Netflix’in İlk Türk Orijinal Dizisi: The Protector - Sayfa 12 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
İlk bölümü Cuma akşamı izlemek suratiyle Cumartesi günü kalan 9 bölümü de izleyerek 1. sezonu bitirdim.

Objektif bakacak olursam sıradan, vasat bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Aslında dizinin türünün ne olduğu, neyi anlatmak istediği tam olarak anlaşılmıyor. Kahramanlık dizisi mi? Hayır. Bilim kurgu dizisi mi? Hayır. Gençlik dizisi mi? Hayır. Tarih dizisi mi? Hayır. Klasik Türk drama dizisi mi? Hayır. Gerilim/Gizem dizisi mi hayır? Buna bir türlü karar verememişler. Konu güzel, mekanlar güzel, oyuncular güzel ama anlatış biçimi vasat. Bunun nedeni 3 yönetmen ile çekilmiş olmasından kaynaklanabilir. Çünkü bölümler parça parça ve düzensiz.

İlk Türk Netflix yapımı olmasa izler miydim? Pek zannetmiyorum. Ama merak uyandırabilirdi belki bilmiyorum.

Yine de Türkiye adına ilk olması açısından desteklenmesi gereken bir yapım. 2. sezon çekimleri ve kurgusu tamamlandığı için onu da izleyip daha kesin olumlu/olumsuz yargılara varmak en doğrusu. Bekleyip göreceğiz.

Puanım: 6.5/10
 
Ne cok iyi, ne de cok kötü.
Bölüm basi sürenin kisa olmasi güzel.
Umarim Netflix Türk dizi sektörünü komple eline alir da, reklamsiz 2-2,5 saat süren diziler piyasadan yok olmus olur.
 
ilk bölümü izleyince vasat demiştim ama 2.bölümü de zorla izledim ve net olarak kötü bi dizi. diyaloglar o kadar yapay ki g.tümle güldüm çoğu yerde komedi dizisine döndü bi noktadan sonra benim için. ayrıca bu diziyi rezalet seviyede olan türk dizileriyle kıyaslamak doğru değil çünkü bu dizi bi netflix dizisi ve 1 haftada 2-3 saatlik bölüm çekmek zorunda kalmamışlar sonuçta. yani diyeceğim şu ki bu imkanlarla çok çok daha iyi bi dizi çekilebilirdi.örneğin yine bi internet dizisi olan şahsiyetin yanında bunun esamesi okunmaz
 
Bölüm sürelerinin insanı boyutlarda olması dışında iyi bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Ben beğenmedim. Ha yerli dizileri referans alacaksak fena değil hatta başlangıç olarak iyi bile denebilir. Amma ve lakin Game of Thrones, Breaking Bad vs... gibi kült yabancı dizileri baz alırsak eğer çöp bile değil.
 
Oyunculuklar kesinlikle iyi değil. Iyi diyen kendini kandırır. Kötü karakter rolün hakkını vermiş ama. Çağatay zaten dizinin en kötüsü neden bunu seçmişler anlamadım.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Dizinin en saçma yanı şu

Güya mevzu İstanbul'u kurtarmak, ama eleman karı kız peşinde koşuyor onun yerine hani aşırı saçma kararlar veriliyor falan. Keza iki taraf var ama aralarındaki mücadelenin derinliği kesinlikle anlatılamamış.

1 sezon sadece bu mücadelenin nasıl başladığına ve eski mücadelelere ayrılmalı. Adam İstanbul'a komple hastalık yayıyor, nasıl yaptığını falan bir gösterin be kardeşim. Yüzük taşı ölümsüze nasıl geçti? vs vs bir ton soru var sorulması gereken. Sinan şifresiyle sağda solda yüzük taşı aradılar sanki yüzük taşı daha önce hiç kullanılmamış, Mimar Sinan bir kere saklamış sonra kimse kullanmamış gibi olmuş anlatım.
 
Dün başlayıp 7 bölüm izledim sanırım. Yalnız bana çok amatörce geldi. Mümkünse biz bu şekil diziler çekmeyelim aga
 
Üst Alt