Neden Bu Kadar Sakatlık Yaşıyoruz? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Neden Bu Kadar Sakatlık Yaşıyoruz?


Son dönemde üst üste gelen sakatlıklardan sonra 18 kişilik maç kadrosu kurmakta bile zorlanan takımımızda sakatlıkların olası sebeplerini sizin için derledik.

Basında sakatlıkların bu kadar fazla olmasını Igor Tudor'a havale etme modası başlamışken, bunun gerçekten Tudor ile mi yoksa altında yatan başka sebeplerden mi bu günlerde bu kadar sık gerçekleştiğini değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

İŞTE MADDE MADDE ARTAN SAKATLIKLAR VE SEBEPLERİ

1. Birincisi evet Tudor idmanları sıkı tutan ve idmanların verimi ile maç performansı arasında korelasyon olduğuna inanan bir hoca.
2. Bu nedenle idmanları hafif tempo ile idare ederek tamamlayalım tarzı kerhen yaptıran bir hoca değil kendisi.
3. Artan idman temposu ile birlikte futbolcular buna adapte olana kadar zorlanacaktır, ve zaten bunu da görüyoruz. Antremanlar daha sert, daha çok koşu ve kondisyon tabanlı geçiyor artık.
4. Ancak bunu fizyoloji, elimizde ki oyuncu grubunun sakatlık meyilli isimlerden ağırlıklı biçimde oluşuyor olması, 2-3 senedir doğru düzgün sene başı idmanı yememesi gibi altında yatan sebepleri de Tudor'a havale etmeye çalışmak tek kelime ile vicdansızlık olur.


GALATASARAY FUTBOL TAKIMI'NIN GRUP GRUP ANALİZİ

T
akımımız ne denli birbirini tamamlayan dişlilerden oluşuyor bu ayrı bir analizin konusu. Bana göre oldukça birbirine benzer isimlerin yığılması oluşan şişkin bir kadro var ortada. Ancak hiç bir şekilde birbiri ile uyumlu değil.

Ancak buna benzer tablo sakatlık ve performans odaklı oyuna uyumsuzluk konusunda da mevcut.

Takımımız genel olarak 3 gruptan oluşuyor.

1. Veteranlar Kulübü
2. Müzmin sakatlar ve sakatlığa meyilli isimler kulübü
3. Kafasına Buyruk Kendime Oynarımcılar Kulübü

1.GRUP


1. Selçuk Inan
2. Wesley Sneijder
3. Lukas Podolski
4. Hakan Balta
5. Aurelien Chedjou
6. Nigel De Jong

2. GRUP

1. Tolga Ciğerci
2. Serdar Aziz
3. Eren Derdiyok
4. Semih Kaya
5. Lionel Carole
6. Koray Günter

3. GRUP

1. Bruma
2. Sinan
3. Cavanda
4. Cenk Gönen
5. Sabri Sarıoğlu

EK GRUP (YETERSİZ İYİ NİYETLİLER/MÜZMİN YEDEKLER)


1. Josue
2. Martin Linnes
3. Garry Rodrigues (biraz daha beklemek lazım)
4. Ahmet Çalık (biraz daha beklemek lazım)
5. Yasin Öztekin

BİRİNCİ GRUP FUTBOLCULAR: KARİYERİNİN EN İYİ YILLARINI ARDINDA BIRAKMIŞ, TEMPO YÜKSELİNCE PERFORMANSI KUŞKULU HALE GELEN VE KOLAY SAKATLANMAYA MEYİLLİ İSİMLER.

İKİNCİ GRUP FUTBOLCULAR: YAŞINDAN BAĞIMSIZ SAKATLIK SEBEBİ İLE EN AZ 1 SENE FUTBOL OYNAYAMAMIŞ KRONİK SAKATLIK SORUNLARI OLAN İSİMLER. BUNLAR EN KÜÇÜK TEMPO ARTIŞINDA BÜYÜK SAKATLIKLAR YİNE YAŞAYACAK SENEYE DE.

ÜÇÜNCÜ GRUP: TAKTİK ANLAYIŞI DİKTE ETMENİN KOLAY OLMADIĞI POTANSİYELLİ VE YETENEKSİZLERİ AYNI POTADA ERİTEN İSİMLERDEN OLUŞAN GRUP. MENTAL AÇIDAN DEFOLARINI GİDERMEZLERSE BU TAKIMDA DEĞİL ÜST DÜZEY TAKIMLARDA HİÇ BİRİ BARINAMAZ. BRUMA VE SİNAN ÖZELLİKLE BU KATEGORİ DE YETENEKLİ OLUP KENDİNİ HARCAYANLAR OLABİLİR EĞER BAŞINA BUYRUK DEVAM EDERLERSE.

EK GRUP: YETENEKLERİ ÖLÇÜSÜNDE SAHADA KENDİSİNDEN NE İSTENİYORSA YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞAN BİR GRUP. YETERLİLİKLERİ TARTIŞILIR AMA KADRODA YEDEK DE OLSA BULUNMALARI PROBLEM ÇIKARMAZ.


