Mustafa Cengiz, Bein Sports Haber'de Konuştu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mustafa Cengiz, Bein Sports Haber'de Konuştu


1804890_620x410.jpg

UEFA tarafından açıklanan Mali Fair Play Yapılandırma Anlaşmasının detayları hakkında bilgi vermek üzere Başkanımız Mustafa Cengiz, beIN SPORTS HABER kanalına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

UEFA’nın verdiği kararı “Galatasaray için çok önemli bir gün” olarak niteleyen Başkan Mustafa Cengiz, Ocak ayında yapılan görüşmelerin ardından ortaya çıkan muhtemel men cezasının önüne geçildiğinin vurgusunu yaptı. Başkan Mustafa Cengiz’in açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekildeydi:

‘UEFA’YI İKNA ETTİK’
“Galatasaray için milat diyemeyeceğim ama çok önemli bir gün. UEFA, tarihinde ilk defa bir yapılandırma anlaşmasını bir takımla ikinci defa yapıyor. Göreve geldiğimizde Devir-Teslim töreninin ardından UEFA bizimle temas kurdu. O günden beri neredeyse her hafta bilgileri güncelledik. Sayısız resmi ve gayrı resmi görüşme yaptık. Şükür ki Türkiye’deki en yetkili ağızların ve UEFA’nın ilk görüşmede kibarca ifade etiği men cezasının olmaması için UEFA’yı ikna ettik.”

‘142 MİLYON EURO ZARARLA UEFA’NIN KARŞISINA ÇIKTIK’
“Bu ikna, sadece bizim çabamızla değil taraftarın ayağa kalkışıyla beraber oldu. Biz ilk gittiğimizde tokat gibi yüzümüze vurulan bir sözcük vardı. Daha önce UEFA’ya vaat ve taahhütte bulunduğumuz miktar 3 yılda toplam 5 milyon Euro zarardı. Oysa bizim net zararımız 147 milyon Euro’ydu. Yani biz 142 milyon Euro zararla UEFA’nın karşısına çıktık. 28 kat taahhütümüzü aştık. Bu durumda ben de UEFA’nın yerinde olsam nen cezasıyla başlardım sözüme. Biz asla moralimizi bozmadık. Kendimize, Galatasaray Camiasına inanıyorduk. Bu 4 ay içinde her hafta görüştük, UEFA; bizim hamlelerimizi, sözlerimizi tutuğumuzu gördü. Bunu her hafta kendi bağımsız denetçi firmasının denetlemeleri ile gördü. GreyWeekend’i, YellowFriday’i, 42 bin seyirci ortalamasını gördü. Bize verilen ceza için Anadolu tabiriyle ‘Biz fıstığı bulduk, fıstığın yeşilini istiyoruz.’ Bazı yorumlar görüyorum, duyuyorum.”

‘TARAFTARLA BİRLİKTE BU NOKTAYA GELDİK’
“UEFA futbolun gelişmesinden yana. ‘Masamızda ş anda görünen en riskli kulüp sizsiniz’ dediler. ‘Galatasaray çok büyük bir kulüp, camia ama şu anda en sorunlu’ diye başladılar. Taraftarla birlikte biz bu noktaya getirdik bunu. Ama bu bizi rehavete sürüklemesin. Bu büyük bir zafer değil. Bu olması gereken bir şeydir. Türk futbolunun da kendini disipline etmesi gerekirdi. Bu olmamış. Ben kimseyi suçlamıyorum. Bu dizi-film buralara kadar gelmiş.”

‘UEFA’NIN VERDİĞİ CEZA YÜZDE 7 BİLE DEĞİL’
“Bizim son haftada Şampiyonlar Ligi’ne katılacağımız belli oldu. UEFA, o anda bizim katılacağımızı en kötü durumda yani 0 puan dahi alsak en az 35 milyon Euro net gelir elde edeceğimizi biliyordu. Biz gruplardan ortalama bir puan ile çıkarsak bunların 50, 60, 65 milyon Euro’lara dayanacağını UEFA bizden çok daha iyi biliyordu. Biz şu anda en kötü 35 milyon Euro’luk bir gelire hak akandık. Bunu 15.25 milyon Euro’su katılım payı, geri kalanı yayın geliri. 7 Eylül’de başlıyor. Verilen ceza ise 2 milyon Euro. Yıllar bazında bakın. Her yıl için 2 milyon Euro ceza kesti UEFA. En kötü durumda verdiği ceza yüzde 7 bile değil. Artı bir sınırlama getirdi. 21 oyuncu… UEFA’ya Şampiyonlar Ligi için 25 oyuncu bildirebilirsiniz. Bunların 17’si yabancı olabilir. 4 adedi yerli olabilir. Yerli ne demek? 15-21 yaş aralığı arasında 3 sezon Türkiye’de oynamış futbolcu demek. 4 adet de altyapıdan olması gerek. Bu altyapıdan 1 tanesi de sizin altyapınızdan olması gerek. UEFA bize bunları sırasıyla 21-22-23 yaptı. 21 olduğunda biz sadece 5 oyuncuyu yerli statüsünde oynatacağız. Bu 5 oyuncundan 1’i bizim altyapıdan çıkması gerek. Ozan Kabak gibi… Bu 5’i, 21’den çıkarttık, ne kaldı 16. 25 futbolcuyla UEFA’ya gitseydik ne olacaktı, 17.Yani biz aslında 1 futbolu kaybetmiş olduk. Bunun içinde biz ne kadar bonservis bedeli elde edersek o kadar futbolcuyu transfer edebiliriz. Bu 21 adet bildirdiğimiz isimlerin dışında transfer yaparsak da bu 21’e dahil edebiliriz.”

