Mustafa Cengiz: "Galatasaray ne zaman galip gelse yabancı sınırı gündeme geliyor" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
43577


Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT SPOR'da yayınlanan Gündem Futbol’da sarı kırmızılı camia hakkındaki son gelişmeleri anlattı.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

Cengiz
: "Galatasaray adının olduğu her yerde mücadele vardır. Son maç özellikle şampiyonluk adına bizi ümitlendirdi. Büyük takım demek de bunu gerektirir. Bu sezon da şampiyon olacağız."

Cengiz: "Fatih Terim ile sözleşmemizi 5 yıl uzattık, kendisi maddeye tek taraflı hiçbir şey koymadı. Fesih için hiçbir tazminat istemiyor. TFF, hocam ile oturup konuşsaydı, hocam bu tazminat davasını açmazdı."

Cengiz: "Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışı için hocamı aramadım. 6 Milyon TL'yi saymaya kalksanız, dört gün sürer. İnsanlar klavye başında bazıları şeyleri kolay sanıyor. Yaptığı takdir edilesi bir davranış. Gönül isterdi ki bir milli dava sonrasında bunlar olmasaydı."

Cengiz: "Gönüllerimiz birlikte. Hocamızla devre arasında imza töreni yapmak istedik, fırsat bulamadık. Şimdi yapalım desek bunu Genel Kurul'da oy almak için yapıyoruz değerlendirirler diye yapmadık. Genel Kurul'dan sonra hocamızla bir imza töreni gerçekleştireceğiz."

Cengiz: "Diagne bizi mali durumdan zorladı ama çok iyi bir transfer yaptık. Biz UEFA'da hala artıyız ve ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Biz UEFA'dan bağımsız bir şey yapmıyoruz. Diagne'yi alana kadar neler çektiğimizi bir ben bir de Abdurrahim bilir!"

Cengiz: "Diagne hocamızın özellikle istediği bir oyuncuydu. Bize göre çok doğru bir tercih yaptı. Diagne'yi iki kişi tutuyor. Boşta kalanların gol sayısı arttı. Yaptığımız savunma transferleriyle gol yeme sayımız düştü."

Cengiz: "Kulüpler Birliği'nin bizimle ilgili açıklaması hoş olmadı. Aynı bildiriyi yayınlayan kulüpler, hakem hataları sonrası açıklama yaptı. Men dakka dukka! Hakemler kasıtlı hata yapmıyor ama düzenli hata yapıyor. O zaman bırakmanız gerek, bunu söyledik."

Cengiz: "Galatasaray ne zaman galip gelse, yabancı sınırı konuşuluyor. Bunu sürekli gündeme getiren kişi Milli Takım'ın eski teknik direktörü (Mircea Lucescu). Başarılı olamadı, maya tutmadı. Başarısızlığı yabancı sayısına bağladı."

Cengiz: "Yabancı kuralına karşıyım. Sahaya koro çıkartmıyoruz. Zaten milyonlarca insan milli marş söylüyor. Milli marşa en saygılı ülkeyiz. Bu arada bizim aldığımız bilgi, TFF kulüplerden yabancı futbolcular için 2,5 milyon TL alıyor, ama bu parayı kulüplere vermiyor."

Cengiz: "Yabancı sınırı varken, Eskişehir'den bir futbolcu aldık, ücretini ödemek için zorlandık. Başka kulüpler de bunu yaşadı. Biz tabii ki kendi oyuncularımızı oynatmak ve parlatmak isteriz. Teşvik parasının altyapıya harcanmasının şart olmasını istiyoruz."

Cengiz: "IFAB'a da iki kere başvurduk, 2 ay sürdü. IFAB, kararın TFF'ye ait olduğunu söyledi. TFF Başkanı olsam, VAR konuşmalarını yayınlardım."

Cengiz: "Ayrıca hakemler Galatasaray'a karşı çok cesurlar. Bursaspor maçındaki 8 faulümüze 6 sarı kart çıktı ama maç sonunda Bursaspor hakemi eleştiriyor. Hakemlerin bile kendilerinden mutlu olduklarını düşünmüyorum."

