Mustafa Cengiz'le İlgili Görüşleriniz | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mustafa Cengiz'le İlgili Görüşleriniz


Dostlar,

Ben başkanımız hakkında birkac kelam etmek istiyorum. Yaşım itibariyle Galatasarayin geçmiş baskanlarinin çoğunu tanımıyorum, lakin Faruk Süren den sonra aktif sekilde takip etmisligim vardır.

Katılırsınız bilmem, ama bence nasıl ki Fatih Terim camiamiz icin bir değer ise, bence Mustafa baskanimizda ayni yolda ilerlemekte.

Kısa sayilabilecek bir dönemde başardıkları bana göre net ve kucumsenemez.

Takımımız Dursun belasından kurtulmak icin seçime giderken ve bircok sozde Galatasarayli bu riskin altina girmezken, en başta elini taşın altına koyan Mustafa başkan olmuştur. FFP durumu sebebiyle elimiz kolumuz bagliyken ve Avrupaya gitmemiz engellenirken, takimimiz CAStaki davayi kazanmistir baskanimiz liderliginde. Bunu geçmişte hiç başardıkmi bilmiyorum. Şahsen bende hicbir zaman CAS davalari lehimize sonuclandigini daha once gormemistim. Bircok takim borc bataginda dönerken baskanimiz takimimizi finansal yönden ileriye goturmustur. Ve bunu yaparkende sportif basaridan taviz vermemistir. Yine uzun zamanlar sonra camiamiz ilk defa yine kâr verir duruma gelmistir.

Baskanimiz gercek bir Galatasarayli oldugunu her seferinde belli etmis ve taraftarlarin sesine kulak vermeye calismistir. Transfer donemlerinde yaptigi: 'eşim bile beni artik eve almiyor' vari soylemleri nekadar low class olsada, temelinde nasil bir Galatasaray ile dertlenme ve baglilik oldugunu gosteriyor.

Gelelim belkide en temel noktaya.. Oda camiamiz icinde yaratilmak istenen kargaşa. Camiamizdaki fosiller grubuna karşı baskanimiz herzaman dik durmustur. Bircok mahkemelerden alninin akıyla cikmistir ve hizmetine devam edebilmistir. Bukadar olumsuzluktan sonra istenilmedigini dusunup gitmeyi tercih etseydi kimse burun kiviramazdi. Lakin, baskanimiz bunu secmedi ve hizmete devam etti. Gercekten buyuk bir takdiri hakediyor bu konuda.

Geldiği ilk aylar transfer konusunda epeyi tokezledik. Bariyerler ile karsilastik kendi degimiyle. Bunlari çıraklığına veriyorum. Lakin hala suan FFP ile ugrasirken yaptığı transferler ortada. Ha takıma uydur uymadi ona birsey diyemeyiz bircogu icin. Lakin isim üzerinden yurursek bircogu kalburustu transferler. Buda hic kolay degil.

Uzun lafin kisasi.. Sizi bilmiyorum, lakin ben sahsen baskanimizi cok beğeniyorum. Umarim daha uzun yillar basimizda olur. Hatalari olacaktır elbet. Lakin bunlari art niyet ile yapmadığı ve duzeltmek icin ugrastigini goruyorum. Ve bu bana bir taraftar olarak yetiyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende son halini begeniyorum da benim için herseyden once icraat onemli. Transfer donemdeki transferler maddi durumumuz falan çok önemli konular. Bu konularda basarili olursa isterse her gun Fb 100 yil marsi soylesin yine desteklerim.
 
Olumlu tarafları; Eğitimli, usturuplu, seviyeli, devletle iyi ilişkileri var, geldiğinden beri şampiyon yapıyor, kulübü soymuyor

Olumsuz tarafları; lobi ve algıda başarısız, kulübün başına profesyonelleri getirmemesi, Albayrak gibi vasıfsız adamlarla devam etmesi, amatör branşlardaki boşvermişlik, sponsor bulamamak

Kendisine karşı görüşlerim fifty-fifty. Ama Dursun belasına karşı durmasını isterim.
 
İbrahim renktaşım bende Derwal - Ali Tanrıyar başkan zamanından beri Galatasaray efsanelerini görme, tanık olma şansına sahip oldum. Yani senden iki başkan öncesini görebildim. Bu gözler başkan olarak yalnız iki efsaneyi bildi; Alp Yalman ve Faruk Süren'i. Şimdi ise aynı senin gibi düşünüyorum ve üçüncü efsane başkana tanıklık etmekteyim.

Bizi Dursun belasından ve mali iflastan kurtaran, liseci elyınlara inadıyla kök söktüren, Terim ile geçinebilmenin minimum şartlarını sağlayabilen, taraftarı kucaklayan, düşmanlarını laflarıyla döven ve devlet ile geçinebilip istediklerini alabilen, hatalarından dönebilen ve kendini geliştiren bir başkan. Cengiz her konuda ortalamanın çok üzerinde bir başkan başarısı sergiliyor. Orada işi bilen ve başkanlığın hakkını layıkıyla veren biri var bu yüzden içim çok rahat.

Yapması gereken iki şey daha var. Birincisi bir Transfer Departmanı kurmak ve onu Teknik direktörden ve yönetimden bağımsız kılmak. Scout ekibini daha da etkin hale getirip anlık transfer yapmamak satranç gibi 3 hamle sonrasının hazırlığını yapmak.

İkincisi de PTT 1 de pilot takım kurmak. Altyapıdaki oyuncuları ve scoutlar tarafından gelecek için transfer edilen yabancı gençleri bu takımda oynatmak. Bunlarıda yaparsa efsaneler listemin en başına koyarım başkanı.
 
Üst Alt