Mutlu Noeller | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Mutlu Noeller


Forumdaki bütün hristiyan renkdaslarimiza mutlu noeller diler, saglik, nese, huzur ve mutluluk dolu günler esliginde güzel bir noel bayrami gecirmelerini gönülden temenni ederim.
 
Cevap: Mutlu noeller



13_christmas+tree.jpg




eaaming, cumlemize :ka21:



herkeşlerin hediyesini yarın reveal edecegim.
 
Cevap: Mutlu Noeller



Ne alakası var şimdi?



Noel Baba’nın varlığı bile şüphelidir, varlığını gösteren tarihî bir belge mevcut değildir. (Britannica, Wikipedia)



Büyük Kostantin, bütün İncilleri birleştirmek için, miladi 325’te, İznik’te 319 papazı toplayıp, yazdırdığı yeni İncil’e eski dini olan putperestlikten de birçok şey sokturmuş, yeni bir Hristiyanlık dini kurmuştu. Bu İznik konsiline Aziz Nikola da katılmıştır. (Dinler tarihi, Baki Adam)



Aziz Nikola bazı kaynaklara göre 3. yüzyılda doğdu; fakat birçok yazar bunun aksini iddia ederek tarihsel bir kişiliğinin olmadığını savunur. Bazı kaynaklara göre de, Aziz Nikola’nın 325 yılında yapılan İznik Konsiline, Myra Başpiskoposu olarak katılıp, Allah’ın birliğini savunan Aryusçularla tartışması ve tavır alması, onun daha çok tanınmasına sebep olmuştu. Buradan anlaşılacağı üzere, tevhid anlayışını savunanlarla amansız bir şekilde mücadele ederek, Roma ve kilise nezdinde takdir edilmek istiyordu. Konsilde Aryusçulara karşı, müşrik imparatorun safını tutan Aziz Nikola, Tanrı, oğul ve kutsal ruhun birlikte olabileceğini savunur ve bir tuğlayı örnek göstererek, (Ateş, toprak ve su, nasıl bir tuğlada bir arada toplanmışsa, aynı şekilde Tanrı, bir ve üç özellikli olabilir) der. Onun bu şirk kökenli teolojik saptırması kendisine duyulan ilginin artmasına neden olur. (Lütfü Özşahin, 25.12.2009)



Noel Baba yortusunun safsata ve efsane olduğu ve İncil’de geçen Noel’le ilgili sözlerin birer peri masalı ve efsane olduğu, İngiliz Durkan Başpiskoposu Dr. David Jenkis’in 21 Aralık 1993 tarihli Milliyet ve 24 Aralık 1993 tarihli Türkiye gazetelerinde çıkan beyanatında açıklandı. (Rehber Ans.)



Tevhid inancına karşı teslis [şirk] inancını savunduğu anlaşılan ve Hristiyanlık propagandasında kullanılan Noel Baba denilen kimsenin, mümin hatta veli olduğunu savunmanın maksadı, Noel yortusunu meşrulaştırarak Hristiyanlara şirin görünmek değilse, ya nedir? Noel Baba için mevlid okutanlar ve Hristiyanlara hoş görünmek için Noel’i kutlayanlar olsa da, Müslümanlar bu küfürden uzak durmalı.



Nevruz, Mihrican [ve Noel] günlerinde, bunların isimlerini söyleyerek hediye vermek haramdır. Bu günleri bayram bilerek vermek, küfür olur. Bu günleri tazim edip kâfire yumurta hediye eden, kâfir olur. Bu günlerde bir şey satın almak da böyledir. Her zaman aldığını alan kâfir olmaz. (Dürr-ül-muhtar)
 
Cevap: Mutlu Noeller



hepsi illluminatinin oyunu

oyl;esine hesap yaptim acaba ne kadar cam agaci satilir bu gunlerde?

valla kendi yasadigim ulke sehiri goruyorum hesabi tutduramiyorum
 
Cevap: Mutlu Noeller



Tüm hristiyan alemine mutlu noeller, tüm dünya insanlarına mutlu yıllar..



Her açılan başlıkta birbirinize girmek yerine insanlara karşı daha hoşgörülü olmayı deneyin lütfen. Bıktım artık her başlıkta tartışma görmekten.
 
Üst Alt