Mustafa Cengiz: ''Eski yönetim zarar etmeyeceğim deyip, 500 milyon TL zarar etmiş'' | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mustafa Cengiz: ''Eski yönetim zarar etmeyeceğim deyip, 500 milyon TL zarar etmiş''


5288195.jpg

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı. Sarı Kırmızılı kulübün başkanı, UEFA'yla yapılan görüşmeler hakkında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

UEFA'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe için de yardım istediğini ve Türkiye'ye destek olmalarını talep ettiğini söyleyen Cengiz, Türk futbolunun çok ciddi bir sınavdan geçtiğini kaydederek şunları söyledi:

"UEFA'ya yaptığımız sunumda çok sert sorular geldi. Birinci ağır soru, 'Siz bize vaatlerde bulundunuz, 5 kat daha fazla yükle geldiniz. Yine vaatlerde mi bulunacaksınız?' oldu. Biz 30 sayfalık sunum yaptık, bizden önceki yönetimin yaptığı sunum 1 sayfalık.

Eski yönetim, UEFA'ya verdiği sözleri tutmamış. Zarar etmeyeceğim deyip, 500 milyon TL zarar etmiş. Biz, insanların kafasını bulandırıp şark kurnazlığı yapmayız. Realite ortada. UEFA attığımız her adımı yakından izliyor. Örneğin YellowFriday, UEFA'nın bile dikkatini çekti. Etkilendiler."

ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUM

Cengiz, enkaz edebiyatı yaptığına yönelik eleştirilere ise çok net bir yanıt verdi. Gecikmiş ve ötelenmiş tüm borçları kapattıklarını söyleyen Galatasaray Başkanı, "Ben savaşçı bir insanım. Kesinlikle enkaz edebiyatı yapmıyorum. Bu, bana aykırı ama 1 saat sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Sorunlar o kadar birikmiş ki önünüze çıkanları hemen çözmek zorundasınız."

Biz ikinci yılda borçları sıfırlamayı hedefliyoruz. Benim taahhüdüm bu. Biz bundan çekinmeyiz çünkü en kötüsüne göre yaptık bu senaryoyu. UEFA'ya sunum yaparken Türkiye'ye destek olmalarını söyledik. Galatasaray ile yatıp kalkıyoruz değil, futbol ile yatıp kalkıyoruz dedik. Orada Fenerbahçe ve Beşiktaş için de yardım istedik. Onların tabii ki bana ihtiyaçları yok. Büyük camialar ve kendi güçleri var, bana düşmez ancak ben altını çizmek istedim.

''FATİH TERİM, FLORYA'YI BAŞTAN YARATTI''

''Fatih Terim çok önemli bir isim. Futbolcular ile teknik kadro arasındaki gerginliği giderdi. Florya'yı baştan yarattı. Aslan yattığı yerden belli olur misali Florya bambaşka bir çehreye kavuştu. Fatih Terim, Galatasaray'a geldiği 4. gününde Florya'dan 12 kamyon maloz çıkarttı. Bana diyorlar ki; 'Enkaz edebiyatı yapma'. Arkadaşım zaten ben bunu yapmam. Ben savaşçı bir karakterim. Dertlendim biraz bu konulardan. Plan projeyle geldim. 5 yıllık kalkınma projesiyle geldim. Özel iktisat kurumlarına bağlı bir insanım.

1960'lı yıllardaki planlı kalkınmaların bizim yaptığımız 5 yıllık plan ile benzerlikleri var. Sorunlar öyle ötelenmiş ve birikmiş ki 1 yıl sonra neler olacağını bilmiyoruz. Kulübe girişi yasakladık. Gece 11'lere kadar bizim arkadaşlarımız çalışıyor. Hukuksal süreci 300'ü geçmiş dava var ama bunları aşacağız. Biz bunları aşarak gidiyoruz. Galatasaray o kadar güçlü ki tüm bunları rahatlıkla aşabilir. Ben bunları seçilmek için söylemiyorum. 'Galatasaray'da görev alınmaz, verilir' deniyor. Bu ne demektir Allah aşkına? Belli bir güç geliyor, sizi alıyor başkan yapıyor. Böyle bir şey olur mu? Herkes, derin Galatasaray'dan bir görev bekliyor.''

''GOMIS'İN GÖNDERİLECEĞİNE DAİR İDDİALAR DOĞRU DEĞİL''

''Gomis'in fazla ücret aldığı için gönderileceği kesinlikle yalan. Gomis, umarım bizde idol olur. Biz sadece futbolcu değil, aynı zamanda da karakter arıyoruz. Rakibine saygılı ve ölümüne mücadele eden futbolcu arıyoruz.''

''ABDÜRRAHIM ALBAYRAK'I 25 YILDIR TANIMAMIŞIM''

''Ben Abdurrahim Albayrak'ı 25 yıldır hiç tanımadığımı anladım. Milyonlarca dolarlık şirketin sahibi işi gücü bırakıyor futbolcuların en ufak sorunları ile ilgileniyor. Birinin kilidi bozulsa gidiyor.''

