Mustafa Cengiz: "Senfoni Orkestrası'na girecek insan mı arıyoruz, futbolcu mu arıyoruz?" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mustafa Cengiz: "Senfoni Orkestrası'na girecek insan mı arıyoruz, futbolcu mu arıyoruz?"


Galatasaray'da devre arasında transfer edilen Mbaye Diagne, Kostas Mitroglou, Christian Luyindama, Marcao, Semih Kaya ve Emre Taşdemir için imza töreni düzenledi. Başkan Mustafa Cengiz, Fenerbahçe derbisinden sonraki açıklamalar, Trabzonspor mücadelesine ilişkin de açıklamalar yaptı. VAR kayıtlarının yayınlanmasını istediklerini dile getiren Cengiz, "Yayınlayın, Trabzon'daki maçı da yayınlayın. Bizim aleyhimizdeyse biz gereken söylemi yaparız. Hiç de rahatsız olmayız" ifadelerini kullandı.

5c62ab7666a97c897e305649


Törende ilk olarak söz alan Mustafa Cengiz, "Bazı hizmetler gerçekten maddiyatla izah edilemez, bunun tek açıklaması arma sevdası, arma aşkıdır. Scout ekibimize de çok teşekkür ederim, elimizden geleni yaptık, inşallah devamı da gelir. Bir hata varsa bu yönetimimize aittir" dedi ve Diagne'nin telaffuzuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Herkes 'Cagne' diye okuyor oraya 'D' konmuş aslında doğrusu 'Dianye'. Ben 'Dianye' dediğim zaman siz anlayın"

MUSTAFA CENGİZ'DEN TARAFTARA ÇAĞRI

Transferlerin ardından söz alan başkan Mustafa Cengiz şunları söyledi:

"FFP içerisindeyiz. Efektif olarak da reel olarak ilk defa kâra geçtik. En yakın rakiplerimizle ciddi bir farka geçtik. İnşallah bütün kulüplerimiz kâra geçer. Biz kâra geçtiğimizde bunu övünme, diğer takımları yerme anlamında söylemiyoruz. Biz istenen noktaya doğru gidiyoruz, daha iyi olacağını da umut ediyoruz"

"14 ŞUBAT'TA STORE'LARA HÜCUM ETMELERİNİ İSTİYORUZ"

"Galatasaray Spor Kulübü, taraftarıyla var. Sosyal camiayı oluşturan değerler vardır. Aidiyet, sahiplenme, vefa, teşekkür şeklinde. Taraftarımız, 14 Şubat'ı hedeflediler biliyorum, GS Store'lara hücum etsinler. Ne var ne yok alsınlar! Benim istediğim model değil demesinler. Silgi de olsa kalem de olsa alsınlar. Kendilerinde olmayan bedeli, bir taraftar hediye etsin. Benfica'yı 14 Şubat'ta ağırlayacağız, o gün store'lara hücum etmelerini bekliyoruz. Bir görevimizi yaptık, destek bekliyoruz. Taraftarımızdan maddi ve manevi olarak desteklemelerini bekliyoruz"

"197 locadan 43'ü boş. Locaların hızlı alınmasını, var olan localarımızın yenilenmesini istiyoruz. Trabzonspor maçında izlediniz, planet ötesi müthiş bir futbol oynadık. Bu takımı izlemek hak edilir"

"Dünya dijitalleşmeye gidiyor. Özellikle YouTube kanalına destek bekliyoruz. Oraya yapılan aboneler bize gelir getirecek ve istediğimiz efektif iletişimi sağlayacak. Lütfen kanala abone olun ve Türkiye'de değil, dünyada birinci olalım"

