Monaco, Henry Onyekuru'nun Bedelini Belirledi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Corona virüsü (Covid-19) salgını sebebiyle Süper Lig'e verilen arada transfer çalışmalarına hız kazandıran Galatasaray, önceliğini Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru'dan yana kullanacak. Amaç, Monaco’nun belirlediği 13 milyon Euro’luk bedeli düşürüp eldeki isimleri satarak Onyekuru’yu almak.

1586934211061.png

FFP yüzünden oyuncu satmadan bonservis harcaması yapamayan Galatasaray, çözümü kiralık oyuncularda buldu. Seri, Lemina, Andone ve Onyekuru'yu sezon sonuna kadar, Saracchi'yi ise 1.5 yıllığına kiralayan sarı-kırmızılılar, yeni sezondaki bonservisli transferde önceliği Onyekuru'ya verme kararı aldı.

Bonservisi 13 milyon Euro

Nijeryalı yıldızın bedelini 13 milyon Euro olarak belirleyen Monaco, ilk planda indirime zorlanacak. Maicon'u Al-Nasr'a satmaya hazırlanan, Telles'ten ise 3 milyon Euro pay beklentisi olan Galatasaray, sorunlu yıldızları Belhanda, Babel ve Diagne'yi de satmaya çalışacak. Sarı-kırmızılılar, transferden gelecek bu parayı Onyekuru'ya kullanacak. 23 yaşındaki oyuncunun bonservisi için bütçe oluşmazsa zorunlu satın alma opsiyonlu kiralama formülü devreye sokulacak.

Kaynak: Fanatik
 
Sacma bir hamle olur Monaco 10 Milyon Euro dan az istemez, bunun icin de iki oyunu satman gerek, haydi aldin, sattin oyuncularin yerini nasil dolduracaksin? Kiralik oyuncularla mi ? Birde Henry icin 10 Milyon verilmez, geri satmak istersen kaca satabilirsin? Birde eskisi kadar iyi olmayan bir Henry var. Ben sezon sonu yeni bir Henry avina cikardim.
 
5 milyon eurodan fazlasını veremeyiz.

Şu olur, 2+2 milyon euroya 2 yıl kiralarız, son sene 5-6 verip bonservisini alırız.

Öyle 8-10 tek kalemde vermek zor adam satamadıktan sonra.

Luyi 20 gibi bir bedele giderse belki olur da zaten içinde bulunduğumuz durumdan dolayı bonservisler min % 20 düşecek bundan sonra.
 
Üst Alt