Mutlaka Yemeniz Gereken 5 Sağlıklı Sebze | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mutlaka Yemeniz Gereken 5 Sağlıklı Sebze


Sebzeler bize doğanın bir armağanıdır. Hızlı hayatımız bizi fast food ve sağlıksız yemeklere yönlendirse de sağlıklı ve uzun bir yaşamın yolu bu sebzeleri bol bol tüketmekten geçiyor.

Pazı
Dünyanın başka yerlerinde değeri çok bilinmese de özellikle ülkemizde pazının yeri bir başkadır. 1 bardak pazıda sadece 10 kalori olduğundan hem besleyicidir hem de gerçek bir rejim dostudur. Ayrıca içeriğindeki A ve C vitaminleri vücudumuz için son derece önemlidir. Bazı araştırmalar turpgil sebzelerin tüketiminin bazı kanser türlerini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Havuç
Capcanlı rengi aslında bu sebzenin ne kadar da yararlı olduğunu bize anlatıyor. Havuç bu rengini içindeki yüksek düzeydeki karotenoidlerden alıyor ve bu sebze, bazı kanser türlerinin ve göz hastalıklarının riskini azaltan güçlü bileşikler içeriyor. Aynı renge sahip diğer sebze ve meyvelerin de bu gibi özellikleri bulunsa da havuç yemekleri hazırlanma kolaylığıyla bir adım önde duruyor. Bol bol tüketin!

Maydanoz
Maydanoz gün geçtikçe soframızdaki yerini başka tatlandırıcılara bırakıyor. Kişniş, fesleğen ve naneyi bol bol kullanırken maydanozu çok az kullanıyoruz. Oysa B vitamini deposu maydanoz özellikle hamile kadınlar için son derece önemli bir bitkidir. 2012’de yayınlanan bir araştırmada yeterli folat alımının kalp hastalığı riskini azalttığı saptandı. Bu bitkinin bir diğer özelliği de tahmin edebileceğiniz gibi bol folat kaynağı bu bitkinin bir diğer özelliği ise olması.

Patates
Yağda pişirmediğiniz ve kremada boğmadığınız sürece patates önemli bir besin kaynağıdır. Orta boy bir patates ortalama 100 kaloridir ve bol miktarda C ve B6 vitamini içerir. Ayrıca içinde bir muzdan daha fazla potasyum vardır. Kısaca sebzelerin yanında haşlanmış ya da fırınlanmış halini afiyetle yiyebilirsiniz.

Soğan
Soğan sağlığınız için sandığınızdan çok daha önemlidir. British Journal of Nutrition tarafından yapılan yeni bir araştırma, düzenli dozlarda tüketilen soğanın, hipertansiyonlu erişkinlerde kan basıncının düşmesine yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Anahtar oyuncu muhtemelen çay ve çilekte de bulunan bir antioksidan türü olan quercetin'dir. Ayrıca soğanın sadece 63 kalori olduğunu düşünürsek bol bol yememek için hiçbir bahane kalmaz.

Hürriyet
 
Hayatımda hiç pazı yemedim sanırım. Bende de saçma bir huy var daha önce yemediğim bir şeyi hala yemiyorum.

Zeytin

Kavun

Pazı

gibi..
 
Sanirim bilincli olarak daha hayatimda hic Pazi yemedim.

Tabi salatanin icinde kaynayip gittiyse orasini bilemem. Diger 4 sebzeyi zaten genelde herkes yiyor, sogan cogu yemegin icin yer aliyor keza patatesin de türlü türlü yemek cesitleri var.
 
Başlıktaki tüm mesajları okudum arkadaşlar. Başınız sağolsun hepiniz ölmüşsünüz. Pazı yemeyenlere acıdım şimdi.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Alayını yerim ayırt etmem. Yiyemedigim tek şey Muğla tarhanasiydi. Öğrencilik zamanı kız arkadaşın teki yapmıştı ve hastaydım. Onla alakalı da olabilir.

GSCimbom Mobile App
 
Nane , semiz bende bunların yemeğini değilde salatasını seviyorum özellikle semiz.. maydonoz salatalık limon ise 1,5 Lt su ile her hafta içerim baya temizliyor vucudu tavsiye ederim.. Bir nevi detoks.
 
1 aydır karbonhidratı düşürdüm ıspanak, pazı, brokoli ve karnabahar tüketiyorum. Karnabahar yemeğini sevmiyorum ama pizzanın alt tabanı olunca iyi gidiyor.
 
Üst Alt