TRABZONSPOR MAÇINA İLİŞKİN

"Trabzonspor maçı hakemle konuşuluyor, bu bizi çok üzüyor. Demokratik ortamda her şeyin konuşulması gerekir, konuşulsun. Hakemden ziyade iki güzellik vardı. Galatasaray, müthiş bir futbol oynadı, müthiş. Ben öyle gördüm. Son yılların en güzel futbolunu oynadık. Trabzonspor da aynı şekilde müthiş direnç gösterdi. En değerli anlar bence maç bittikten sonraydı. Maçın içerisinde kasıtlı tek faul olmadı, darp olmadı. Her iki takım oyuncuları maç sonrasında birbirlerine sarıldı. Avrupa'da gördüğümüz, ülkemizde de görmek istediğimiz sahneler oldu, maalesef bunu atladık. Biz kavgadan beslenmiyoruz. Ağzımızdan çıkan her lafın nerelere gideceğine dikkat etmeliyiz. Trabzonspor yöneticilerine bu konuda hak veriyorum. İnsanın canı yanınca gayet doğal. Ancak biz bunun çok fazla abartılmasını istemiyoruz. Aynı tepkileri biz de verdik. Ben 150 gün ceza aldım, 100 bin TL dahil, kendim ödedim. Biz neden şiddetli tepki verdik? Uluslararası maçlardan önce verdik. İlk tepkiyi niye verdik? Hakemler lehimize hata yapsın istemiyoruz. Rakip takımlar da buna lütfen inansın. Onların kötü niyetle değil, iyi niyetle davrandıklarını varsayıyor ve inanıyoruz. Biz neye tepki gösterdik? Maçtan önce açıklandı cezalar. Serdar'ın pozisyonunda VAR'a gidilmedi. Yolu bahtı açık olsun, kırmızı kart verildi ve VAR'a gidilmedi. Biz bu konuşmaların yayınlanmasını istedik. Penaltı veya değil, biz orada değildik. Siz ne konuştunuz da VAR'a gitmediniz? Biz gereğini yaptık, TFF'den resmi olarak kayıtları istedik. Aslında 15 günde vermeleri gerekirdi, vermediler. Canları sağ olsun. IFAB'a, gittik, UEFA'ya gittik. Geçen hafta yanıt verdiler. İnceliyorlarmış. Hollanda'da, İspanya'da bu yapıldı. Yayınlayın, Trabzon'daki maçı da yayınlayın. Bizim aleyhimizdeyse biz gereken söylemi yaparız. Hiç de rahatsız olmayız. Trabzon, futbol şehridir, çok değerli bir markadır. Yüzlerce binlerce futbolcusu vardır. Biz niye ona haksızlık yapılsın isteyelim. Oynanan oyun, müthiş bir oyundu. Maçı izlerken ben bize haksızlık yapıldığını düşündüm ama karşı takıma da haksızlık yapıldığını gördüm. Bunu değiştiremem"

KULÜPLER BİRLİĞİ'NE SERT SÖZLER!

"Kulüpler Birliği'nde yan yanasınız oturuyorsunuz, Moskova'da maçtayız, 'Ayrıcalık tanıyamazsınız' diye bildiri yayınladınız. Yönetimde birlikte olduğunuz insan, sizden habersizce size karşı bir eylem yaparsa bunun adı nedir? Ben koymuyorum adını. Belki o bildirideki birçok madde, bizden yana. Fakat kimse üzerine alınmadı. Çok büyük bilgi kirliliği var. O bildiriyi 17 kulüp imzalamadı. Sadece 8 kulüp imzaladı. Benim görüştüklerim, onaylamadıklarını, aceleyle imzaladıklarını söylediler. İsimlerini vermeyeceğim. İmza onayı zaten yok. Bakkalda bile defter olur, ben Kulüpler Birliği yönetimindeyim, bana nasıl sorulmadı?"

İSTİKLAL MARŞI ELEŞTİRİLERİ

"BİZ 11 YERLİYLE DE ÇIKTIK. ÇIKMANIZA ENGEL NE VAR? ÇIKIN"


"Senfoni Orkestrası'na girecek insan mı arıyoruz, futbolcu mu arıyoruz? Allah aşkına! Galatasaray, Türkiye'yi Avrupa'da temsil ediyor. Yabancı olayı... Yabancı serbestliği yok, yabancı sınırlaması var! Yerli serbestliği var! Biz Türkiye Kupası'nda 11 yerliyle oynadığımızda kimse yazdı mı? Yazmadı. 11 yabancıyla oynayınca yazılıyor! Siz kapalı kalırsanız, bir siyasi sitemi eleştirmek istemiyorum ama Kuzey Kore olursunuz. Rekabetten korkmamanız gerekir. TFF şunu yapabilir, daha kaliteli, daha seçici oyuncular için önlemler alınabilir. Anadolu takımları müthiş güzel futbol oynuyor ve büyükleri rahatlıkla yeniyorlar. Sonuncu Akhisar bize 3 gol atmadı mı? Akhisarspor bunları yabancılarla attılar. 11 yerliyle çıkmanıza engel bir şey var mı? Niye 11 yerliyle çıkmıyorsunuz? Biz çıktık"

