GSC Scout - # Muhammet Demir | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Scout # Muhammet Demir


Bursaspor kurulduğundan beri Bursaspor, alt yapı bakımından her zaman iyi işler yapan bir takım olmuştur. Aslında bunu Bursaspor'dan ziyade tüm şehire mal edebiliriz. Gökhan Gönül, Emre Aşık, vs gibi bir çok futbolcu amatör kulüplerde yetişip 14-15 yaşlarında diğer kulüler tarafından alınmıştır örneğin. Neyse konumuza gelirsek bahsedeceğim futbolcu, Bursaspor'un kısa bir süre içerisinde Türkiye piyasasına sunacağı Muhammet Demir.



Muhammet Demir, 1992 yılında Trabzon'da Dünya'ya gelmiş. Küçük yaşlardan itibaren futbola meraklı olan Muhammet, ilk kulüp deneyimini Karadeniz Ereğli Belediyespor'da yaşamış. Takımıyla Ankaradaki Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Muhammet, 12 yaşında Bursaspor alt yapı hocaları tarafından beğenilmiş ve Bursaspor alt yapısına tranfer edilmiş. Alt yapıdaki ilk sezonunda kendisinden bir üst kategorideki oyuncularla oynayan Muhammet başlarda fazla başarılı olamasa da zamanla kendisini göstermeyi başarmış ve kendi kategorisinde kaptanlığa kadar yükselmiş.



3.5 yıl kadar bir süredir A takımla idmanlara çıkan Muhammet ilk A takıma çıktığı dönemde uygulanan ağır tempoyu kaldıramayıp dizinden ve kasığından sakatlıklar yaşamış. Fiziki açıdan oldukça kötü bir dönem geçiren Muhammet azmiyle bu dönemi atlatmış ve geçen sezonun başında geçirdiği hazırlık dönemi kampıyla tam olarak hazır hale gelmiş ve A takımla maçlara çıkmaya başlamış.



muhammet-demir.jpg




Muhammet genç milli takımlardada da sürekli kaptanlık yapmış bir futbolcu. Henüz 16 yaşındayken Milli Takımlardaki bu performansı Chelsea ve West Ham scoutlarını etkilemiş ve transfer teklifi almış. Bursaspor yöneticilerinin henüz erken olduğu dolayısıyla veto ettiği bu karar Muhammet için belki de bir dönüm noktası olabilirdi. Buna rağmen çalışmalarına ciddi bir şekilde devam eden Muhammet geçen yıl çok olmasa da Süper Lig maçlarında boy gösterdi. Yıllardır Türk futbolunun sıkıntısını çektiği komple forvet oyuncusu eksikliğimizi bir kaç yıl içerisinde Muhammet doldurabilir. Sürati ve fiziki olarak güçlü olmasının yanında, kafa toplarına hakim ve çabuk bir oyuncu Muhammet. Pozisyon olması, doğru koşuları ve sürekli oyunun içinde olmaya çalışması da önemli özellikleri. Türk futbolcularının kanayan yarası olan fiziki dezavantajlar Muhammet'in sakatlıklarına rağmen onda gözükmüyor diyebilirim yaşına göre oldukça iyi durumda. Son vuruşlarda da oldukça iyi diyebilirim. Şu an görünen sorunu sakatlıklardan sonra kendisine güven konusunda biraz problemli olması. Henüz 18 yaşında olduğunu düşünürsek bu sorunu da aşacağına inanıyorum. Sercan'ın olası bir Avrupa transferiyle de Muhammet onun yerini layıkıyla dolduracaktır. Tabii ki benim tercihim tam zamanıyken Galatasaray'ın onu alması yönünde. Rijkaard ve Neeskens gibi iki adamın elinde Muhammet'in çok kaliteli bir golcü olacağına şüphem yok. Bu yüzden en kısa zamanda Muhammet'i almak için nabız yoklamalıyız.



Künye :

Doğum Tarihi : 1992

Boy : 1.75

Mevki : Forvet
 
Cevap: Muhammet Demir



Milli takımlarda çok iyi olmasına rağmen, gerek hazırlık maçlarında gerekse a takımda çıktığı bi kaç maçta vasattı
 
# Muhammed Demir



Herkesin malumu Türkiye'de iyi futbolcuyu mumla arar olduk.74 milyonluk Türkiye Cumhuriyet'inde saysan 5 tane kaliteli futbolcuyu sayamassın.Neyse konuya dönelim.Ben fazla bu scout işinden anlamam.Artislik yapacak halimizde yok:).Üstadalar affetsin ama bu Muhammed Demir'i burda önermedikleri, tanıtmadıkları için onları kınıyorum:) Neyse herkesin bildiği bir futbolcu zaten.Fazla söze gerek yok.Bence Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en iyi futbolcularından bitanesi.Serdar Aziz,Gökhan Töre ile beraber takımımızda görmek istediğim futbolcularından bitanesi.Bence daha çok parlamadan almalıyız.





