Necmi Erdoğdu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Necmi Erdoğdu


necmitorikk.jpg




Necmi Erdoğdu

(Torik Necmi)

Galatasaray Eski Futbolcusu



1925 yılında İstanbul 'da doğdu.

Galatasaray Lisesin'den Galatasaray terbiyesi ile yetişmiş cana yakın ve sevecen kişiliğinin yanı sıra oldukça mücadeleci ve çalışkandı. Galatasaray'ın 1950 'li yıllardaki kadrolarında yer aldı. Suat Mamat, Kadri Aytaç, Turgay Şeren, Rober Eryol, Coşkun Özarı, Nejdet, Reha Eken, Bülent Eken, Muzaffer Tokaç, Kamil Altan, Ali Beratlıgil, Hilmi Ok, Şükrü gibi efsaneler ile aynı kadro'da yer almıştır.



06 Ekim 2002 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir. Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir (İlginçtir ki ; Büyük kurucumuz Ali Sami Yen Bey'in eşi değerli hanımefendi Fahriye Yen ile aynı gün defnedilmişlerdir).



Neden Torik Necmi :)



Necmi, Galatasaray Lisesi'nin Ortaokul bölümünde okurken sınıf arkadaşı Tahir' in sırası'nın gözünü karıştırmasına kızar, elinine geçirdiği mürekkep şişesini arkadaşına fırlatır. Tahir 'de "Ulan Torik" diye cevap verir. Torik lakabı Ercüment Ekrem' in "Meşhedi Aslan Pençesinde" adlı eserinde esinlenerek söylenmiş ve bu lakap ilgi görmüştür.

Şöyle ki , Bekir Hoca, Necmi' yi her derse kaldırdığında "Tabiat"tan çoğu kez balıkları sorar ve "Necmi balıktan iyi anlar" demek suretiyle Torik' i ima edermiş.

O günden sonra Galatasaray' ın bu sempatik ve çetin futbolcusu Torik lakabını iftiharla taşıdı.



Kaynak :

Lakap Fırtınası



Değerli büyüğümüz "Torik Necmi" yi bu vesile ile saygı ve rahmetle anıyoruz.
 
Üst Alt