"EN ÇOK YERLİYİ BİZ OYNATMIŞIZ! RAKAMLAR ORTADA"

"Siz kural varken bunu kaldıramazsınız. En önemli şey altyapıdır arkadaşlar. Her takım 28 oyuncu bildirir. Trabzonspor ile Galatasaray, en çok genç oyuncu bildiren kulüplerdir. Altyapıda devrim yapıyoruz. Biz 8 oyuncu bildirdik TFF'ye. UEFA'ya 4 tane bildirdik. Ozan Kabak'ı kim yetiştirdi? Arkadan gelen de var. Biz bununla da övünüyoruz. Türkiye Kupası ve ligde yerli oyuncuların Galatasaray'da aldığı süre: 8224 dakika. En çok biz oynatmışız. Bu ülkeyi yerli ve yabancı diye, yabancı düşmanlığına getirmeyin olayı. Bu geri kalmış ülkelerin işidir."

KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN BİLDİRİSİ

"BİLDİRİYE HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMADI. İÇERİĞİNE BİZ DE KATILIYORUZ, AYRICALIK OLMASIN"


"12 kulüple görüştüm, bu bildiriye karşılar. Bu bildiride bir yanlış yapıldı. İki bacaklı masa olmaz. Bu bildiriye kimse sahip çıkmadı. Kulüpler Birliği diyoruz, birlik adı üzerinde. Kendilerine yazı yazdık, 'Lütfen bu bildiriyi kaldırın' dedik. İçeriğine de yandaşız. Biz herhangi bir kulübe ayrıcalık istemiyoruz. Bize verilecek ayrıcalık bizi rahatsız eder. Rötuşlayın, tüm paydaşların katılacağı bir metin çıksın istedik, cevap vermediler. O zaman amaç başka! Sen içerisinde bulunduğun gücü, başka bir kulübün aleyhine kullanıyorsun. Düzeltsinler, biz de o düzeltilecek metne de iştirak ederiz"

"BAZI HAKEMLERİN ISRARLA AYNI HATALARI YAPTIĞINI BELİRTEREK HAKEMLİĞİ BIRAKMALARINI İSTEDİK"

"BEN İSTİFA ETMELERİNİ TALEP ETTİM, CEZA YEDİM; KULÜPLER BİRLİĞİ TEHDİT ETTİ BİR ŞEY OLMADI"


"Bazı hakemlerin ısrarla aynı hataları yaptığı belirterek hakemliği bırakmalarını istedik. TFF'nin de bütün kurumlarıyla istifa etmesini istedik. Her açıklamamız da bana yol, su, elektrik olarak döndü. Ben demokratik hakkımı kullandım, istifa etmelerini talep ettim. Kulüpler Birliği resmen alenen tehdit etti, hiçbir şey olmadı. Ben de Mohaç'tan girerim Plevne'den çıkarım... Olmaz. Galatasaray'a karşı yaratılmak istenen algı ve havanın dışında bize karşı cephe görüyorum"

MAÇI ÇIKSIN AHMET AĞAOĞLU YÖNETSİN

Trabzonspor maçı hakkında açıklamalarına devam eden Cengiz, "Bizim maçımızı isterse Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yönetsin, biz yine de bir sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Alemi sersem, milleti aptal zannetmeyelim. Trabzonspor maçında Galatasaray lehine de hatalar yapıldı, Trabzonspor lehine de hatalar yapıldı" ifadelerini kullandı.

"MHK'NİN BAŞINDA KİM OLURSA OLSUN..."

"MHK'nin başında isterse en fanatik rakip takım taraftarı olsun, bizim maçlarımızı en fanatik rakip takım taraftarı yönetsin, biz hiç beis duymayız. Bizi gerçekten ilgilendirmiyor. Ama sahaya çıktığında kasıtlı şekilde bizim ya da rakibimiz aleyhine yönetim gösteriyorsa buna da tepkimizi gösteririz."


