Milli Takımın Vukuatları! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Milli Takımın Vukuatları!


751565.jpg


Milli Takım, son dönemde saha içindeki başarıları yerine sıkça saha dışı olaylarıyla gündeme geliyor. Arda Turan'ın Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'yi darp etmesi de son halka oldu. Peki Milli Takım'da daha önce nasıl skandallar yaşandı?

751564.jpg


Tugay Kerimoğlu - Mustafa Denizli olayı... Tugay, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan Belçika maçında kendisini oyundan alan Mustafa Denizli’ye kramponlarını fırlatmıştı. Denizli de Tugay'ı bir daha Milli Takım’a davet etmemişti.

751563.jpg


Ersun Yanal - Hakan Şükür krizi... 13 Nisan 2004'te görevden alınan Şenol Güneş'in yerine Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'ne getiren Ersun Yanal'ın, o dönemlerin golcü futbolcusu Hakan Şükür'ü "Sistemime uymuyor" gerekçesiyle aday kadroya almaması ülke genelinde krize neden oldu. Bir süre sonra da Ersun Yanal'ın görevine son verildi.

751562.jpg


Unutulmaz İsviçre maçı olayları... 2006 Dünya Kupası'na gitmek için barajlara kalan milli takım, ilk maçı İsviçre'de oynamıştı. Maç öncesinde milli marşımıza tribünlerden yoğun bir tepki vardı. Maç sırasında da bu gerginlik sürdü.

751561.jpg


Kadıköy'de oynanan rövanş maçıysa daha büyük bir gerginlikle oynandı. Karşılaşma boyunca oyuncuların birbirlerine olan sert hareketleri, 4-2 kazanmamıza rağmen elendiğimiz maçın sonunda şiddetini artırdı. Bazı futbolcular ve teknik heyet soyunma odasına giden koridorda birbirine girdi. Bu olaylar sonrasında milli takıma 3 maç yurtdışında ve seyircisiz oynama cezası verildi.

751560.jpg


Emre Belözoğlu'nun basına yaptığı "KOL" hareketi... 2007 yılında milli takım Euro 2008 Eleme Grubu'nda kötü sonuçlar almış ve basın tarafından sıkça eleştirilmeye başlamıştı. Milliler 8. maçında Macaristan'ı yenerek kötü gidişe dur dedi... Maçtan sonra Emre Belözoğlu'nun basına yönelik yaptığı kol hareketi uzun süre konuşuldu.

751559.jpg


Silah çekme skandalı... Beşiktaşlı Gökhan Töre'nin bir arkadaşının Bundesliga'da forma giyen Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'a milli takım kampında silah çekmesi. Bu olaydan sonraysa Hakan ve Ömer, bir sonraki kamp döneminde takıma katılmayı reddetmiş ve bir krize daha neden olmuşlardı.

751558.jpg


Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Kazakistan ile oynanan milli maç öncesi eldivenlerini çıkarıp maçta oynamaması. Milli kalecinin oynamama gerekçesiyse TT Arena tribünlerinden kendisine edilen küfürlerdi.

751557.jpg


Hollanda ve Lüksemburg ile oynanacak olan Euro 2016 grup elemeleri maçları öncesi Ömer Toprak'ın kendisine yapılan daveti geri çevirmesi. Gurbetçi oyuncunun Gökhan Töre ile yaşanan silah çekme olayından sonra Teknik Direktör Fatih Terim'e tepkili olduğu biliniyor.

751556.jpg


Prim skandalı... Euro 2016 sırasında bu kez "prim skandalı" yaşandı. Futbolcuların primlerinin eksik yattığı için Terim'le görüştükleri iddia edilmiş ve kadrodaki isimler milli duygular yerine "para" peşinde koşmakla suçlanmıştı. Bu olay sonrası Fatih Terim, Arda Turan, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Burak Yılmaz, Hakan Balta ve Burak Yılmaz'ı bir süre kadroya almamıştı. Emre Belözoğlu'nun araya girmesi ile taraflar arasında "barış" ilan edilmişti.

751555.jpg


Milli Takım uçağında gazeteci darp edildi... Arda Turan, Makedonya ile oynanan hazırlık maçından sonra dönüş yolunda "prim skandalını" iddia ettiği gerekçesiyle Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe'yi uçakta darp etti.

Ajansspor
 
terim ardayı ne zaman ki tekrar takıma alarak kendini çiğnedi, arda ve ekürileri üzerinde etkilerini yitirmeye başladı.Artık üstten nasıl bir baskı mevcutsa. Siyaset keşke girmeseydi futbola.

böyle kepazelikleri çekeceğine gelsin bize, bizde rahat edelim o da.

ek:bayrampaşalı barzonun ağzının ortasına vurup gel tam olsun
 
Son düzenleme:
2 tane olay dışında geri kalan tüm vukuatlar Terim'in olduğu dönemlerde. Bizde hoca olduğu dönemlerde de (1996-2000 dışında) kaosların biri gidip biri geliyordu. Hakikaten irdelenmesi gereken bir durum. Başarılı da olsa başarısız da olsa onun olduğu yerde krizler hiç bitmiyor. Çoğunda da krizin ortasında hep kendisi oluyor zaten.

SM-G925F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Üst Alt