''AZİZ YILDIRIM'A SAYGI DUYUYORUM''

''Şike sürecinde sert söylemlerim de oldu. Sevgi duymak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız. 20 yıldır bir camianın başında kaldığı için Aziz Yıldırım'a saygı duyuyorum.''

'GALATASARAY'IN KADIKÖY'DE KAZANMA ŞANSI VAR MI?' SORUSU ÜZERİNE...

''Her şeyin bir ilki vardır. İnşallah bu sefer bu olacak.''

CNN Türk
 
Son düzenleme:
UEFA’dan ceza gelirse liseliler seni tekrar seçmez Cengiz Başkan


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Mustafa Cengiz: "Biz ikinci yılda borçları sıfırlamayı hedefliyoruz. Benim taahhüdüm bu. Biz bundan çekinmeyiz çünkü en kötüsüne göre yaptık bu senaryoyu."


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Mustafa Cengiz: "Fatih Terim ile tabii ki devam edeceğiz. Gecesini gündüze katıyor. Florya'yı tertemiz hale getirtti. Tuvaletten banyosuna kadar değişti her yer. Aslan yatağından belli olur. Futbolcular arasındaki kopukluğu da çözdü. Kopukluğun bir nedeni de ödemelerdi."

Mustafa Cengiz: "Galatasaray'da şöyle bir cümle söyleniyor; 'Galatasaray'da görev alınmaz, görev verilir' deniliyor. Bu ne demek? Demek ki birileri var ve size bu görevi veriyorlar. Tövbe estağfurullah vahiy iner gibi, herkes 'Derin Galatasaray'dan' bir görev bekliyor."


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bize tünel tren muhabbeti yapan değil böyle başkan lazım

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
cedric carrasso
eray iscan
ismail cipe

ahmet calik
koray gunter
hakan balta

iasmin latovlevici
tarık camdal
luis pedro cavanda
lionel carole

ryan donk
selcuk inan
umut gündogan

yasin oztekin
sinan gümüş
endogan adili

eren derdiyok
volkan pala

şu çöpleri yollayın başka bir şey istemiyorum
 
Öyle görünüyor ki Uefa'dan ceza kapıda.
Dursun'un pislikleri temizlenmiyor bir türlü.
Zaten Rıdvan ve tinerci yorumcuların," bu senenin şampiyonu şampiyonlar ligine gidemeyebilir " laflarından anlamaliydik.
İstihbaratı önceden almışlar.Belkide fenerasyon eliyle aleyhimize uefa da lobi bile yapmışlardır.

Lanet gelsin hepsine

________________________________

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi futbolu bilen Alman hoca!
 
UEFA’dan ceza gelirse liseliler seni tekrar seçmez Cengiz Başkan


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ne alakası var ?

Galatasarayın üye yapısı ters bir durum olmadıkça bir başkana 4 ay görev verip göndermez, mustafa cengiz mutlaka tekrar seçilecektir. hatta karşısında aday bile olmayabilir.
 
Bu Dursun denen herif öyle biriymiş ki kendisinden kurtulduk lakin hala daha laneti devam ediyor. Kulübü resmen batırmış içine etmiş. Eğer UEFA'dan ceza gelirse üyeliği düşürülmelidir net.
 
Ulan dursun yatacak yerin yok senin bunu ibra eden haindir gözümde. Bir sayfalik sunum nedir? Uefa Amca biz söz veriyoruz galatasarayi borca sokmiyacagiz mi yazip verdiniz adamlarin eline? Az kaldi az dursun icin birkere ceza yemistim birdaha yiyecegim. bunu ibra ederlerse ana baci düz gidecegim
 
Baskandan transfer doneminde 2 yıldız transferi bekliyorum
2 yıl da borcu bitireceğim sözünü kayıtlara geçelim

Bu Alemin Tek Kralı
 
Futbolcular alacakları yüzünden oynamıyorlarmış. İhale ise başkasına kaldı.

Lise orda duruyorken çözemeyeceğiniz o kadar belli ki boş lakırdı gerisi.
 
Geçen yıl deklerasyon yazısında ne seviye zararlara uğrattığından bahsetmiştim.

Hatta nasıl kulübü zarara uğratmadığını iddaa ettiğini anlayamadığımı da söylemiştim.

Hayıflanabileceği tek husus var o da bu adam geldiğinde dolar 2.8, euro ise 3.4 bandındaydı, yüzde 40 civarında artış var, bu da önemli bir kayıp.
 
Ceza gelmeme olasılığı zaten yok arkadaşlar. En kötüsü Avrupa'dan men olur ki zaten finansal anlamda sıkıntılı bir takıma finansal imkanlardan mahrum etmek nasıl bir cezadır, kafadır, anlamak mümkün değil. Bu açıdan Allah UEFA'nın belasını versin açık ve net bir şekilde ayrımcılık yapılıyor.

Lakin umudum transfer cezası, sattığın kadar al gibi bir cezadır ki bu bizim için kötü değil hayırlıdır. Hem daha çok araştırıp doğru adamları buluruz hem gereksiz harcamalar biraz kısılır.
 
Üst Alt