tepki verdin anlamadım Hamza. Şarap evet insanlık kadar eskidir. Ama ben rakı seviyorum.
 
Hamza bizde oyle, ozel sarap secim uzum cesidi ne bakim, kac senede sisede olmus bitmis, olayi pek olmuyor. Biz genelde sarap icersek 13% / 14% derece bir kirmizi sarap aliriz, yanina findik fistik, peynir oyle gider.

Ama Raki ictigim zaman, A dan Z ye masa full olmali. Et, Meze, Meyve, ustune tatli onun ustune likor ve cay.

Valla ben de sarapta oyle yaptigimdan degil ama rakida o yapilmiyor yani, onu demek istedim. Bir de sarap ac karna en az rahatsiz eden icki, yaninda bir sey de gerektirmiyor pek icerken.

Raki icerken ben hic et aramiyorum. Likor de hic icmedim beraberinde. Meze + ara cay + sonrasinda tatli/meyve olmazsa olmaz ama.
 
Valla ben de sarapta oyle yaptigimdan degil ama rakida o yapilmiyor yani, onu demek istedim. Bir de sarap ac karna en az rahatsiz eden icki, yaninda bir sey de gerektirmiyor pek icerken.

Raki icerken ben hic et aramiyorum. Likor de hic icmedim beraberinde. Meze + ara cay + sonrasinda tatli/meyve olmazsa olmaz ama.

Sen bu ise biliyorsun dostum, yalniz raki'da et mutlaka olmasi lazim bana gore cunku biraz karina doldurman lazim yoksa pis carpiyor.

Ve, hersey bittigi zaman kafalar bulut oldugu zaman ustune bir cay ve ondan sonra naneli likor salladinmi super.
 
Sen bu ise biliyorsun dostum, yalniz raki'da et mutlaka olmasi lazim bana gore cunku biraz karina doldurman lazim yoksa pis carpiyor.

Ve, hersey bittigi zaman kafalar bulut oldugu zaman ustune bir cay ve ondan sonra naneli likor salladinmi super.

Tabii ac karna icmeye hic curret etmiyorum, birkac kez acemiligimizde yaptik o hatayi iki gun baygin gezmisligim var o yuzden. Genelde icerken et yemiyoruz ogrenciyiz sonucta cok pahali oluyor oyle.

Valla aslinda zaten pek de bildigim soylenemez hatta meze konusunda son birkac seneye kadar cok cahildim ama birkac senedir bilincli yiyorum, farkli seyler ariyorum vs.

Nane likorunu bir deneyeyim, iyi olabilir cidden. Mekanlarda oluyor mu yoksa kendin falan mi goturuyorsun?
 
Tabii ac karna icmeye hic curret etmiyorum, birkac kez acemiligimizde yaptik o hatayi iki gun baygin gezmisligim var o yuzden. Genelde icerken et yemiyoruz ogrenciyiz sonucta cok pahali oluyor oyle.

Valla aslinda zaten pek de bildigim soylenemez hatta meze konusunda son birkac seneye kadar cok cahildim ama birkac senedir bilincli yiyorum, farkli seyler ariyorum vs.

Nane likorunu bir deneyeyim, iyi olabilir cidden. Mekanlarda oluyor mu yoksa kendin falan mi goturuyorsun?

Ah kardesim ah, basimizdakiler size et yimekten haram etti. Inan biz burda 3-4 kisi 70 euroyla ( kisi basi 17,50) full masa kurabiliyoruz, raki almanyada 13 eurodan aliyoruz.

Nane likor, mekanlarda olur komple bittikten sonra icersin yada bazilari rakinin ustune 2-3 celik gibi bira iciyor cila olarak.
 
Eski sayfalara gitmeye üşendim. Anason kokusundan tiksinene kadar rakı favorimdi, Porto şaraplarını da çok severim, bir ara viski takıldım. Lakin her daim bira müptelasıyım, şu anda da yudumlamaktayım; bira candır...
 
Üst Alt