Mustafa Cengiz: "Ben taçtan girersem ofsayttan çıkarım" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Mustafa Cengiz, Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ardından çok konuşulan hakem kararları hakkında görüşlerini dile getirdi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, derbide yaşanan hakem hatalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

mustafa-cengiz_1n4bm2y1k69ao1kc5jwy20f97n.jpg


Cengiz'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Biz kendimiz için bir ayrıcalık istememiştik, öyle algılandı. Ben taçtan girersem ofsayttan çıkarım, ofsayttan girersem penaltıdan çıkarım. Ben şunu gördüm sahada, kazanmayı isteyen ve mücadele eden bir takım vardı. Benim tek korkum kasıt olmasın. Hata yapabiliriz fakat kasıt olmasın. Biz hakemlerden objektif, adil ve dürüst olmasını bekliyoruz. Taraftarımıza teşekkür ederim yarattıkları ambiyans ve destekleri için. Ülkemizin durumu içinde spor bir deşarj ve rahatlama unsuru, bu unsurun gerici olarak kullanılmasını istemiyorum"


"Bizim hakemlerle ilgili görüşlerimiz vardı geçmişte, buna 8 kulüp tarafından verilmiş yazılı bir tepki vardı. Ben hiçbir zaman lehimize bir ayrıcalık ve hata yapılsın istemedim. Dün iki takım için de hata yapılmış olabilir, yanlışlar olabilir. Hakemler hakim değil, adalet dağıtamaz. Hakemler gördüğünü çalmalı ama hakemler üst üste de hatalar yapmamalı. Hakem dikkatli olmalı ve vicdanının sesine her zaman uymalı. Bir oyuncuya sarı kartı verdiyse, ikinci sarı kartı vermekten çekinmemeli. Penaltı verdiyse bir daha vermekten çekinmemeli. Hakem taraf tutabilir. Bir takımın fanatik taraftarı olabilir ama sahaya o duygularını, o taraftarlığını asla karıştırmamalı. Biz hakemlerin hangi takımı tuttuğundan ziyade sahadaki objektif kararlarına bakıyoruz."
 
Üst Alt