Yukarıda saydığım ilk 2 grupta yer alan isimler her şekilde bu sorunlara seneye de devam edecektir. Bir tek bu isimlerden Selçuk Inan sakatlık sorunu yaşamayabilir. Zira kendisi sakatlıktan kaçma konusunda epey başarılı. Kariyerinde çok fazla sakatlık yaşamamasını da buna borçlu.

SONUÇ: İlk iki gruba güvenip yola çıkarsak 1 sezon daha kaybederiz. Bu isimler defolarının farkına varıp bu takımda kalmak istiyorsa hem rolleri, hem de aldığı maaşlar bakımından fedakarlık yapmak durumunda. Aksi takdirde bu mali şartlarda yarışabilir bir takım kurmamız mümkün değil. Her mevkiye hepsi 11 oynayabilecek en az 2 oyuncu eklemek zorunda bu takım seneye.

2 STOPER
2 BEK
2 ORTA SAHA
2 FORVET

elzem durumda. 8 tane takviye kaliteyi yukarıya çıkartıp, performans odaklı sistemde sorun yaşamayacak ve birbirini saha içinde tamamlayan zincilerden oluşmak zorunda. Bunu başarabilirsek diğer isimleri daha ekonomik kullanarak sakatlık ve performans sorunlarından kaçabiliriz.

33 yaşında ki Sneijder, ve Selçuk gibi isimler nasıl Barcelona'da İniesta gibi bir isim geçmiş performansına bakılarak 11 çıkmak yerine rotasyona sokuluyorsa öyle değerlendirilmek zorunda. Bunun içinde yeni rol ve ücretlerini kabul etmek zorundalar. Aksi takdirde bu kulüp ile ilişiklerini kesmek en makulüdür.

 
H.O. yani Haysiyetsizler Ordusu 3 senedir ilk defa erkek idmani yaptigindan patir patir dokuluyor. Medyada anti Tudorculuk icin aportta bekleyen dal-penisler ise hemen paokta soyle karabukte boyle bakin nolmus falan diye ortaya cikiyor. A) adam hajduk spliti de calistirdi orda oyle bir problem yasadigi gozukmuyor B) paokta ondan onceki sene de cok sakatlik vermisler, ustune ustluk Tudorla sezonu hayli erken acmislar C) Karabukte cok sakatlik oldugu lafi yalan-dolan. Bu tur sacmaliklara icazet edilmemesini dilerim, hocanin da dedigi gibi oyuncularin bacaklari gucsuz topsuz kosu ne bilmiyorlar, Karabukte yaptigi idmanin %60-70inde bile sakatlaniyorlarsa o zaman onumuzdeki agustosa kadar zayif halkalar ayiklanacak, yerine adam gibi futbolcular alinacaktir.
 
galatasaray-cenk-gonen-i-transfer-ettigini-7639653_x_5553_o.jpg
 
Bu sakatlik sayisi bana agir antrenmanlara karsi oyuncular tarafindan sergilenen bir tiyatro cabasi olarak gelmeye basladi . Cok antrenman yeseler de bu isin bir bilimi var , tudor da oyuncularin bu oranda sakatlanmasina sebep olacak yuklemeyi yapacak IQ seviyesinde degildir

Bana kalirsa bu gidisati durdurmak icin ve rahatlarina yeniden kavusabilmek icin aralarinda anlasmali bir yol takip ediyorlar. Umarim yaniliyorumdur . Benzer bir olay skibbe doneminde de olmustu
 
Kesinlikle futbolcu profilinden kaynaklanan bir durum

Medya hemen başlar Tudor geldi çok aşırı antrenman yaptırıyor herkes sakat gibi bir şey oluşturmak için

Kesşnlikle öyle bir şey yok kadromuzun yarısı yaşı geçmiş yarısı kronik sakat adamlarla dolu maalesef

Ve takımın en büyük sıkıntısı mücadele kondisyon eksikliği takım olma ruhu eksikliği

Tudor %100 haklı olarak oyuncuların fizik kalitesini kondisyon mücadele ruhunu yukarı çekmeye zorluyor

Ne yani çalışmaz yatarken sakatlanmıyorlar mıydı Tolga Serdar De Jong Sneijder Poldi Hakan Eren Cavanda Chedçu filan ? bakın şimdiki sakatlarda hep aynı adamlar

Yani sorun kesinlikle içi geçmiş futbolcularımızda

18-25 yaş arası kaliteli wonderkid diyebileceğimiz futbolcular ile yola devam etmeliyiz ama Tudor'un oyun planına uygun güçlü kondisyonlu dayanıklı adamlar ile

Hani örnek vermek gerekirse Ødegaard-Halilović tarzı adamlarla değilde Diawara-Kessié-Donsah tipinde adamlar ile
 
Üst Alt