Mourinho: "Tüm zamanların en iyi oyuncusu Ronaldo Nazario" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mourinho: "Tüm zamanların en iyi oyuncusu Ronaldo Nazario"


1039282.jpg

Portekizli teknik direktör, Brezilya'nın eski golcüsü Ronaldo'nun şimdiye kadar gördüğü en iyi futbolcu olduğunu düşünüyor.
Jose Mourinho'ya göre Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, tüm zamanların en iyileri arasında en üst sıralarda yer almıyor. Mourinho'ya göre Brezilya'nın efsanevi forveti Ronaldo, futbol tarihinin en iyi oyuncusu.

Kariyerinde Manchester United, Chelsea, Real Madrid ve Inter gibi Avrupa'nın dev kulüpleri bulunan Portekizli teknik direktör, birçok yıldız oyuncuyla da çalışma fırsatı buldu. Bununla birlikte onun üzerinde en fazla iz bırakan oyuncusu ise kariyerinin başlarında tanıştığı Ronaldo oldu.

Bobby Robson'ın tercümanı olarak çalıştığı Barcelona'da Ronaldo'yla bir sezon çalışma fırsatı bulan Mourinho, onun futbol tarihinin en büyük futbolcusu olduğunu düşünüyor.
LiveScore' a açıklamalarda bulunan Mourinho, "Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin daha uzun kariyerleri oldu. 15 yıl boyunca her gün zirvede kaldılar. Buna karşın yetenek ve ustalıktan bahsediyorsak, hiç kimse "El Fenomeno" Ronaldo'yu geçemez" ifadelerini kullandı.

"Robson ile birlikte Barcelona'dayken, onun görebileceğim en iyi oyuncu olduğunu anlamıştım," diyen Portekizli teknik direktör, "Geçirdiği sakatlıklar, daha da inanılmaz olabilecek kariyerini bitirdi, ancak 19 yaşındaki bir çocuğun yaptıkları gerçekten inanılmaz bir şeydi" şeklinde konuştu. (Goal)
 
Belki tavanı en yuksek denilebilir ama messiye bakınca daha ne olsun diyor insan.
Tavan olarak bakarsak gelmiş geçmiş en bütün adam olabilir Ronaldo çünkü çok güçlü, çok hızlı, çok iyi pasör, çok iyi şutör ve müthiş dribblingci idi ama 2 yıl gösterebildi bunları. 2000 sonrası hiç bir zaman yüzde yüzüne ulaşamadı. Belki Manchester United maçı.
 
96-97 sezonu ronaldo'nun performansına erişen bir oyuncu çıkmadı daha. en büyük salaklığı barcelona'yı bırakıp inter'e gitmesiydi.
 
Yetenek, kariyer ve 'hit' sezonlarında ulaşılan seviye faklı kavramlar;

Yetenek bakımından aklımın yettiği dönemde Maradona ve Nazario Ronaldo' yu ayrı tutarım; Messi' yi 3. sırada görürüm,

Futbolcuların gördüğü en iyi sezonlarını dikkate aldığımda bence de Nazario Ronaldo çok başka bir adamdı. ''İnsan üstü'' tabirini en çok ona yakıştırırım,

Kariyer konusu tartışmaya kapalı; Messi ve CR7 uçtular...
 
Marjinal açıklama yapıp gündem yaratayım çabası. Ronaldo kraldır orası ayrı ama Messi ve CRnin yaptığı gibi 15 yıl istikrarlı olarak iyi oynayabilmek de kolay iş değil.

Daha önce bu konuyla ilgili attım bir post.

Yetenek olarak Ronaldo çok ileri bir seviyede ancak kariyeri ve başarıları hem Cristiano hem de Messi'nin gerisinde.
 
Üst Alt