Milli Takım Nasıl Bir Yol Çizmeli? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Milli Takım Nasıl Bir Yol Çizmeli?


Evet herkes bu soruyu soruyor. Aslında bunun pek çok cevabı var ama biz basit işlerle uğraşıyoruz. İşte çözümler;

1- Öncelikle federasyon değişmeli ve futbolun içinden gelmiş,en az 3 dil bilen,vizyoner bir kişi başkan almalı. Biliyorum yapmazlar ama adayım; Yıldıray Baştürk. Hem gurbetçileri ikna edebilir,hem Almanya'daki sistemi bilen,lobicilikten anlamaz,genç, halkın sevdiği bir kişi.

2-Teknik Adam değişmeli. Bu işi parayla değil gönülden yapacak birisi olmalı öncelikle. Mümkünse 60-70 yaşında değil de çok daha genç,halkın beklentisini bilen ama gerçekleri de düzgün şekilde anlatacak iletişimi kuvvetli biri olmalı. Net adayım yok, çünkü öyle birini göremiyorum malesef.

3-Kadro. Arda,Emre ve çetesi derhal def edilmeli. Takımın olacaksa eğer tek "abisi" Nuri Şahin olmalı. Çağlar,Cengiz,Emre Mor,Enes,Yusuf vs. gibi pek çok gençle 2020'yi bir iskelet kurma olarak görüp tıpkı bu yılki basketbol takımı gibi halkın sempatiyle baktığı mücadele eden bir takım kurulmalı. Asıl hedef sonraki şampiyonalar olmalı.

4-Forma. 1923 yılında ilk Romanya maçında giydiğimiz bantlı Ay-Yıldıza hemen dönülmeli.

Evet, bu bahsettiğim şeyler hayal gibi gözüküyor ama başka türlü aynı tas aynı hamam devam ederiz. Hedef 2020 olur,sonra 2022 olur, böyle devam eder.
 
1- federasyon baskani

2- teknik direktör

gerekli baska bir seye gerek yok.. galatasaray gibi bonservis bedeli ödeyip transfer yapamayacagina göre milli takimin isi galatasaray'in yaptigindan daha kolay. dursun baskanlik yapmaya basladi, beden egitimi hocasinin yerine tudor geldi, bi de transfer yaptik. 23 kisilik aday kadro yapmaktan aciz terim, lucescu gibi bitik heriflerle yillarimizi caldilar yine.
 
milli takım ve tff mümkün olduğunca siyaset müdahalesinden uzak tutulmalı. ama aziz gibilerin de ellerine bırakılmamalı.
 
Aslinda milli takimdaki yabanci sayisi serbest birakilsin , devsirmelerle dolalim bundan kotusu olmaz

almanya bile yapti bunu
 
Abdülkadir Ömür-1999
Enes Ünal-1997
Cengiz Ünder-1997
Çağlar Söyüncü-1996
Emre Mor-1997
Yusuf Yazıcı-1997
Berke Özer-2000

Kaan Ayhan-1994
Okay Yokuşlu-1994
Hakan Çalhanoğlu-1994

Oğuzhan Özyakup-1992
Tolga Ciğerci-1992
Yunus Mallı-1992

Cenk Tosun-1991

Tolgay Arslan-1990
Serdar Aziz-1990

Şu iskeleti oturtup milli takım çekirdek 15'ini form durumuna göre

Emre Akbaba
Deniz Türüç
Güray Vural


gibi isimler ile revize etmeliyiz.
 
ya ben sadece genç oyuncuların oynatılmasına da karşıyım. Abdullah Avcı öyle bir şey denedi, sonra ne durumlara düştü gördük. Belçika'nın yaptığı gibi yapabiliriz. Üstelik adamlar resmen bizimle beraber büyüdü. 2010 elemelerinde eski vasat kadroları vardı. Grupta 4.olmuşlardı. Ertesi elemelerde ise bugünkü kadronun iskeleti kurulmuştu ve biz o elemelerde o Belçika'yı geçmiştik. O takımın kaptanı Bayern'li van Buyten'di. Aynı van Buyten 2014 elemelerinde o takımın kaptanıydı ve takım yenilgisiz Dünya Kupası'na gitti.

Bizde Nuri Şahin ve belki 1-2 tecrübeli isim önderliğinde 2020'yi iskelet kurma olarak geçirip 2022'de bambaşka seviyede takım olabiliriz. U17 takımı da geliyor alttan.
 
yahu bırakın artık şöyle yol çizmeli vs. klişeleri bu ülkenin temel sorunu eğitim ve liyakat.Tepeden tırnağa ne zaman bunlara eğilinir o zaman yavaş yavaş düzelmeye başlar her şey.Ülkede kötü giden her şeyin sebebi eğitimsizlik.
 
Ülkede 5 tane Altınordu olsa Türk futbolu kurtulur demişti Mehmet Demirkol.Bunu biraz açarsak Marmara Bölgesinde Ümraniyespor,Kasımpaşa veya Başakşehir,Akdenizde Adana Demir veya Adanaspor,Karadenizde Samsunspor veya 1461 Trabzon,Güneydoğuda Gazişehir Gaziantep veya Diyarbekirspor,Doğu Anadolu da Erzurumspor,İç Anadoluda Gençlerbirliği,Osmanlı veya Ankaragücü takımları Altınordulaşmalı.Bu sayede türk futbolunun da geleceği kurtulur milli takımın da.
 
Okullara gidiyorum bakıyosun çoğunda spor salonu yok okulun bahçesinde de asfalt üzerine iki pota ve kale direklerini koyuyorlar sonra niye başarısızız dememeliyiz.
 
Üst Alt