‘UEFA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
“Biz 4 yıllık yapılandırma anlaşması yaptık. Bu yapılandırma anlaşması 2017-2018 sezonu da dahil olmak üzere… Bunda bize konulan sınırlamalar yıllara göre sırasıyla 50, 20, 10 ve 0. Bu yıl için 50 milyon Euro zarar edebilirdik. Önümüzdeki yıl maksimum 20 milyon Euro. Fakat finalde mutlaka 0’a gelme durumundayız. 20, 10 ve 0’a uymazsak bize 3’er milyon Euro daha zarar gelecek. Biz eğer zarar aşımına uymazsak 3’er milyon Euro daha hak edişlerden kesinti yapılacak. Galatasaray’ın kaldırabileceği en az zarar bu. UEFA’ya tekrar teşekkür ediyorum.”

‘GALATASARAY’IN YERİ HER ZAMAN ŞAMPİYONLAR LİGİ’DİR’
“Fatih Terim socut ekibi ile birlikte çok sağlıklı adımlar atıyor. Fatih Hoca da, biz de, yönetimimiz de; asla har vurup harman savuran zihniyetin içine girmeyiz. Galatasaray’ın yeri her zaman Şampiyonlar Ligi’dir. Ben şu transfer, bu transfer yapılacak diyemem. Bu konu tamamıyla sevgili Abdurrahim Albayrak, sevgili Fatih Hocamın… İlerleyen günlerde açıklamalar yapılacak. Transferi profesyonellere bıraktık. Biz idari yapılanma içinde de bir sistem oturtmak istiyoruz. Yarın biz bu yönetimde olmadığımızda gelenlerin; huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir atmosferde yürümelerini sağlamak için çalışıyoruz.”

‘NAGATOMO GALATASARAY’DA OYNAMAK İSTEDİĞİNİ BİLDİRDİ’

"Nagatomo çok değerli, karakterli bir insan. Biz sadece oyuncunun karakterine değil; kişiliğine, kimliğine de bakıyoruz. Biz kendini atan, sahtekar futbolcu istemiyoruz. Böyle bir şey görürsek bizimle beraber olmayacağına inanabilirsiniz. Zeki, çevik olması yetmiyor ahlaklı da olması gerekiyor. Bu bağlamda Nagatomo ile görüşüldü. Sevgili Abdurrahim Albayrak ve Şükrü Hanedar kardeşim gitti. Bizim verdiğimiz rakam Nagatomo için yapılacak fedakarlıkların en üst rakamıdır. Onun da bizde bulunmasın şiddetle istiyoruz. İtalyanlar neredeyse bizim verdiğimizin 2 katı teklifle karşımıza çıktı. Biz vereceğimiz azami rakamı verdik. Onların yanıtını bekliyoruz. Nagatomo da açık ve net olarak sadece Galatasaray’da oynamak istediğini kulübüne bildirdi.”

galatasaray.org
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mustafa Cengiz: BeIN Spor'a bağlandı "Yolda duyuyorum, 15 Milyon'u fazla bulanlar var, Fıstığı bulduk yeşilini arıyoruz" dedi

Puhahahahahha


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Umarim artik kulup bundan sonra dogru duzgun yonetilir de bir daha bu tarz durumlarla karsilasmayiz. Akillica, hem sportif basariyi hedeflemek hemde ekonomik anlamda dogru yonetilmek zorundayiz.
 
valla benim bu adama güvenim tam dürüstlük anlamında tam neyi nekadar düzeltir onu zaman gösterir elbet

ama dursun gibi hırsız olmadıgı tek kuruşu dahi düşünen adam bence mali açıdanda başarısız olmaz
 
Keşke şu dursun ihraç edilse, artık bizim yapacağımız fazla paramız olursa lisanslı ürün almak hatta gönüllü üyelik kartı çıkarsalar her sene 200 lira bronz,gold,platin bütçeye göre artan kartlar çıksa yıllık desteğimizi versek

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
"Sizin şer bildiklerinize hayır, hayır bildiklerinizde şer vardır." Bakara, 216...

Bu gibi yaptırımlar kulüp için şer gözüken hayırlardır. Men alsaydık düpedüz şer olacaktı... boğazına sahip çıkamayanın diyetisyene gitmesi iyi bir şeydir. Yemediği yemeklerden kaybedecegi kaloriyi alsa semirmez, şişmanlar hasta olur...

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Üst Alt