"DİĞER TAKIMLAR ŞEFFAF DAVRANMIYOR"

Diğer takımların şeffaflık vurgusu yaptığını ancak şeffaf davranmadığını vurgulayan Cengiz, "Rakip takımların konuşmalarını dinliyorum, şeffaflık diyorlar. Şeffaflık nereden geçer? Rakamlardan geçer? Biz Marcao için bildirim yapmışız, eleştiri yağmuruna tutulduk. Adam, Chaves'te son maçını oynamak istiyor, adam dürüst adam. Sağlık kontrolünden geçti ve biz de rakamları hemen açıkladık. Peki şimdi soruyorum? Medya bize yaptığını neden başka takımlara yapmıyor? Başka takımlar neden transferleri nasıl yaptıklarını açıklamıyor? Açıklasınlar o zaman! Kaça geldiler, kaça gittiler, bonus var mı, yok mu? Şeffaflık diyorlarsa diğer takımlar bizim bunları bekliyoruz" şeklinde konuştu.



Bazı bonusları kaldırdık!

Uçak bileti ve bonus gibi şeyleri artık kaldırıyoruz. Rakiplerimiz şeffaflık diyor. Biz Marcao için perşembe günü bildirimde bulunduk. Özel mesajdan bile 'Kaça aldınız?' diye mesajlar geldi. Diyemedik çünkü maçını oynamak için kaldı ve pazartesi geldi. Biz her şeyini açıkladık. Niye diğer takımlar açıklamıyor?

Hanım ile bu küskünlüğü resmiyete dökmek için tarihi bir fırsat geçmişti. Galatasaray sevgisi ağır bastı. Neyse Galatasaray çok büyük bir camia...

SERDAR AZİZ TRANSFERİ...

"FENERBAHÇE BİZİ 50 MİLYON TL'DEN KURTARDI"


"Değerli rakibimiz, Serdar Aziz'den vergiler dahil 5.9 milyon euro bize bir destek sağladı. Harcamadan kurtulduk. Bunun için en zor transferimiz Serdar'dı diyebilirim. Yusuf kardeşim çok yoruldu, Yusuf'u hasta etti. Sağolsun değerli rakibimiz 5 milyon 950 bin € bize destek sağladı. Tolga Ciğerci ile birlikte 50 milyon TL'den kurtardılar"

DIAGNE'NİN BONUSU

"Diagne konusunda Kasımpaşa ile uzun vadeli bir sözleşme yaptık. Tek taraflı olsa açıklardık bonus konusundaki detayları ama karşı taraf da var burada. Onların mahremiyetini de düşünerek bunu açıklamayı doğru bulmuyorum."

Alan neden gelmedi?

Alan, Galatasaray'a gelmek istedi. Maalesef kendi kulübü ile kendi sorunlarını çözemedi. Çin Kulüpleri ile çalışmanın ve transfer yapmanın ne kadar zor olduğunu gördük.

Abdurrahim Albayrak, kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok'un son durumunu şu sözlerle açıkladı:

"EREN DERDİYOK'LA BİR ARAYA GELİP GELECEĞİNİ KONUŞACAĞIZ"


"Eren Derdiyok bizim çok değerli bir futbolcumuz. Eren'le dün ve bugün telefonda konuştuk. Maicon'un giderkenki samimiyetini, adamlığını kendisine anlattım. Birkaç gün içinde bir araya geleceğiz. İnşallah tatlıya bağlayacağız. Affedilip affedilmemesi hocaya bağlı. Eren'in geleceğiyle ilgili bir araya gelip konuşacağız. "
 
Son düzenleme:
Ts karşısında oynadığımızı oyunu fazla abartması ve Kim Yong reise taş atması dışında iyi konuştu.
 
Güzel konuştu dinlediğim kadarıyla beğendim, Tolga ve Serdar için iyi taşşak geçti Fenerle ve transferde şeffaflık vurgusu da yerindeydi, Biz transferleri ne olursa olsun açıklıyoruz ama diğerleri gizli kapaklı iş çeviriyor bir nevi korkaklık.
 
Üst Alt