Tam adı



Muhammet Demir







Doğum tarihi



10 Ocak 1992 (19 yaşında)







Doğum yeri



Araklı, Trabzon, Türkiye







Boyu



1,75 m (5 ft 9 in)







Mevkii



Forvet



[video=youtube;9P5QlVP4lq8]https://www.youtube.com/watch?v=9P5QlVP4lq8[/video]
 
Cevap: # Muhammed Demir



Bu adam ile ilgili analizi 2010 yılında yapmıştım ben, üzerinde konuşulmuştu hatta, bu bölümdeydi ama şimdi o konu nereye gitti bilmiyorum, bir ara konularda istem dışı bir kayma olmuştu muhtemelen yanlışlıkla başka bir bölüme taşındı. 16 yaşında ciddi bir sakatlık geçirdi o sakatlığı geçirmeseydi şu an daha iyi noktadaydı, yine de yavaş yavaş potansiyeline erişiyor.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Bu adam 12 yaşında Trabzon'dan Bursa'ya gelmişti hatırladığım kadarıyla, Bursa alt yapısı ona yarardan çok zarar vermiş olabilir, hocalarının hatalarından talihsiz sakatlıklar yaşadı çünkü.



Emre Pehlivan çok övülüyor ama ben çok şey beklemiyorum açıkçası, mesela Serkan Kurtuluş daha piyasaya çıkmadan Bursa'da çok ünlüydü, Sercan ve Volkan'ın esamesi okunmazken Serkan'ın adı çok dolaşıyordu ortalıkta ama şu an yokları oynuyor, bu adamların yeteneği yeterli değil, başarı için süreklilik gerek.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Bursa alt yapısı bizim alt yapıdan daha iyi degil. Onlar genclerine daha fazla sans veriyor, fark bu.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Cenk Tosun gözden biraz düşmüşken bir operasyon yapmak lazım aslında



Aynen bro. Muhammet Demir'i falan geçelim şimdi 2-3 gol attı diye 10 milyonlar havada uçuşur yine. Cenk'i geçen sene çok izledim bu sene denk gelemedim pek ama havadan-yerden çok etkili bi adam. Neden oynamıyor bilmiyorum ama hazır piyasası düşmüşken kapmak gerek. Yerli olarak en iyi santrafor geçen seneki formu Burak'tan falan iyiydi hatırlıyorum. Topu alamıyolardı ayağından.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Cenk bu sene yokları oynuyor yalnız, senin o dediğin 2-3 gol attı diye 10 milyonlar havada uçuşur muhabbetinin asıl geçerli olduğu adam o olabilir. Trabzon'a 5-6 milyon euroya satmadılar sene başında şimdi yedek kalıyor.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Olm ben şu aralar Muhammet'le ilgilensek diyorum çok para isterler. Cenk geçen sene baya attı diye hatırlıyorum ama. Bu sene oynamadı galiba pek ama çok iyiydi ya feci yardırıyodu. Terim'le falan gelir kendine kaçmaz abi o adam.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Muhammet'i almak zor zaten şu an, o açıdan demiyorum ben.



Cenk 10 gol falan attı ama bu yıl cidden çok kötü, geçen yıl çok iyi durumda olan bir Gaziantepspor vardı o takımda iyi işler yapıyordu ama takım biraz bocalayınca Cenk'in hiçbir katkısı olmamaya başladı. Forvet adamlarının böyle istikrar sorunları yaşaması doğal ama Cenk'in yaşındaki bir oyuncu için kötü bir durum bu, Sercan'da meydana gelen düşüş Cenk'te de olabilir.
 
Cevap: # Muhammed Demir



antepten alıncak 2 oyuncu var muhammet ve olcan.ilerde ise gökhan öztürk ve çetin güngör herhalde.
 
Cevap: # Muhammed Demir



Onlar da bizim altyapıdan yetiştikleri için heralde. :eek:
çok yetenekli oldukları için. gökhan öztürkte cem sultan gibi bırakıp gidenlerden ama o para için değil şans bulmayacağını düşündüğü için gitti. ki skibbe onu oynatırdı. müthiş bi ortasaha olcaktı.o da oğuz sabankayda hala çok iyi bi ortasaha olabilir.
 
Üst Alt