Ndiaye - Tolga Değişikliği | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ndiaye - Tolga Değişikliği


Bazen 1-2 ufak dokunuşla, birçok şeyi değiştirebilirsiniz ki bence şu anki takımımıza da bazı dokunuşlar gerektigi kanaatindeyim.

N'Diaye'den hücumsal anlamda yeterli verimi alamıyoruz, daha doğrusu onu kullanamıyoruz. N'diaye, Tolga'yı oynattıgımız pozisyonda oynayabilir. Zaman zaman Belhanda ile de degisebilirler. Daha önde oynarsa, korkutucu presi, dribling ve sut özelligini daha efektif kullanabilecegimiz kanısındayım. Tolga da merkezde sırıtacak bir oyuncu degil. Hatta N'diaye'den daha iyi top dagıtacaktır. Su anda kattıgı enerjiyle ilk 11'den cıkarılması da dogru olmaz. Garry & Feghouli degisikligi ile öndeki kalite eksikligimizi biraz daha giderecegimiz de düsünülürse, yapıyla cok fazla oynamadan hem dengeyi korumus, hem de hücum gücümüzü arttırırız bence. Tudor neden daha önceki maclarda bunu denemedi bilmiyorum ama Ndiaye gibi patlayıcı kuvveti yüksek bir oyuncuyu, rakip ceza sahası cevresinden bu kadar uzaklastırarak verecegi katkıyı düsürüyoruz zannımca.
 
Son düzenleme:
Ndiayeyi Tolganin bolgesinde oynatmak gibi bi luksumuz yok malesef.
Takimda sadece iki kaliteli defansif ozellikli ortasaha oyuncusu var. Biri Ndiaye digeri Fernando.

ilk 11 dizilisleri su sekilde olabilir :

Gomis

Rodriguez Belhanda Feghouli

Ndiaye Fernando

Lato Serdar Maicon Mariano

Muslera

v2

Gomis

Belhanda Feghouli

Tolga Ndiaye Fernando

Lato Serdar Maicon Mariano

Muslera

 
Ndiaye tolgaya göre daha bir azim ve patlama gücü ile oynuyor icabinda rakibine nefes aldirmiyor süpriz presleri ile. Tolga bunu yapacak düzeyde bir oyuncu degil cok kosan ama bu kosulardan gercek anlamda faydalanin bir oyuncu degil. Feghouli takima yerlesirse garry de biraz kendi capinin üstünde oynarsa tolga ancak yedekte oturur. Ama suan garry pek verimli oynamiyor onun icin tolga ile sol kanatd devam edilir

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
Tolga suan oynadigimiz düzende ki rolü disinda bizde oynayamaz

Baski ve preste sayisal üstünlügü saglamak icin kullaniyoruz,simdiye kadar gayet iyi götürüyor bu görevi
 
Beyler yapmayın Allah aşkına bu nasıl öneri. Bizim takımın ortashadaki en önemli sıkıntısı topla giden, sırtı dönük top alınca adam eksiltip hareketlenen ve dönen toplara toplama yeteneği olan adam eksikliği idi. Ndiaye tam da bunu kapatıyor. Kusura bakmayın ama zannediyorsunuz ki az yetenekli adamı öne koyarsanız daha fazla gol atacağız. Halısaha futbolu değil ki bu. Ndiaye ile Tolga yer değişse bugün atak sayımız 3'te 1 oranına düşer. Futbolun hücumu geriden başlar. Top 3. bölgeye geçemedikten sonra önde en klas adamlar olsa ne olur.
 
Üst Alt