GSC Scout - # Milot Rashica | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Milot Rashica, RW | 20

20 yaşındaki oyuncu iki sezondur çok etkili bir performans ortaya koyuyor.
Yetenekli bir oyuncu ve gerçekten ileriki yıllarda çok iyi yerlere gelme potansiyeline sahip.
2015/16 sezonunda Hollanda'nın Vitesse Arnheim takımına transfer oldu ve ilk sezonunda 35 Maç - 8 Gol - 5 Asist ve toplam 2607' dk.
Bu sezon ise çok ama çok formda olan bir isim. 2016/17 sezonunda, Sağ - Açık olarak 39 Maç - 4 Gol - 14 Asist ve toplam 3044' dk.
Teknik anlamda çok ama çok üst düzey bir oyuncu. Top ile bireysel yetenekleri gerçekten muhteşem. Driblingleri inanılmaz iyi ve etkili.
Rakibini driplingleri ve hızlıyla birlikte çok kolay geçebiliyor ve gerçekten çok zorluyor. Pas oyunu iyi. Kısa pasları iyi atıyor.
Uzun pasları ise biraz daha gelişmesi lazım. Ortaları isabetli ve direk oyuncuya atıyor. Şut tekniği, güçü ve isabeti iyi bir düzeyde.
Taktiksel anlamda oyunu kanatlardan iyi yönlendiriyor ve skora direk katkı sağlayabiliyor. Çok iyi koşu yorları açıyor kendisini.
Ayrıca ceza sahasının içinde bulunan arkadaşlarına iyi top dağıtıyor. Kanatlardan, ceza sahasınan ortasına doğru etkili şekilde giriyor.
Fiziksel anlamda biraz daha fazla güçlenmeli. Bizim ligde biraz sorun yaşayabilir. Hollanda ligi bizim lig kadar sert değil.
Mental anlamda çok istekli dikkatli ve konsantreli bir oyuncu. Maça kendisini çok iyi veriyor ve maçtan kolay kolay kopmuyor.

Eğer Sinan satılırsa mutlaka bu bölgeye değerlendirilmeli.

Transfermarkt profili: Milot Rashica - Oyuncu profili 16/17 | Transfermarkt
 
milot-rashica.png
 
Garry gidişi sonrası gelmesini istediğim isim. Arber Zeneli'de iyi elbette ama Rashica'nın potansiyeli çok daha fazla.
 
Üst Alt