Cengiz: "TFF Başkanlığı için Galatasaray'ın adayı olamaz. Galatasaray'ın desteklediği aday olabilir, o da yok"

Cengiz: "Belhanda'ya resmi teklif geldi diyebilirim. Muslera'ya resmi bir teklif yok. Hele ki Muslera'nın son iki maçından çok fazla memnunuz."

Cengiz: "Kulüp olarak vergimizi ödüyoruz, 200 milyon TL'lik vergimizin 160 milyon TL'sini ödedik. İbra konusunda bir endişe taşımıyorum. Bizim camiamız yapılanı ve yapılmayanı görür. O mali rapora rağmen ibra etmeyene de ben bir şey diyemem."

Cengiz: "Stadın üstünün kapanması için bir yıl başka yerde oynamamız gerekiyor. İstanbul'da sadece Olimpiyat Stadı boşta, Orada bir yıl oynamayı düşünemiyorum bile."

Cengiz: "Stadın boyanması için de telif hakkının dolması gerekiyor. Ama görüşmeler sürüyor. Stat açılışından beri neredeyse 10 yıl olacak hiç bakım yapılmadı. Hesap yaptırdık 10 milyon vermemiz gerekiyor. Ona veremedik Diagne'ye verdik."

Cengiz: "Gomis tatlı bir adam. Kişisel sorun yok ama herkes profesyonel. Ayrıldıktan sonra Türkiye ve Galatasaray'ın değerini anladı. Her hafta buraya geliyor. Seçimlere girse kazanır. İnsanların o kadar sempatisi var."

Cengiz: "Gökhan Töre böyle bir açıklama yapmasaydı daha iyi olabilirdi ama benim haddime değil, Beşiktaş'ın iç meselesi. Beşiktaş için en iyisi neyse onu dilerim. Gökhan Töre için bir girişimimiz yok."

Cengiz: "Stadın isim sponsorluğu için uluslararası seviyede ciddi görüşmelerimiz var. Bankalar Birliği ile görüşmeler sürüyor. Devlet babadır, denizin bittiğini gördü ve böyle bir destek kararı alındı."

Cengiz: "Ozan Kabak'ı 11 milyon euroya satacağımızı düşünmüyorduk. Eylül ayından beri 7,5 milyon euroluk satış opsiyonunu kaldırmak için uğraşıyorduk. Menajerine '7,5'a satarsan papaz oluruz' dedik. Bu tehdit değildi."

Cengiz: "L. Moskova, Manuel Fernandes'i bize teklif etti. Futbolculuğunu beğenirim ama 'Siz niye bırakıyorsunuz?' dedik, cevaplamadılar. Mali şartları o zaman uygun gelmedi. Mali şartları uygun olan her şeyi değerlendiririz. Fatih Hoca ile o zaman bu transferi konuşmadık."

Cengiz: "Zlatan Ibrahimovic için en üst düzeyde çok uğraştık ama ABD'de kalmak istedi. Ibrahımovic çok değişik biri. En büyük hayalim Galatasaray'ın 3-4 kez Şampiyonlar Ligi'ni ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanması."
 
Stadın isim hakkı sponsorluğu nedir sorusuna Mustafa Cengiz: "Stad isim sponsorluğumuz değişebilir. Birçok marka ile görüşüyoruz. 1 yıl sonra net olarak belli olacak."

bunu anlamadim. Sezon sonu bitmiyor mu?
 
rezalet açıklamalar sponsor gelirleri berbat

stadın dışı acıklaması nedir ya 10 milyon tl bulamıyosak kapatın dukkanı
 
Stadın isim hakkı sponsorluğu nedir sorusuna Mustafa Cengiz: "Stad isim sponsorluğumuz değişebilir. Birçok marka ile görüşüyoruz. 1 yıl sonra net olarak belli olacak."

bunu anlamadim. Sezon sonu bitmiyor mu?
1 senesi daha var galiba ama. 1 sene sonra belli olacak demedi. Tam olarak sonuçlanınca açıklanır dedi.
 
Üst Alt